Volgers

dinsdag 28 september 2010

Wednesday flowers

Hallo allemaal,

En weer is het bijna woendag. Ik heb deze week helemaal nog niets aan de farmer's wife gedaan, alleen wat bloemetjes, wat geborduurd, een paar prikjes aan het poppenquiltje en natuurlijk mijn speldenkussen voor de pincussion swap. Ik heb het kleine blommentuintje "klaar", het is toch langwerpig geworden, het ligt op de stof, waar ik het op ga bevestigen. Ik ben van plan de kartonnetjes langs de randen eruit te halen, dan even een draadje erdoor, zodat de vouwtjes erin blijven, het dan op de lap rijgen en appliqueren. Ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn. 


Verder twee grote blommen gemaakt, ik heb er nu 31...


En hier is het resultaat van de grote als ze bij elkaar liggen.


Ik kwam gisteren nog een patroon van een kerstboom kleed tegen. Ik heb het toen we in Nieuw Zeeland waren, gekocht. Het patroon is er blijkbaar één om de kerstboom op te zetten, maar ik wil er één met een gat, zodat ik het om het lelijke deel van de kerstboom kan draperen. Dus zal ik het patroon moeten veranderen. Ik ben van plan om er een stuk uit te halen, zodat het ongeveer de vorm van een lampenkap krijgt (iets platter dan), dan haal ik één sneeuwpop weg. Het neemt dan ook iets minder plaats in, wat wel nodig is, als je niet zo heel veel plaats hebt. 


Er is ook nog een Halloween tafereeltje geborduurd, wat nu gauw afgemaakt moet worden, want het schiet al aardig op naar oktober. Kim en Carly waren hier zaterdag en Kim was erg geinteresseerd, ze wou wel graag weten hoe dat nou "genaaid" was. Oma deed een paar kruissteekjes voor en toen ik dezwarte vogels kraaien noemde, wist zij het beter: dat waren natuurlijk vleermuizen, oma! (o,o,...lol).


Zo, dat was het weer, ik ga weer gauw verder met mijn pincussion. Ik ben nu aan de tweede bezig, de eerste is niet helemaal goedgekeurd, maar al doende leert men. Hopelijk kan deze mijn goedkeuring wel wegdragen...(wegdragen, wat klinkt dat ineens raar, maar ik kan niets anders verzinnen, dus zal het wel goed zijn. Hoop ik...).  Het is ook moeilijk kleuren te kiezen, degene waar mijn speldenkussentje naar toe gaat, heeft geen blog, dus ik kan geen rekening houden met haar smaak. Ik hoop maar, dat mijn kussentje niet al te erg bij de andere zal afsteken, want zoveel fantasie heb ik nu ook weer niet. maar... ik doe mijn best!


Tot volgende keer,


groetjes, Cisca

32 opmerkingen:

Katrien zei

Wat leuk al je hexjes.

AnitaA zei

Prachtig al die hexjes, groot en klein !Leuk het patroon van de kerstboomrok.
Succes met je speldenkussen.
Groetjes Anita.

Angelika zei

Your flowers are really lovely !

Nelleke zei

Hallo Cisca wat een leuk halloweenborduurtje heb je gemaakt en je speldenkussen zal ook wel dik voor mekaar komen.Het kerstboomkleed is ook een leukerdje,al die jaren dat ik quilt is het er bij mij nooit van gekomen om er een te maken terwijl ik het ozo mooi vind onder de boom.Groetjes Nelleke

Berna zei

Vrolijke bloemetjes heb je weer gemaakt.Het kerstboomkleed en je borduurtje zijn ook liefies. Mocht het nou niet lukken met je kerstboomkleed, mail me dan even. Ik heb nog een patroon, in de vorm van een ster, die wel open is.

Sylvia zei

Poeh zeg een hoop projecten onder handen. De blommen zijn erg mooi. Ik heb m'n speldenkussen af, stuur het van de week op. Ik heb geloof ik ook nog ergens een patroon voor om de kerstboom, dus als het nodig is, mail je maar.
gr.Sylvia.

Quiltendewilma zei

Wat een prachtige hexjes!!!

Jantine zei

LOL om oma en kleindochter, vogels en vleermuizen ;-).
Mijn ervaring is dat als je voor je de kartonnetjes aan de rand er uit haalt nu eens de strijkbout er goed op zet, het doorrijgen voor je het op de stof vastzet niet nodig is! Misschien weer wat tijdswinst?

ria vogelzang zei

Echt leuk al die dingetjes! Leuk je hexjes en de top van Jantine werkt prima!
Geniet ze!

Yvonne aka sommeke zei

Wat een schattig mini blommentuintje! Ik wilde dezelfde tip geven als Jantine! Doen!

Karen zei

So many flowers!!! What a cute tree skirt pattern and I love the Halloween stitchery. Lots of great projects on the go.

Narelle zei

Your flowers look so beautiful all together.

GRANNY'S HOUSE zei

Het zijn weer leuke bloemen geworden en de kleine is schitterend zo, ik ben er nog lang niet, dus ga nog rustig even door.

Groetjes
Ines

Melody zei

This is all looking wonderful

Dolly Cloth zei

Beautiful hexagons good work.

Mascha zei

Bloemen in verschillende maten, ik vind ze allemaal even mooi. Je borduurwerk voor halloween is ook al zo leuk.
Groetjes Mascha

Gerda Hartman zei

Prachtige bloementuin.

Cybele's patch zei

Wat zijn je bloemen weer mooi. Het kleine kleedje is een schatje geworden.
Het kerstboomkleed is leuk. Kun je niet gewoon een opening maken waar op de tekening de draadrichting staat aangegeven. Ik heb ergens een patroon (maar waar, oh waar ook alweer?) dat stervormig is en gewoon plat met een opening naar het gat in het midden. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

Renate zei

You have made lovely flowers and I like your Halloween Cross Stitch.

Kate zei

Your garden is looking lovely,so many pretty flowers..I love your Halloween cross stitch..Kate xx

AnitaS zei

Ik vind vooral dat kleine hexjes quiltje erg leuk. Je kunt het ook heel goed strijken, dan hoef je niet te rijgen. Je Halloween kruissteekje is erg leuk, en natuurlijk zijn het vleermuizen oma. Geen speldenkussen dus van jou want ik heb wel een blog.

foekie's fashion zei

Cisca, wat ben jij ijverig. Wordt mooi je hexaquilt. Groetjes van Joke

Anoniem zei

Fijn zeg, je kleine quiltje al bijna af!
De grote bloemen zijn ook fantastisch!

Valentina zei

Gefeliciteerd met je tuintje! Wat een schattig quiltje wordt dat!
En je grote bloemen zijn heel mooi. Dat wordt ook fantastisch, Cisca!
:)

Erna zei

Hoi Cisca, leuk alle blommen bij elkaar , en je Halloween borduurtje met de , natuurlijk, vleermuizen is ook leuk. Heerlijk hè dat de herfst weer zo lekker op weg is....
Liefs
Erna

Inge Slaats zei

Hoi Cisca,

Zo, ik ben weer bij met lezen hier. Pfieuw, je laat weer mooie dingen zien hoor. Ik ben vooral helemaal verliefd op het trommeltje met stofjes dat je kocht in Deventer. Ik heb dat nog nooit ergens gezien, maar ik vind het geweldig, zowel het trommeltje als de stofjes.
Je bloemen zijn ook al zo mooi, een lust voor het oog.
En dan al die FW-blokken. Leuk hoor en een lekker werkje hè!
En je kleindochter.......een schatje!!!

Groetjes,
Inge

martine zei

Wat is je bloemenquiltje vrolijk van kleur.

Melody zei

Wow, your work is wonderful.

yvonne zei

Zo dat ziet er veel en geweldig uit!!!

Veel werk verzet.

Prachtige kleuren heb je gebruikt!!!

groetjes yvonne

Willie zei

Zo Cisca, je bloemen tuin begint al vorm te krijgen.Je patroon van het kertkleed vind ik mooi ,ook zoals jij het wil gaan doen ,lijkt mij mooi

Fijn weekend.

Miranda zei

Wow, wat een werkjes heb je weer verzet. Ik vind je blommenweide geweldig!!!! Net als je Halloween borduurtje...brengt mij even terug in de states. Lieve quiltgroet

Corrie zei

Wat een schattige bloemen bij elkaar Cisca en dat leuke handwerkblikje heb ik precies hetzelfde naast mijn stoel staan!