Volgers

maandag 22 november 2010

Farmer's Wife update, een zachte envelop uit Engeland en meer...

Hallo allemaal,

Alweer een maand voorbij gevlogen en dus is het weer Farmer's Wife dag. Het zij deze keer vier  blokken geworden. Nummer 5 is in de maak, met nogal wat stukjes, maar die is helaas helaas niet afgekomen. Er zijn zoveel andere dingen, waar ik mee bezig ben, dus...  Voor de draad ermee, hier komen ze:

Nummer 13, Buckwheat

Nummer 5, Bat Wing, waarvan het patroontje al een tijd klaarlag, maar waar ik nog geen stofjes voor had. Gelukkig heb ik deze als fat eights kunnen kopen op de beurs, jammer dat er van elk maar één was, want ik vind de kleuren erg mooi.

Nummer 9, Box, Ik had eerst spijt deze lapjes gekocht te hebben, maar ze vallen mee,

Als laatste nummer 11, Broken Dishes

Bij Cora heb ik laatst naar een goede stof voor de sashings gezocht, maar iedere keer als ik dacht een goede skleur te vinden, bleek het heel donkergroen te zijn, terwijl ik kleuren toch altijd wel goed zie. Cora had het erg druk, het was immers kerstmarkt bij haar, en ik heb er niet op gewacht, tot ze me kon helpen, dus is het voor even overgegaan.

De stand van de blokken is nu 24, dus er zullen nog heel wat updates komen, maar dat is niet erg, zo af en toe één is ook leuk. In mijn Dear Jane tijd maakte ik gemiddeld zo'n beetje elke dag een block, maar toen was ik het eerste jaar ook alleen daar mee bezig.

Verder kwam er gisteren ineens een zachte envelop uit Engeland binnen van mijn penvriendin Angela. Ze is bijna elk jaar vroeger dan ik, maar dit jaar is ze wel heel erg vroeg, ik ben nog nauwelijks aan haar cadeau begonnen. Ze heeft me wel heel erg verwend dit jaar, ze had een prachtige mohair sjaal voor me gebreid, heel licht, maar vast lekker warm. En toen kwam er, behoudens een gezellige brief en een prachtige kaart ook nog een borduurpakket van een Engelse Cottage uit de envelop. Toen ik in 1993 met de kantklos-bus negen dagen in Bedford was, kwamen zij en haar man Robert vanuit Rugeley, waar ze toen woonden, naar ons toe gereden en hebben ze me een dag mee uitgenomen. Ze kocht toen onderweg een piepklein trommeltje in de vorm van een poppenhuishuisje voor me. Kleindochter Kim komt er op gezette tijden mee aan, ze is er weg van, maar krijgt het niet, omdat het een herinnering aan die dag met Angela en Rob is. Maar eens mag ze het hebben, als herinnering aan de tijd, dat ze ernaar smachtte...lol. Angela kijkt vast niet op mijn blog, Maar mocht het toch zo zijn, many thanks for the wonderful gifts, Angela!


Er is er nog meer gemaakt: wat hexablommen, twee blokken van Stitching for Christmas, al loop ik nog steeds achter, en een stitchery voor een hele leuke keukenquilt. En nu moet ik ook weer gauw verder met het Angela-cadeau, dat heeft prioriteit. Ik ben trouwens ook nog op de regiodag in ditmaal Berkel en Rodenrijs geweest, een heel gezellige dag op een nieuwe locatie, een dag, die ook nog een staartje krijgt. Maar daarover meer op de hexablommendag! Tot volgende keer,

Groetjes, CIsca

25 opmerkingen:

AnitaA zei

Wat heb je weer mooie blokjes gemaakt voor je Farmers wife ! Wat een leuke cadeautjes heb je gehad van je vriendin uit Engeland.
Veel plezier met alles en succes met jouw cadeautjes voor haar.
Groetjes Anita.

Erna zei

Hoi Cisca, wat een prachtige blokken heb je weer gemaakt, mooie kleuren.Het blijft toveren voor mij hoor dat quilten...Lieve envelop, fijn al je zo gewaardeerd wordt....
Liefs en een fijne dag
Erna

dairoosy zei

Hoi Cisca

Wat een mooie blokken weer deze maand, jij schiet echt op. Trouwens vind je bobin quiltjes ook er mooi... echt lekker winters en als we de weersvoorspelling zien voor het einde van deze week, mag je ze al vast ophangen.

Ben benieuwd naar volgende maand

Groetjes Dairoosy

Gerda Hartman zei

Prachtige blokken er weer bij.

AnitaS zei

Mooie blokken zijn er weer bij. En een prachtig pakje uit Engeland. Je bent nog met heel wat bezig. Succes.

Annelies vdB zei

Mooie blokken heb je gemaakt en wat ben je heerlijk verwend !

Lida zei

Hoi Ciska,
Mooie blokken en toevallig ook een die ik maakte, wat is dat toch leuk die verschillen die ontstaan door de stofjes! Prachtige cadeautjes heb je gekregen, lekkere sjaal en ja dat huisje is beeldschoon! Daar zal je dus heel zuinig op zijn en dat kleintje moet hopop ik er nog heel lang op wachten! Schattig dat borduurtje! Nu het is allemaal wel in de roos, wat een goede keuze heeft ze gemaakt! Succes met de cadeautjes! Groetjes
Lida

Klaske zei

Mooie blokjes Cisca! En wat ben jij heerlijk verwend!!!

Mascha zei

Wat een prachtige blokken. Mooie stofjes heb je gebruikt.
Groetjes Mascha

Quiltendewilma zei

Wat een prachtige blokken!! Zelf wil ik wel graag beginnen maar er ligt zoveel....

pauline zei

Mooie blokken en wat een gezellig verhaaltje. Leuk die herinneringen aan een blikken huisje. Het zijn vaak dingen van weinig (financiële) waarde waar we het meest aan gehecht zijn.
groetjes,

katrien zei

Hier ook mooie blokken.En leuke post.

Else zei

Wat een mooie blokken heb je er weer bijgenaaid! En wat een verwennerij, fijne dag Else

Margreet zei

Mooie blokken voor je Farmer's Wife! Het zijn precies dezelfde kleuren zoals in het boek, hoe krijg je het zo voor elkaar?! Leuk zeg, je kadootjes van je penvriendin. Het is altijd leuk om post te krijgen en helemaal als het zulk soort post is..........

Karen zei

I purchased the book "The Farmer's Wife" this past week but do not know when I will make any blocks. I will enjoy yours for now.

Peti zei

Zo, jij zit niet stil, Cisca, wat een prachtige blokken van je FW. Ik vind het zo leuk dat je iedere keer op zoek bent naar de kleurtjes die het dichtst bij het origineel passen! Je bent ook goed verwend, erg leuk om zo'n Engelse cottage te gaan borduren. groetjes Peti

quiltvaria zei

Mooie blokken heb je gemaakt. Vooral van Batwing en Box vind ik de stoffen erg mooi.
groetjes Franny

Cybele's patch zei

De clokken zijn erg mooi geworden. Je hebt weer veel gedaan. En wat heb je fijne cadeautjes van je vriendin ontvangen.

Berna zei

Prachtige blokken heb je weer gemaakt. En leuke (zachte) post is nooit weg.

Marion zei

Je hebt prachtige blokken gemaakt! En natuurlijk doen de stofjes altijd al het halve werk. Dus die keuze is ook prima! Voor de sashings moet je dan nog maar eens op stap naar de quiltwinkel. Is geen straf, toch????

pat zei

very beautiful works !
Pat

Sue zei

I just love your Farmer's Wife blocks! I have the book and one day I will start mine!

Enjoy your stitching!

Nelleke zei

Hallo Cisca je gaat lekker vooruit met je blokken en ze zien er weer mooi uit.Ook leuke cadeautjes heb je gekregen en ik kan je kleindochter begrijpen dat ze het blikje zo mooi vind het is ook een mooi huisje.Groetjes Nelleke

conny's quilts zei

Wat een mooie blokjes heb je deze maand weer gemaakt. Heel mooie kleuren.
Poeh, maakte je echt elke dag een Jane blokje??? Dat lukt mij echt niet.....Knap hoor!

Karen zei

Beautiful Farmer's Wife blocks! The fabric combinations are so wonderful.