Volgers

woensdag 22 december 2010

Farmer's Wife, Garden Angel en een héééleboel sneeuwmannen

Hallo allemaal,


Het is weer de 22e, dus het boerenvrouwtje mag weer op mijn blog. Het is een magere oogst, ééntje maar, maar wel een hele mooie! Het is nummer 65: Peacefull Hours. Hij hoort qua naam ongewild helemaal bij deze kersttijd.
Ik ben wel even aan de sashings en cornerstones begonnen, want ik was erg benieuwd, hoe de stoffen die ik bij de Stitch Cottage heb gekocht, even mooi pasten, als ik dacht, dat ze zouden passen. En ja, ik ben er nog steeds helemaal blij mee. De blokken liggen willekeurig, maar het resultaat is nu al helemaal naar mijn zin.
En dan de Garden Angel. Ik had hem zondagavond (de 12e) al ingepakt, toen ik eraan dacht, dat hij nog op de foto moest. Gauw weer uitgepakt, en toen moest hij bij kunstlicht op de foto. Dat viel toch nog mee, onder het licht van mijn daglichtlamp werd hij toch nog redelijk goed. De volgende morgen is hij ingepakt mee naar de bee gegaan en daarna weggebracht, dus nu zal hij toch hopelijk wel bij Angela in Engeland aangekomen zijn. En nu maar hopen, dat ze hem mooi vindt.

De kerstboom is opgetuigd, met veel geborduurde ornamentjes erin. Volgend jaar zijn het er hopelijk nog meer! Langzamerhand vinden alle kerstspulletjes een plaats in huis.
Het kerstquiltje van Bep hangt mooi aan een tak, die ik laatst onderweg op de fiets, vond. De Bobbin-kerstman hangt nog niet, die wil ik ook graag aan een takje, maar die zijn nu helaas moeilijk te vinden. Met zoveel sneeuw had ik geen rekening gehouden, helaas. Ook de Gail Pan quilt met de engeltjes erboven, hangt op de plaats van de mandjesquilt, die nu bij Sandra in de winkel hangt.
Een jaar of vier geleden, gingen Marijke, Ria, Cora en ik, voor het eerst een weekend weg. We hadden een huisje gehuurd in Beekbergen. Op de heenweg hadden we een quiltwinkel bezocht, waar ik een tijdschrift kocht, waar drie bee-leden, waaronder ikzelf, later deze quilt uit maakten. Hij hangt in onze gang en is helaas moeilijk te fotograferen, we hebben een L-vormige gang, zodat ik hem alleen schuin kon nemen. 
We maakten onder Cora's leiding een poppenhuistaart: een chocoladetaart met kersjes, die die vier jaar niet allemaal hebben overleefd (de merklapjes heb ik daar trouwens niet gemaakt).  En natuurlijk werd er ook gequilt, we hadden heerlijke dagen met heel veel lachbuien: Cora kan heel gek doen, en tot slot hadden we een gezellig etentje in het restaurant. Kortom, het was een weekend om nooit te vergeten.
We winkelden in Apeldoorn, waar ik twee rode kaarsenstandaards kocht. De anderen vonden ze niet zo mooi, maar durfden dat niet te zeggen. Dat hoorde ik later pas, toen ze ze in onze kamer zagen staan, en ze ze toch wel mooi vonden, gelukkig. Ik haal ze ieder jaar tevoorschijn, ik vind ze in december erg mooi staan.
We bezochten daar ook een tuincentrum, waar ik deze sneeuwman kocht. En met deze is het allemaal allemaal begonnen, m'n sneeuwmannenverzameling. Hij is nu zo groot geworden, dat er waarschijnlijk alleen nog zelfgemaakte en heel bijzondere bij zullen komen, want ik weet niet waar ik ze moet neerzetten.
Die ene met dat lieve baby-sneeuwmannetje op zijn/haar arm heb ik van DDIL1 en DS1 gekregen, het lijkt net een kaars, maar is het niet. Het lukte niet om al die kouwe kerels allemaal op één foto te zetten, dus heb ik ze door de kamer verspreid en de mooiste op de foto gezet.

Morgen is mijn DH jarig, dan komen hopelijk alle kinderen en kleinkinderen. Daarna de kerstdagen, één dag zijn we met zijn allen bij DS2 en DDIL2 en één dag kunnen er wat mij betreft heerlijk stofjes aan elkaar gezet worden.


Hiermee sluit ik het quiltjaar wat betreft mijn weblog af, Ik kom in januari met een heleboel nieuwe voornemens, voor wat betreft mijn Ufo's, terug.
Ik wens jullie heel fijne dagen en een gezond en stoffig quiltjaar toe!


Groetjes, Cisca


PS: Ik ben sinds een paar dagen ziek, dus ik kan nog niet bij de anderen komen kijken. Gelukkig was dit logje zondag al geschreven.


PS: Nog even een leuk sneeuwmanfilmpje, wat ik bij Hennie van Stitch a Quilt zag. Je moet er wel bij aan het werk!

25 opmerkingen:

Lida zei

Een is beter dan geen, zoals in mijn geval! Maar jij bent ziek en ik had hier niet alleen het monstertje, maar ook een zieke DP en geloof me, dat betekent heel wat meer werk! Je sashings en cornerstones zijn inderdaad prima geslaagd, zo lijkt hij meer op de foto in het boek! Ik vind die quilt in jouw gang prachtig en wat ben ik jaloers op jouw sneeuwmannen verzameling, vooral die eerste vond ik al zo geweldig toen ik hem boven aan je blog zag staan! Maar ook die kleinere die voor die grote stoffen staat in die groenige tinten vind ik prachtig! Ik ben nog maar pas begonnen en heb er pas vijf, maar ik ga zeker op zoek naar meer exemplaren en zal er denk ik ook nog wel een stel gaan maken! Ik wens je beterschap en hoop dat je snel weer op de been bent en lekker kunt genieten van de feestdagen met man en kinderen en alle verdere aanhang!! Heel fijne Kerstdagen en vast een heel goed 2011!
Knuffel
Lida

Annelies vdB zei

Allereerst heel veel beterschap toegewenst !
Je brengt ons wel in Kerstsferen met al je foto's. Wat een sneeuwmannen. Erg leuk !
Ik wens je hele prettige kerstdagen en een gelukkig, gezond en creatief 2011 !

Quiltendewilma zei

Prachtige blokken!! Wat een leuke sneeuwmannen.

Heel veel beterschap. Ik weet wat je voelt denk ik. Hier is de griep ook toegeslagen...
:o(

Marion zei

Je FWQ blok is prachtig! Ik heb dit blok ook deze maand gemaakt. Hij stond ver boven aan mijn lijstje van FWQ-blokken.
Je huis ziet er erg gezellig uit. En ik wens je van harte beterschap. Volgend jaar gewoon weer met frisse moed aan een nieuw quiltjaar beginnen!
groetjes van Marion

Guusje, zei

Beterschap ik hoop dat je snel weer beter bent en wat laat je mooie en leuke dingen zien. Je blok is ook erg mooi. En de sneeuwmannen iedere keer vind je weer een andere geweldig vind ik dat. Veel plezier bij de verjaardag morgen van je DH en alvast gefeliciteerd en natuurlijk hele fijne kerstdagen en een goed en creatief 2011 voor jouw en je familie.

AnitaA zei

Beterschap en hopelijk ben je voor de Kerst weer opgeknapt. Gezellig al die sneeuwmannen en quiltjes.
Alvast van harte gefeliciteerd met je man zijn verjaardag.
Ik wens je ook heel fijne kerstdagen en een goed en gezond 2011 toe !
Groetjes Anita.

Jane in Wales zei

Wat enig, al die sneeuwmannen en dat sneeuwvrouwtje met haar kleintje op de arm! Je blokjes zijn ook heel mooi. Gezellig zo'n verzameling.
Ik hoop dat je gauw weer beter bent!
Fijne kerstdagen alvast!
groetjes
Jane

AnitaS zei

Ik hoop dat je gauw beter bent en kunt genieten van al de gezellige dagen. Natuurlijk feliciteer ik je DH met zijn verjaardag. Je sneeuwmannen verzameling is geweldig en wat heb je mooie quilts hangen. Ik hoop je komend jaar nog veel op het blog tegen te komen. Ik wens je en je familie hele prettige kerstdagen een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond 2011.

Gerda Hartman zei

Inderdaad een heel mooi blokje. Verder zie ik ook heel veel mooie dingen. Lekker van genieten maar en hopelijk ben je snel weer beter. Alvast gefeliciteerd met manlief en hele fijne dagen met elkaar.

pauline zei

Hopelijk ben je morgen wat opgeknapt als de verjaardag gevierd wordt. Toch weer 1 blokje af en ook al wat sashings gemaakt. Goed toch?
Wat een heerlijke sneeuwmannenverzameling heb je, die van mij is nog niet zo uitgebreid. Daarentegen heb ik wel een grote rendierenverzameling, vind ik net zo leuk als sneeuwmannen. Och ja, je hoeft maar een hobby te hebben, hihi.
Fijne feestdagen en tot volgend jaar,
Pauline

Nelleke zei

Hallo Cisca wat laat je toch weer mooie sfeerfotos zien.Prachtige quilt in de gang leuke kerstmannen en je Farmers Wife komt ook mooi uit met de sashings ertussen.Veel beterschap en hele fijne dagen gewenst voor jou en je familie Groetjes Nelleke

conny's quilts zei

Toch nog 1 blok af Ciska, en wat passen je sashings er mooi bij!
Wat een leuke sneeuwpoppen verzameling heb je, enig! Beterschap en fijne feestdagen gewenst!

Sue zei

I love your blocks and those goodies you are working on! Beautiful!

I love all your snowmen! I have snowmen all throughout my house for the winter months.

Merry Christmas to you!!

quilting Jeannet zei

Leuke dingen laat je weer zien Cisca, en voor nu van harte beterschap!

groetjes, Jeannet

Daniëlle zei

Ach Cisca toch!! Heel veel beterschap joh, dan kun je lekker genieten van en met iedereen de komende dagen!! Leuke sneeuwmannenverzameling en een schat van een boom!! De kaarsenstandaards mogen er zijn hoor, staan prima!! Alvast gefeliciteerd met je DH! Ben benieuwd naar je goede voornemens wat betreft de UFO's hihi! Alle goeds voor 2011!! XXXD

katrien zei

Mooi blokjes.En wat heb je ook een leuke verzameling sneeuwmannen.
beterschap hoor.

Erna zei

Hoi Cisca, allereerst van harte beterschap, en morgen een fijne verjaardag voor je man.
Dan bedankt voor alle mooie foto's die je met ons wilde delen.En wat een prachtige verzameling al je sneeuwmannen, zo gezellig.
Hele fijne feestdagen en tot gauw...
Liefs
Erna

Hennie zei

Wat een prachtige quilts heb jij gemaakt, zeg! Je huis is echt in kerstsfeer! Fijne feestdagen!
Hopelijk ben je weer voldoende hersteld!
Groet, Hennie

Else zei

Cisca beterschap, hopelijk kan je de visite vandaag een beetje aan! Gefeliciteerd met dh en met het mooie boerenwijfies blok, toch weer 1 bij je verzamelijng (lol) Hele fijne feestdagen, groetjes Else

Jantine zei

Fijne verjaardag voor je man, beterschap voor jou en fijne kerstdagen. Ik vind je blokje van deze maand erg leuk!
Enne... als je de sashings en cornerstones niet aan het eind hoeft te doen blijft het ook een plezieriger werkje!

Cybele's patch zei

Wat een gezellige kersthoekjes. Ik wens je heel fijne feestdagen en een gezond en creatief 2011!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een heerlijk kersthuis heb je gemaakt. gezellige kerstdagen met je gezin en een gezond en creatief inspiratievol 2011. Ziek maar goed uit en laat je nog even verwennen. Hartelijke groetjes Anita

Heleni zei

Hallo Cisca, wat heb je een gezellig blog en wat een prachtige dingen ben ik tegen gekomen...

groet Heleni

Willie zei

Hallo Cisca, ik wil je een gezond en een creatief 2011 en dat we nog lang van je blog mag genieten.

groetjes Willie

Marie-José H zei

Je hebt een te gekke verzameling sneeuwmannen. En je Farmers wife ziet er prachtig uit.