Volgers

maandag 6 december 2010

Van Nelson Mandela, Stitching for Christmas en meer

Hallo allemaal,

Omstreeks Kerstmis 1999 stond deze tekst van Nelson Mandela in het Algemeen Dagblad als kerstwens. Omdat ik hem heel speciaal vond, heb ik hem eruit gescheurd, zoals ik met heel veel dingen doe. Vaak worden die dan later toch weggegooid, maar deze niet. In de zomer van 2000 maakte ik er deze merklap van. De tekst is over één draadje geborduurd. Bijna alle figuren, die ik erbij zocht,  hebben iets met Kerstmis te maken, daarom maakte ik er een foto van en dat jaar werd hij als kerstkaart verstuurd. Ik heb er veel goede reacties op gehad. Na jaren heb ik hem weer van stal gehaald en hem van de week een theebadje gegeven, want ik vond dat blauw zo koud. Misschien wordt hij toch nog ingelijst en met Kerstmis opgehangen, wie weet. Voorlopig mag hij even bovenaan mijn blog.

We hebben dit weekend twee keer Sinterklaas gevierd, zaterdag in Zwijndrecht bij Yara, waar ook DS1 en gezin was. Dit jaar beleefde Yara het bewust, wat is dat toch leuk! Gisteren vierden we het bij Kim en Carly. Met alle familie eromheen natuurlijk. Daar bracht de Sint de cadeaus zelf, wat Carly zo verlegen maakte, dat er geen woord uitkwam. Daarvoor had ze nog wel heel hard sinterklaasliedjes gezongen. Kim ging wel bij de Sint op schoot, ze gelooft er nog steeds in met haar zeven jaar, zou dit haar laatste jaar geweest zijn? Maar wat een cadeaus hebben ze gekregen! Die twee zijn de eerste kleinkinderen in DDIL2's familie, dus het kan niet op. Eigenlijk was het veel te veel. Maar het was wel weer leuk om die kinderen allemaal zo blij te zien. Ook de drie grote (klein)kinderen kregen cadeaus, al geloven ze niet meer.En wij kregen chocoladeletters en ook nog iets lekkers voor onder de douche, hoewel dat niet afgesproken was. Maar wel lekker! Hoewel er veel foto s en videofilmpjes zijn gemaakt, had ik mijn fototoestel weer eens niet bij me, boe...


Er is ook nog een stitchery van de Stctching for Christmas afgekomen. Ik heb er twee overgeslagen, niet expres, maar deze lag in de buurt. Het is een mooie engel van Barbara, nu ga ik gauw aan die van Sandra beginnen, want ik vind die laarsjes zo leuk.


Ria en ik hadden een heerlijk dagje uit naar Den Haag om mijn mandjesquilt weg te brengen. Het was net of ik weer in Hellevoetsluis binnenkwam, een hele leuke winkel. En ik ben voor stof voor de sashings  en cornerstones voor de Farmer's Wife geslaagd, Sandra had effen bruine stof, die me erg mooi leek tussen al die verschillende stoffen van de blokken en muslin voor de driehoeken en cornerstones. Dus ik houd me ook wat dat betreft aan het patroon, want zo te zien heeft de echte ook effen stoffen op die plaatsen. Nu nog tijd vinden om een paar blokken (met sashings) te maken voor de 22e, want tot nu toe is er nog niet één af.

Ik vond ook nog een freebee met scharen (Lida, is het wat voor jou?), ik kon niet laten hem even tussendoor te maken, is het geen leukerd? Hier heb ik hem vandaan:


http://smalltownstitchin.blogspot.com/2010/09/stitchy-gift-for-my-friends.html

 Dan nog een kleine stitchery van de keukenquilt, zodat er daar ook weer wat van af is.


Vanmorgen niet naar de bee geweest, helaas, want ik heb van moeheid  vannacht haast niet geslapen, ondanks mijn dagelijkse drie slaappillen. Ik hoopte de Garden Angel quilt voor Angela af te maken, maar in plaats van naar de bee, ben ik mijn bed een paar uur ingedoken. Maar hij schiet lekker op, de bies zit er al een heel eind aan. Nu nog de brief afmaken en morgen nog een cadeautje kopen en dan kan hij richting Engeland. Ik hoop maar, dat hij op tijd aankomt, met die stakingen van TNT weet je het maar nooit. Hier alvast een sneak peak, als ik weet dat hij aangekomen is, laat ik hem helemaal zien.


Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

21 opmerkingen:

Inge Slaats zei

Hoi Cisca,

Ik leg meteen een tegenbezoekje af. Jeetje, ik zak meteen achterover van bewondering voor deze schitterende merklap. Kom ik aam met mijn geklungel aan het borduurtje voor het doosje. Ooohhh, wat is die lap mooi en wat kan jij dat goed. Echt super! Ga maar gauw laten inlijsten, veel te mooi om zomaar ergens te laten liggen.

Leuk hè, zo Sinterklaas vieren. Wij moesten het ook over 2 dagen verdelen ivm schoonfamilie van onze kinderen.

Verder laat je hier erg mooie dingen zien. Het borduurtje met de schaartjes ga ik zo ook eens bekijken. Ik geef de moed (nog) niet op, even doorzetten hoor.

Succes met de Garden Angel, maar dat gaat je echt wel lukken om die af te krijgen.

Groetjes,
Inge

Erna zei

Ha die Cisca, wat ben je toch weer een bezige bij geweest.(Toch een beetje bee :) )..De Mandela merklap is werkelijk schitterend....
En Sinterklaas , tja wie kan daar nou tegenop, de gezichten van die kindjes, geweldig toch.Je andere werkjes zijn net als altijd ook weer prachtig.Doe voorzichtig in de sneeuw en welterusten vannacht....
Liefs
Erna

AnitaS zei

Ciska ik vind die merklap met de tekst van Mandela prachtig. Die verdient echt wel een ereplaats hoor. Prachtige dingen ben je aan het maken. Je bent flink bezig.

Annelies vdB zei

Wat een prachtige merklap. Terecht dat je hem in de kop van je blog hebt geplaatst. Ik zie dat je weer met van alles bezig bent.

quilting Jeannet zei

Wat heerlijk om te lezen Cisca! wat ben je toch altijd aktief met van alles, de mandela merklap vind ik héél erg mooi, wat een prachtige tekst, en wat een kunst om dat dan zo zelf te borduren en te bedenken.Ik mis Hellevoetsluis nog steeds enorm joh, wil je dat wel eens geloven ?

groetjes, Jeannet

conny's quilts zei

Wat een mooie tekst en wat heb je dat prachtig in een merklap verwerkt!
Ook je andere werkstukken zijn erg mooi, ik ga meteen even bij de freebie kijken, ik was al een tijdje opzoek naar een borduurtje met scharen! Dank je wel voor deze tip!

Lida zei

Lieve Ciska,
Ik ben erg onder de indruk van je schitterende Mandela Merklap! Heb nu al twee keer de tekst gelezen en ben er helemaal van onder de indruk, wat leren wij het dan verkeerd, tenminste ik heb altijd geleerd dat je je bescheiden op moet stellen en niet met je vaardigheden mag pronken en dat is dus heel lastig om af te leren! Ik denk dat ik de foto van jouw mooie lap ga uitvergroten en afdrukken als een mooie foto, misschien dat vaak lezen helpt.
En dan dat schattige speldenkussentje, ik heb het patroon direct uitgeprint en ga het zeker gebruiken in de scharenlap, waar ik trouwens helemaal opnieuw aan ga beginnen, heb toch voor ander garen gekozen! Maar ik wil het ook wel gebruiken voor zo'n schattig kussentje, dus bedankt voor de link, ik ben er echt dolblij mee! Lieve Ciska, bedankt dat je aan mij dacht, dikke knuffel,
Lida

Guusje, zei

Wat een prachtige merklap heb je gemaakt en de tekst is geweldig, prachtig vond ik hem. Verder heb je nog meer mooie borduurwerken gemaakt en bedankt voor de link van de scharen erg leuk. Een fijne avond.

Else zei

Heerlijk wat een leuke dingen weer op je blog, echt genieten! Maar dat niet slapen, hmmm doe je rustig aan met jezelf!!! Bedankt voor de link naar het speldenkussen, je snapt het "opgeslagen" voor ooit (lol) Dikke knuffel, Else

Mascha zei

Wat laat je toch weer mooie projecten zien vooral je merklap is schitterend.
Doe je wel rustig aan want je moet zuinig op jezelf zijn.
Groetjes Mascha

Nelleke zei

Hallo Cisca ik kan me helemaal bij de andere dames aansluiten prachtige merklap hij is echt het inlijsten dubbel en dwars waard.Ook dank je wel voor de link.Groetjes en doe maar kalm aan hoor.Nelleke

AnitaA zei

Wat een prachtige merklap en dito tekst !Dat je het zo maar in een theebad hebt gehangen, je durft.Leuk speldenkussen ook.
Groetjes Anita.

yvonne zei

P*R*A*C*H*T*I*G daar ben je heel druk mee geweest en daar mag je best trots op zijn.

groetjes yvonne

Daniëlle zei

Petje af Cisca, wat heb je dacht geweldig gedaan, nee, geen gekheid, dat meen ik echt!!! Lief speldenkussen, ik kreeg al een tip van Else en van Lida, hihi, voor ooit!! Mooie avond en welterusten hoor!! XXXD

Cybele's patch zei

Helemaal sprakeloos van bewondering zit ik hier. Wat heb je een kunstwerk gemaakt van de prachtige tekst van Nelson Mandela. Die verdient een mooie lijst. Je bent een echte borduur 'ster'. Je speldenkussentje is ook al zo mooi.

Valentina zei

Cisca, not only did you do an amazing job, but you captured the essence of the message in thread! I am in awe, and I thank you so much reminding us to be ourselves.
:)

Miranda zei

Cisca.....onder de indruk hoor....inderdaad een erg mooie tekst die niet zomaar mag verdwijnen tussen het oud papier! En die schaartjes....Lida zal wel blij zijn,hihi.
Quiltgroetjes

pauline zei

Hallo Cisca,

deze tekst heeft hier ook heel lang opgehangen, ben er nog steeds van onder de indruk. Maar zoals jij hem hebt gemaakt, gaat hij nooit meer verloren.
Wat heb je toch veel leuke dingen laten zien, heerlijk.
groetjes,

katrien zei

Wat een pracht aan borduurwerken.

Jantine zei

Wat een prachtige kerstmerklap! Ik heb met bewondering zitten kijken!!!
Die freebee heb ik ook gelijk opgeslagen, dat is een mooi werkje voor in mijn tas tijdens de zwemlessen...

Karen zei

A very lovely sampler Cisca and how nice to celebrate Christmas twice. The stitcheries are sweet and I LOVE the scissor pincushion!