Volgers

woensdag 16 maart 2011

One flower, weer de kippetjes en een paashaasje

Hallo allemaal,

Deze week maar één blom, weer een bruine, voor tussen de rode en roze. Een tweede is in de maak, maar er is opeens één hexje weg, dus kon die nog niet afgemaakt worden. Deze ene heb ik maar even tussen de viooltjes gezet, een beetje lente is niet weg met dit mooie weer. Gisterenmiddag heerlijk even in de zon op het balkon gezeten met de nieuwe Quiltmania, die eindelijk in de bus zat, Ria L. had hem zaterdag al.  Hij is trouwens heel leuk deze keer, met onder andere een leuke kippentheemuts en een prachtige hexjesquilt van Kristel Salgarollo, met in het midden een mooie applicatie. Als je geen abonnement hebt, kijk er dan naar uit, hij is de moeite waard!


Deze week alleen maar, op die ene blom na,  met de kippen bezig geweest. Ik heb het patroon nog eens goed doorgelezen en kwam erachter, dat de maat van de twee stroken van de zonnebloemen erbij stond, dus toen er een vierde af was gehaald, omdat ik hem op 75% maak, kon ik de maat van het hart uitrekenen. Het is goed gelukt en ik moet zeggen, ik vind het wel een blikvanger! Voor degenen die hem nog gaan maken en het ook niet meteen snappen: elke bloem heeft twee stroken die aan één lange kant gerafeld moeten worden, waarna ze aan de andere lange kant gerimpeld worden. Daar maak je cirkels van, twee op elkaar en dan het hart erbovenop vastzetten. Het geeft een erg leuk effect. Hier even een foto dichtbij.


Nu moet er dus nog een rand aan. Heleni van Patch to Patch, opperde om te "vlaggetjesnaaien", maar Heleni, dat werkt bij mij niet, want ik naai alles met de hand. En dan ontkom je niet aan malletjes en alles aftekenen, want een naaimachinenvoetje heb je dan niet. Dus wordt het een "gewone" vierkantjesrand. Ik maak er eerst één rij van vierkantjes van 5cm langs, de twee tussenstukken met de bloemen zijn 1 cm smaller geworden, zodat de quilt nu 75x70cm is, daarna kijk ik of hij zo al leuk genoeg is en zo niet, dan komt er nog een rand van vierkantjes aan. Dat wordt dan nog altijd in het eerste geval 62 blokjes en in het tweede geval 128 blokjes aan elkaar. Wordt vervolgd.Nadat de top tot dusver afgekomen was op de maandagmorgenbee, ben ik gauw alles op gaan zoeken voor dit borduurpatroontje. Het is een freebee, die op 12 maart op de site van By the Bay Needleart stond. Ik viel voor de mooie ogen met de lange wimpers van het haasje. Nu nog gaan beslissen, hoe ik het ga verwerken.
Vanmiddag hebben we een Dear Jane middag bij Ria B. Op andere DJ middagen voeren we nooit wat uit, behalve elkaars werk bekijken en kletsen over van alles en nog wat. Maar deze keer gaan we wel wat doen: Ria gaat ons leren te meanderen. Jawel, met de naaimachine!!! Dat is toch heel wat voor Marijke en mij, die met de hand werken, ik zelfs ook de lange kanten van border en bies. Ach, het is best leuk om het eens te proberen, en wie weet wordt het nog eens in een klein quiltje gebruikt, want mooi is het wel. Volgende keer zien jullie het resultaat.

Dan zag ik nog, dat er bij  Pauline een mooie giveaway is. Pauline blogt een jaar en geeft twee mooie dingen weg. Ga gauw even bij haar kijken.

Tot volgende keer,

Liefs,

Cisca

25 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Wat een prachtige dingen! Leuk dat haasje; geen wonder dat je voor die prachtige oogjes viel..... ;)
En die lieve kippenquilt! Blijft mooi!
Succes met het meanderen vanmiddag!

AnitaS zei

Het haasje heeft inderdaad hele lieve ogen. Je zonnebloemen staan prachtig op je quilt.

Annemieke Price-Talen zei

Toch nog èèn bloem en de kippenquilt vind ik prachtig. Het haasje, lief.
Gr Annemieke.

Miranda zei

ZIet er hier allemaal toppie uit! Je kippetjes zitten er trots bij....knuffels

Miny zei

De kippetjes worden steeds leuker, de zonnebloemen zijn goed gelukt, wat gek dat je dat dan eerst niet leest en later staat het er gewoon. Wat leuk dat konijntje die ga ik voor mijn nichtje maken, ik maak er dan een hartje van.
Heb jij alle blokken van de sweet memories af.
Ik ben gestopt na de 9 de aflevering.

Groeten Miny

Heleni zei

Die zonnebloemen op je kippenquilt zijn heel mooi en wat de rand betreft, nee vlaggetjes naaien gaat niet werken als je met de hand naait, en moet je inderdaad alles tekenen. Ik doe beide, met de hand maar ik ben ook gek op m'n machientje. Meanderen is heel leuk om te doen en je krijgt er een geweldig resultaat mee. Ik ben benieuwd of het je zal bevallen.
Dat haasje is echt een snoepie...

groet Heleni

Melody zei

Beautiful work. I love the little chickens

Guusje, zei

Wat een mooie bloem en wat wordt je kippenquilt toch mooi. Mooie zonnebloem zit erop. Ben er helemaal weg van. Het borduurtje vind ik erg lief. Veel plezier bij de meanderles.

Margreet zei

Wat is je kippenquilt mooi geworden! Ben er helemaal flieft op.....

Cybele's patch zei

Gelukkig maar dat je bent doorgegaan met de kippenquilt. Hij is zo mooi dat het ene bloemetje je vergeven is ;-)
Meanderen is leuk Cisca. Als je het eenmaal onder de knie hebt, leg je heel wat kilometers af. Succes met de les.

carine zei

Mooi blommetje tussen het groen en je kippen-quilt gewoon mee doorgaan hoor!. Veel plezier en fijne dag gewenst. Groetjes Carine uit Brugge

katrien zei

Leuk je kippenquilt.
Mooi blommeke.en lief haasje.

Cisca zei

@ Miny: Het is inderdaad dom van me dat ik niet beter gelezen heb. Maar er is een verwijzing naar de malletjes ervoor en er staan letters bij. En die malletjes zijn er helemaal niet. Gelukkig wist ik nu wel de lengte en breedte van de strook voor de blaadjes, maar had nog steeds geen mal voor het hart.

Lida zei

Hij wordt echt steeds leuker!! De bloemen op de kippen en nu de zonnebloemen er tussen maakt het een heel vrolijke en zeker geen saaie quilt meer!! Leuke blom ligt er bij de viooltjes! Knuffel
Lida

Hennie zei

Mooi bloemetje heb je gemaakt en die kippenquilt geweldig, ik ga hem ook maken k'heb het patroontje net binnen.
Op de regoidag maar wat geblokte stofjes uitzoeken.
Groetjes Hennie.

Sue zei

Very sweet flower. Love the colors. Your chickens with the sunflowers are just so sweet! I really love that and it's coming along so nicely :)

Hugs,
Sue

Karen zei

Beautiful big sunflowers!!! They look wonderful with the chickens. And, the hexagon flower looks lovely with the violets. A sure sign of spring.

jolanda zei

Je kippenquilt wordt steeds leuker hé? Ben je nu niet blij dat je tóch doorgezet hebt? :-))
Wat gezellig dat de nieuwe quiltmania er weer aankomt. Ik ben geen abonnee dus ik moet nog eventjes geduld hebben, maar de voorpret is al leuk hihi!
groetjes, jolanda

Birdie zei

Lovely flower, love the pansies too.

Just One More Thing zei

your flower is very pretty. Love your chicks too and bunny crosstitch. You've been a busy lady!!

Marieke zei

Mooie bloem hoor! En wat een prachtige kippenquilt: ook uit de quiltmania van vorig jaar, of niet? Veel plezier met verder maken.

Jeanette zei

Your bloom is lovely. I love the little violets. One of my favourite flowers. The chicken top is gorgeous. Happy Stitching,

Johanna Zweden zei

Mooie bloem
Wat een leuk paas quiltje , enig
Wat een enig borduurtje.
Gezellig echt al helemaal in de Paasstijl
Groetjes Joke

Wendy zei

Very pretty hexie flower and I really love the sunflowers in your chicken quilt too!

Jantine zei

Leren meanderen, dat is moedig! Hoop dat het ook leuk was?