Volgers

vrijdag 13 mei 2011

Van maxi naar mini


Was het blok van vorige week nog 75x70 cm, dit blok meet heel wat minder. Het is blok 4 van de quilt van Lori Smith. Ik kocht het op de beurs in Ahoy  bij Dorry. Jeanneke, van Jeanneke's blog, heeft hem met wol voor Dorry gemaakt en zo heeft dorry er pakketjes van gemaakt, met gedeeltelijk wollen lapjes erbij. In dit blok bestaat de boom en de vogel uit wol. Het is me niet meegevallen, dat werken met wol. Ik heb de randjes ingesmeerd, om het rafelen tegen te gaan, en daarna met dmc vastgezet op de ondergrond. Het resultaat valt me tegen, had ik misschien een andere steek moeten nemen, want deze vind ik niet mooi. Ik had ook beter met een ander blok kunnen beginnen, want om met zo'n boom te beginnen, die alle kanten op ging toen ik hem uitknipte?! Ik had een mal gemaakt en die op de stof geprobeerd te plakken, maar dat hield niet zo goed,  Wie weet een betere manier?


Maar goed, ik ben dus ook nog naar Veldhoven geweest, samen met Marijke en haar DH. Ik heb er  prachtige quilts gezien en ook veel andere, mooi en minder mooi om te zien, maar die ik niet in mijn huis zou hangen, maar dat is een kwestie van smaak. Ik vond vooral de quilt van Janine van Het Quiltgebeuren erg mooi. En de Weddingring-quilt!!!  Ik heb leuke dingen gekocht, bijvoorbeeld (weer bij Dorry) deze mini-mandjes. ook door Jeanneke gemaakt. Hoe kan je daar nou weer voor vallen, zou je denken, je hebt pas een quilt met de gewone trick-or treat mandjes gemaakt, waarom dan nu zulke kleintjes. 


Ja, ze zagen er zo lief uit. Dorry had er een leuk pakketje van gemaakt met 100 lapjes, er zijn  inmiddels vier mandjes gemaakt, een beetje priegelig, maar wel lekker vlug klaar en een heerlijk tussendoortje. De blokjes worden zo'n 6x6 cm klein.  Kijk maar eens wat een verschil met de oorspronkelijke. Het resultaat zal een leuk poppenquiltje zijn.


Verder heb ik nog een mooi boek van Jan Patek gekocht, een paar lapjes, een leuk schaap bij Cora en een pakketje voor een quiltje in mijn huisje. Maar alles is al verspreid en ik heb er helaas geen foto van gemaakt.


Dit was het weer, nu gauw weer eens aan het werk, want de Farmer's Wife staat binnenkort weer op de agenda.


Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

29 opmerkingen:

Quiltendewilma zei

Ja wat zijn het schatjes!! Zo lief in het ini mini..

Annelies vdB zei

Heel leuk die hele minikleine mandjes !

Inge Slaats zei

Wat leuk Cisca, jij ook al gevallen voor de kleine mandjes! Ik ben ook bezig en vind het enig om te doen. Het gepriegel valt best mee. Ik heb staan twijfelen bij dat pakketje met de wolletjes. Ik vind het quiltje superleuk, maar bij gebrek aan tijd heb ik het toch maar voorbij laten gaan. Voor deze ene keer heb ik mijn verstand maar eens gebruikt LOL
Ik vind jouw blokje goed gelukt hoor, gewoon lekker doorgaan.

Fijn weekend!
Inge

Jane in Wales zei

Schattig, die kleine mandjes. kan me best voorstellen dat je daarvoor viel!
Het huizenblokje vind ik mooi.
groetjes
Jane

Karen zei

It is fun to combine wool and cotton in a quilt block. Your house is very stylish.

jolanda zei

Misschien dat jij het in het echt beter kunt zien, maar ik vind het blok er erg mooi uitzien hoor!
En die kleine mandjes vind ik heel schattig.
groetjes, jolanda

Heleni zei

Leuk blok hoor Cisca. Je zou 't eens kunnen proberen met flisofix. Dan rafelt het niet meer, en het rekt ook niet meer uit. Het wordt wel wat steviger en vlakker.
De kleine mandjes vind ik ook erg leuk.

groet Heleni

Anita - Vlijtige Handjes zei

De mandjes zijn erg leuk. Dat vond ik al toen Dorry de pakketjes voor Veldhoven liet zien maar tijd...tijd... Ik heb ook wolletjes op de beurs gekocht en ben aan het uitvogelen hoe je het moet verwerken. Je huis is erg leuk misschien zie jij het meer dan wij. Maar dat zou ook goed kunnen als het op mijn blog stond :)
Groetjes Anita

martine zei

Leuk die mini mandjes. Het blok met de wolletjes vindt ik mooi, de wolletje maken het net een beetje meer. Heb wollen lapjes gekocht bij petra prins, maar inderdaad is het verwerken ervan even een klein puzzeltje, maar het idee van Heleni houd ik ook in gedachtte.

Groetjes,en een leuk weekend, Martine

Erna zei

Hoi Cisca, zoals gewoonlijk weer prachtig werk...vanuit mijn regenachtige vakantieadres in Schotland een heel fijn weekend toegewenst
Liefs
Erna

quilting Jeannet zei

Wat leuk Cisca! gaan we weer allebei hetzelfde maken, want ik heb het hele pakket van deze quilt gewonnen een tijdje terug in Amerika, deze is gecombineerd met stofjes en wolletjes, de mijne is alleen wolletjes, maar wel hezelfde [atroon, ik volg je op de voet, misschien doe ik hem ook wel zo met stofjes, leuk joh!

groetjes, Jeannet

quilting Jeannet zei

Cisca, ik lees nu pas over je uitknippen, ik heb geleerd dat je de mal moet tekenen op freezer papier, en dan op de wol strijken en met een heel scherp schaartje uitknippen, dat schijnt perfect te gaan.

Lida zei

Weet je, die mandjes zien er zo klein uit, dan denk je dat doe ik even, maar het is toch nog een berg werk! Ja en met wol werken is veel grover dan met katoen en lastiger om rafelvrij te houden, maar die van jou ziet er echt niet anders uit dan de quilts die ik heb gezien, dus prima! Succes met het vervolg, knuffel
Lida

Diana zei

Ik vind het een heel mooi huisje! Misschien maar eens kijken of ik ook aan het patroon kan komen! Ik heb nog niet gewerkt met wolletjes maar wou je dezelfde tip geven als quilting jeannet. Met freezer papier heb ik veel ervaring en het is een van mijn favoriete methodes. Ik heb zelf het het boek Pennies from heaven, een quilt die ook voornamelijk van wol gemaakt is (ik ga hem alleen van katoen maken omdat de quiltwinkels in de buurt geen wol hebben) en daarin staat in het begin veel informatie over het appliqueren met wol. Mail me maar als je die info kan gebruiken.
Diana

Mascha zei

Ik vind ze zo lief die mini mandjes.
Groetjes Mascha

Karen zei

Look at the mini baskets, so sweet!!! I like your block, maybe it will grow on you.

Rina zei

Oooo, wat zijn die kleine mandjes toch leuk. Ik twijfel nog of ik ook zal beginnen (ben er eigenlijk Al uit, moet alleen nog lapjes verzamelen).
Veel plezier met het priegelen ;-)

Berna zei

Schattig en mooi die kleine mandjes.

Anoniem zei

Dag Cisca,
zoals u heb ik ook dat pakketje met de mandjes in Veldhoven gekocht, ze zijn zo schattig! Het is best leuk om te maken, het gaat vlot. Bij mij zal het ofwel om aan de muur te hangen, ofwel op een plateau te zetten. Ik vond de kleuren zo zacht, ik was meteen verliefd!
Veel plezier ermee, groetjes,
Josine

Jantine zei

Heerlijk hè, Veldhoven! Die kleine mandjes roepen mij ook en dat andere quiltje heb ik ook bij staan kwijlen. Helaas moeten alle nieuwe projecten even wachten...

Guusje, zei

Het blok met de wol ziet er mooi uit. Hoe je het verwerkt weet ik niet, succes ermee. De minimandjes zijn snoepjes.

foekie's fashion zei

Mooi blok weer hoor, ook je mandjes mogen er zijn. Appliceren is leuk he, ik teken de patroontjes op applique wonder, strijk ze op de verkeerde kant van de stof, knip ze uit met een halve cm stof ectra, dan haal ik de tweede laag papier eraf, vouw dan de buitenrandjes om en dat plakt dan vast, dan plak je het geheel op de plaats waar je het hebben wilt en naai ze het vast. Groetjes van Joke

Miny zei

Mooi worden die mandjes.
Het blok ziet leuk uit, maar ik vind wol ook niet makkelijk om te verwerken.

Groeten miny

q.lodge gerda zei

Zo, net even bijgelezen op je blog. Ik heb een enorme achterstand dus even een korte reactie: je kippetjes zijn geweldig geworden (goed dat je ze afgemaakt hebt!) De Misterybom owrdt inderdaad groot, maar zoooo leuk. Eigenlijk had ik Jeannet ook beloofd er mee te beginnen in april. Is niet gelukt en ik heb er eigenlijk ook nog helemaal geen tijd voor, maar nu ik hem bij jou weer zie word ik toch wel weer errug onrustig. Wordt vervolgd...

Anne Marieke zei

Hoi Cisca,
Het ziet er prima uit hoor! Ik werk voor de needleturn methode met freezer paper dat ik er op het laatste moment met een pincet onderuit haal. Het vilt kan je proberen met een festonsteek vast te zetten op de ondergrond. Dat werkt prettig voor vilt (zie mijn Henrietta-blokjes).

Het is een ontzettend leuk quiltje! Veel succes ermee.

Miranda zei

Geweldig leuk dat blokje van Lori...ik heb een wol-lesje op mijn blog staan....
http://miramoza.blogspot.com/2011/01/hoe-werk-je-nu-eigenlijk-met-wolletjes.html
Misschien kan je er wat mee?

susiloci zei

Que maravilla de trabajo. Es estupendo que en todas partes del mundo nos gusten los mismos trabajos de pachtwork.

Sandra zei

Leuke projectjes allemaal! Mijn tip: de mallen van freezer paper maken, werkt prima!

Monika Karwowska zei

Wspaniała praca :) pozdrawiam