Volgers

zondag 22 mei 2011

Farmer's Wife , de Lori Smith Quilt en een engelentasje

En alweer is het de 22e, ik heb er deze keer maar drie te laten zien. Dat heb je met zoveel projecten onder handen, dan moet de tijd verdeeld worden. Hier is de eerste:

block 32: Farmer's Daughter


block 92: Streak of Lightning, en de laatste:


block 18: Century of Progress


Zien jullie dat ene stukje linksboven, dat rood is geworden in plaats van bruin, ik vraag me dan altijd of  de stof op was. Of is het expres zo gedaan, wat denken jullie? En twaalf punten, die elkaar in het midden ontmoeten, dat was dringen. Al heb ik het allemaal netjes naar één kant gestreken, het blijft toch een bobbeltje. Nu op naar de volgende maand, ik weet niet of ik dan veel kan laten zien, i.v.m. de operatie, die er nu toch echt aan zit te komen. Gelukkig maar, de medicijnen zijn niet zo goed voor mijn maag, maar ze helpen zo goed.


Dan moet ik jullie ook allemaal bedanken voor de goede tips die ik gekregen heb, naar aanleiding van het verwerken van wol. Ik heb nu freezer paper gebruikt voor de bloemetjes en bloemhartjes op dit blok en dat ging veel beter. En ik heb nu de knoopsgatensteek gebruikt met 1 draadje DMC, dat vind ik toch mooier. Misschien is 2 draadjes nog beter, dat moet ik nog een keer uitzoeken. Dit blok is heel anders dan het vorige, maar ik vind het minstens zo mooi. Het is trouwens block 7, die onder die van vorige week komt. Ik kies een blok, waarvan ik op de foto goed kan zien of en zo ja, welke wolletjes erin gebruikt worden, anders ben ik bang tekort te komen. Het is trouwens een heerlijke quilt om te maken!


Dan als laatste nog een klein stukje van de Mystery. Het engeltjesblok is een tijdje bkijven liggen, want ik kon maar niet aan de grootte wennen. Toen ben ik maar naar de boekhandel gegaan om het tot 75% te laten verkleinen. Die had er duidelijk geen zin in om zo'n enorm patroon te verkleinen en zei al van tevoren dat het wel niet zou lukken. Hij kwam met 4 blaadjes terug, ik ben toen gaan kijken af alles er wel opstond, nou nee dus, alleen de onder- en bovenkant stonden erop. Van ellende moest hij toen terug naar de kopieermachine en toen kwam hij terug met nog 2 kopieën. Stom genoeg heb ik niet gekeken of het nu wel goed was. want toen ik thuiskwam merkte ik, dat het gewoon op 100% gekopieerd was. Heeft hij dat gezien of niet? Duidelijk is wel dat hij er geen zin in had en waarschijnlijk niet eens gekeken heeft. Ik had het zelf beter gekund.Uiteindelijk ben ik toen maar verder gegaan met de oorspronkelijke maat . Ik heb de benen eraf gehaald en nu krijgt ze een paar nieuwe benen met echte schoenen. Haar jurk, waarvan ik de stof nogal saai vind, moet ik ook nog ergens mee oppimpen. De tas is ook af, ik heb er een "echte" tas van gemaakt, met rood gevoerd, om het wat op te fleuren. Volgende keer zien jullie het resultaat.

Zo, dit was het weer, als er geen kinderen op visite komen, ga ik straks bij de andere boerenwijffie-maaksters gaan kijken. Gaan jullie mee?

Groetjes,

Cisca

22 opmerkingen:

quilting Jeannet zei

Prachtig is je tweede blokje van de lori Smith quilt, mijn handen jeueken ook om er ana te beginnen. Ja, die engel, ik begrijp het helemaal, ik zat er ook mee, zo,n groot blok, maar ik denk wel dat het beter is met schoenen en afstekende kousen, ik zie meer variaties op andere blogs, en als je het verkleint moet je de andere blokken ook verkleinen, en in sommige zitten weer wel kleine stukjes. Waar moet je aan geopereed worden Cisca? heb ik iets gemist ?

Groetjes, Jeannet

martine zei

Mooi dat 2 e blok, die zachte kleuren zijn prachtig. Dat tasje van de engel is ook leuk bedacht, maar het is inderdaad wat groot allemaal. Had het tuurlijk wel al gelezen op andere blogs, maar pas als je er zelf mee bezig ben, zie je het echt.


Groetjes en een mooie zondag, Martine

Guusje, zei

Wat een mooie FW blokken heb je gemaakt. Het tweede blok is ook erg mooi en wat heb je het leuk opgelost met het tasje.

Marion zei

Mooie FWQ blokken heb je gemaakt! Dat blok Century in Progress vind ik ook zo'n raar blok. Het is niet logisch zoals de kleuren zijn verdeeld. Het midden heb je wel heel erg mooi rond gestreken!!! Het applicatieblok vind ik ook prachtig!

katrien zei

Mooie FW blokken.

Lida zei

Prachtige blokken en het is inderdaad erg lastig om de boel soms netjes te krijgen, maar dat bobbeltje valt straks wel weg in de tussenvulling!
Je wolletjes zien er erg lief uit en de handen en het tasje zien er ook al zo mooi uit, vervelend dat je er zo slecht werd geholpen en je nu niet het formaat hebt dat je wilde hebben! Maar het wordt vast een fantastische quilt! Helaas bij mij geen FW, maar wel weer rondjes, er zit schot in! Fijne dag, knuffel
Lida

pauline zei

Prachtige FW-blokken heb je er weer bij. Ik had ook zo'n moeite met Century in Progress, maar na lang dubben toch maar gemaakt zoals in het boek staat.
Je andere werkjes zijn ook erg mooi.
Weet je al wanneer je geopereerd gaat worden?
groetjes en nog een fijne zondag,

carine zei

hele mooie blogs ! prachtig van kleur en mooi afgewerkte stukken; Kijk al uit naar de volgende ... groetjes uit Brugge Carine

Inge Slaats zei

Wat een mooie dingen laat je weer zien, Cisca. Prachtige FW-blokken en je applicatieblok met de wolletjes is ook om te smullen, zo mooi. En ik ben helemaal weg van dat piepkleine tasje, zó schattig!

Fijne dag verder!
Inge

Peti zei

het 'moeilijke blok' was me nog niet opgevallen, ik ga eens kijken waar hij bij mij zou moeten komen. Ik vind het wel grappig dat je hem hetzelfde maakt als in het boek. Veel sterkte alvast met de operatie. Zorg goed voor jezelf! groetjes Peti

Jantine zei

Wat een suffe boekhandelmeneer... tijd om een goede kopieerwinkel te vinden, want hoe moeilijk kan het zijn?

Sue zei

Your work is so lovely! I am loving all of these blocks. Very beautiful fabrics you work with. Wonderful post.

I am sorry you have to have surgery and that the meds are making you sick to your stomach. I hope all goes well for you.

Hugs,
Sue

jolanda zei

Dat blokje van Lori Smith vind ik echt zó mooi!! Ik vind de kleuren ook zo goed gekozen!
Je andere blokjes zien er ook prachtig uit.
Wat vreemd dat die man van de boekhandel daar zo moeilijk over doet zeg. Maar nu ga je dus gewoon door met het originele formaat? Zelf ben ik nog steeds niet klaar met blok 3... ik kom er maar niet doorheen, want ik vind het niet zo'n fijn blok om te doen.
groetjes, jolanda

Mascha zei

Je farmers wife blokken zijn zo mooi. Die kleurencombinatie is geweldig.
Groetjes Mascha

Karen zei

You made very good fabric choices for the applique block. Well done!

Berna zei

Prachtige blokjes heb je gemaakt en wat een oen dat die man dat niet even voor je fikste op 75%. Hoe moeilijk kan het zijn? Maar het ziet er leuk uit! Goede week!

Else zei

Mooie boeren blokken heb je gemaakt, en die applicatie jummie. Fijne dag, knuffel Else

Jossie zei

Wat laat je weer veel moois zien. Prachtieg blokjes en dat echte tasje is zo leuk!

Jane in Wales zei

De kleuren van je FW blokken zijn prachtig! Wat een rare man in die boekhandel.
Alvast sterkte met de weken voor de operatie, en de medicijnen!
groetjes
Jane

susiloci zei

Que maravilla, son todos preciosos!!!!

Marie-José H zei

Je bent al een flink eind op weg met je FWQ. Prachtige stofkeuze ook.

q.lodge gerda zei

Prachtige blokken Ciska. De Misteryblokken zijn inderdaad groot, maar ik hem in het echt gezien in de Elzas en dan valt dat totaal niet op en is hij alleen maar Heeeeeel erg leuk! Is je operatie inmiddles achter de rug? Ik hoop het en natuurlijk hoop ik nog meer, dat je er van opgeknapt bent!