Volgers

donderdag 16 juni 2011

Mystery Quilt, vogelhuisjes en de Duo Penotti gedubbeldHallo allemaal,

Hier ben ik weer, met  Mystery block nummer 1, dat nu echt af is. Nieuwe benen/schoenen, die ik leuker vind, de borduurtjes zitten erop en de (voorlopige) knopen ook. Ik was weer even van plan hem toch opnieuw, maar dan op 75% te maken, maar heb nu toch definitief voor de originele maat gekozen. Al ben ik er nog niet over eens hoe en òf ik haar jurk wat op wil pimpen, maar wacht nog even af, hoe het  uit gaat pakken, als er meer blokken af zijn. Ik ben ook al met het huizenblok bezig, dus de zin is er weer helemaal.


Die was de laatste tijd even een beetje weg, de laatste week voor mijn herniaoperatie heb ik mijn DMC garen weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht, de andere systemen werkten niet, dus heb ik alles (395 stuks) weer op, deze keer plastic, "kartonnetjes" gewonden. Dat was een verschrikkelijke klus, maar alles zit weer in dozen, zodat ik weer eens met een borduurwerkje kan gaan beginnen. Nu nog een paar nieuwe dozen kopen, zodat ze allemaal even groot zijn.


De operatie is niet doorgegaan. Ik dacht, dat het steeds beter ging door de goede medicijnen, maar toen ik daarmee 10 dagen voor de operatie moest stoppen, omdat ze bloedverdunnend zijn, kwam de pijn niet terug. Dus zei de dokter bij het operatiegesprek, dat, als er geen uitstralende pijn meer is,er niet geopereerd werd. Dat was natuurlijk een heel goed bericht, maar ik was er wel van slag van. Je leeft er toch naar toe en dan gaat het ineens niet door. Het was een plaatsvervangend arts, dus ik weet niet wat mijn eigen neuro-chirurg had gedaan, want die had de vorige keer gezegd, dat wat kapot is, nu eenmaal gemaakt moet worden. Wel moet ik nog een keer op controle komen, voordat mijn "dossier" weer gesloten wordt.
Hierbij wil ik ook de blogsters bedanken, die me vroegen, hoe de operatie afgelopen was; ik heb ook heel wat telefoontjes gepleegd en gekregen en zelfs een paar kaarten van mensen die ik niet had gebeld. Allemaal bedankt!


Ik had even geen zin in quilten of bloggen, heb wel de meeste van jullie logjes gelezen, maar langzamerhand komt het allemaal weer terug. Ik ben begonnen met het kleine pakketje, wat ik op de beurs in Veldhoven had gekocht, even geen stofjes zoeken is ook wel eens leuk. Het gevlochten touwtje werkt niet, dan zou er toch een tunneltje met een stokje aan moeten komen, dus ik denk, dat ik er geruite strikjes aan maak en het aan een takje op ga hangen.


Zaterdagavond, DH en ik waren die dag 47 jaar getrouwd, werden we door DS1 en DDIL1 uitgenodigd voor een etentje in een leuk restaurantje. Het was heel gezellig en we hebben er aardig wat uurtjes gezeten met z'n zessen, want de kleinzoons waren er ook bij. Daar heb ik DDIL beloofd direct na Pinksteren aan het dubbelen van de Duo Penotti te beginnen. Bep, van Atelier Bep, had me vorige zomer aangeraden boeken onder mijn tafelpoten te leggen, en dat was ideaal. DH heeft prima geholpen met alle lagen op elkaar te leggen, toen de klemmen erop, zodat eerst het middenstuk gedaan kon worden. Heel veel nietjes gebruikt, dus het duurde de hele ochtend, maar na het eten, op de bank deze keer, was het gauw gebeurd. Daarna helemaal uitgevloerd, veel rugpijn, maar dat was niet de hernia, maar de slijtage.


Dit zijn de hulpstukken die ik gebruikte, het nietpistool, wat een uitvinding is dat toch, en ook heel belangrijk, het houten stop ei, ooit van mijn oma, daarna van mijn moeder en al heel lang in mijn bezit, want ook ik heb nog de sokken van de kinderen gestopt, toen ze jong waren. Ik had er één bij, die altijd met zijn grote teen door zijn nieuwe sokken ging. En jong, dat zijn ze, in mijn ogen althans, nog wel, maar met 41, 44 en 46, zijn ze toch niet zo heel piep meer. En waarschijnlijk gooit die ene zoon nu gewoon zijn sokken weg en koopt een paar nieuwe. Dat ei moest trouwens voorkomen, dat de punt van het pistool de tafel zou raken, en dat deed hij prima. Je schuift hem gewoon onder je quilt naar het volgende plaatje toe. Ik kan het aanraden.

Zo, dit was het weer voor deze keer, hoorde daarnet dat onze oudste kleidochter voor haar examen is geslaagd, gefeliciteerd, Anique!

Groetjes,

Cisca

23 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Mooi hoor, je mystery blok.
Ik kan me voorstellen dat het even omschakelen is als een geplande operatie ineens niet doorgaat. Dat moet dan toch weer een plaats krijgen.
Gefeliciteerd met je kleindochter. Ook bij ons is het feest.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Vervelend dat je operatie niet doorgaat als je er zo op voorbereid bent. Maar ook weer fijn want het is nooit zonder risico. Je mystery is leuk en de duopenotti mooi maar je vogelhuisjes Helemaal Top!! Ik hou er van. Ik heb ook mijn DMC op kartonnetjes in dozen zitten Heerlijk overzichtelijk. Groetjes Anita

wilma zei

Gefeliciteerd met kleinkind!!
Wat laat je weer mooie dingen zien...

Ja lijkt mij inderdaad even raar als de operatie niet door gaat. wel fijn natuurlijk maar vreemd...

Anoniem zei

Ik vind je engel zo ook veel leuker Cisca met die benen en die schoenen, ik had het net als jij, vond het eerst ook veel te groot, en toen heb ik het maar even gelaten, en nu met de andere blokken er bij wordt het toch wel mooi als geheel, je moet deze quilt echt als geheel zien. Ik vind eerlijk gezegd dat je boft dat de operatie niet door gaat, ik wilde dat ze dat tegen mij zouden zeggen......maar tis natuurlijk wel een raar gevoel ja, veel plezier morgen op de westlanddag, ik dacht dat die 23 juni was ?

Groetjes, Jeannet ( ik reageer anoniem, gaat sneller)

jolanda zei

Je eerste MQ blok ziet er prachtig uit hoor! Leuk dat je er nu weer helemaal mee bezig bent. Ben benieuwd naar je huizenblok zometeen.
Ja ik kan me voorstellen dat het even rauw op je dak kwam vallen dat de operatie nu niet doorgaat, maar toch ook wel weer fijn wanneer het ook zonder operatie goed gaat toch?
Gefeliciteerd met je kleindochter... weer een mijlpaal voor haar!
groetjes, jolanda

Raewyn zei

Nice to hear from you again, I wondered how things were going with you - I hope your health continues to improve? I like that big quilt you have basted... the English translation was a bit tricky to understand... but did I read that you used a staple gun to baste or was that just setting it up before you basted?!! Sorry probably a dumb question but I couldn't quite work it out! Your little project looks good, as does the revamped mystery block. take care.

Heleni zei

Fijn dat je er weer zin in hebt Cisca. Je laat mooie dingen zien maar die engel vind ik echt engelachtig, Leuk hoor.
Gefeliciteerd nog met je trouwdag.

groet Heleni

Hubertine zei

Allereerst gefeliciteerd met je kleindochter! Een hele mijlpaal!
Inderdaad een dubbel gevoel dat je operatie niet doorgaat, als maar wel de pijn wegblijft! En uiteraard je laat weer ontzettend leuke dingen zien!!
Groetjes, Hubertine

miranda zei

Gefeliciteerd met (weer) een gediplomeerd kleinkind! Maar ook geen operatie lijkt me heerlijk....nu vooral rustig aan doen en heerlijk lapjes aaien!

Karen zei

I like the angel with her little purse with the quilt block.

Joyce zei

Wat een hoop moois!! Gefeliciteerd met kleindochter en trouwdag.
Je hebt je blogachterstand meteen ruimschoots ingehaald.
:o)

Guusje, zei

Wat een mooi blok heb je gemaakt. Gefeliciteerd met je kleindochter en jullie trouwdag wat een tijd. En ik hoop dat jullie er nog heel veel samen mogen vieren. Dat de operatie niet doorging zal idd omschakelen zijn geweest maar ook wel fijn natuurlijk. Succes met je quilt quilten hij ziet er erg mooi uit.

Jantine zei

Leuk, die veranderingen aan het mysterie blok. Dat maakt het nog persoonlijker en leuker ook!
Je duo penotti is prachtig, fijn dat het zo goed lukte met sandwichen! Geen gaatjes in de stof door de nietjes?
Gefeliciteerd met 47 jaar samen, dat was zeker een etentje waard (je bent 30 jaar verder dan wij, ik hoop dat we ook zo ver komen...)

Jane in Wales zei

Aan de ene kant natuurlijk best goed nieuws dat de operatie niet hoeft. Maar wel veel om weer te verwerken. Fijn dat je weer wat in de lapjes zit...! Het mysterie blok vind ik schattig, en ja, al die DMC garens...wat een hoop werk, maar wel fijn en overzichtelijk.
Ook nog van harte met jullie 47 jaar!

Anoniem zei

Hoi Cisca, aan de ene kant is het denk ik wel fijn dat je niet geopereerd moet worden. Maar je rekent er zo op, toch!? Ik hoop dat je hernia snel over zal zijn. Mooi Mysterie blok heb je gemaakt en naar DMC kleurtjes hoef je nu niet meer te zoeken, lekker overzichtelijk zo! Ook je Duo Punotti is prachtig. Fijne zondag! Groetjes, Margreet (PS: ik kan alleen anoniem reageren bij jou, misschien moet je ook je reactie-instelling veranderen? bij mij hielp dat prima)

Marisa zei

That angel in the Mystery Quilt is sooo lovely!! and the little houses are very cute!

Els zei

Wat een mooi mysterie blok heb je gemaakt! De huisjes vind ik gezellig om te zien. Nog van harte gefeliciteerd met je 47 jarig huwelijk. Ik hoop dat de pijn van de hernia wegblijft.

Anoniem zei

Welkom terug!!
Fijn dat je er weer een beetje zin in krijgt.
Ik denk dat iedereen wel een keer een Quilt dip hebben (ik wel hoor).
Ik moet zeggen dat je DMC garen weer prachtig opgeruimd en gesorteerd is.
En dat het een hele klus was wil ik wel geloven wat een boel kleuren!!!!

Doe lekker rustig aan met het starten van quilten en ik zie weer graag je resultaten op je blog.

Groetjes Anneke

carine zei

Prachtig werk verricht hoor! Kijk uit naar het vervolg hiervan! Groetjes uit het Brugse Carine

Daniëlle zei

Geweldig te lezen dat je weer prikzin hebt joh! Gefeliciteerd met je kleindochter!! Het mystery dametje ziet er schattig uit! Geweldig idee van het ei!!! Mooie dag, liefs, Daniëlle

Margreet zei

Goed van je hoor dat het gelukt is je reactie-blokje te veranderen.Meteen even kijken oftie het nou wel doet....

Margreet zei

Jippie!! Hij doet het!!!!

mieke zei

Hallo Cisca,
Bedankt voor je reactie op mijn blog.

Hoe is het inmiddels met je rug ?

Leuke blokken en quiltjes heb je gemaakt. Ook mooie kleuren.

De duo penotti, ziet er ook mooie uit. En wat een idee, op tafel leggen en de klemmen erop.
Het stoei rol je er onderdoor zodat je kunt nieten ?
Dat is ook een super idee.
Begin je met spannen en nieten in het midden ?
Wel een hoop vragen, maar ik zit altijd op de grond te ' klooien ' wat echt niet handig is.

grtjs Mieke