Volgers

woensdag 22 juni 2011

Farmer's Wife en een beetje Mystery

Het is alweer de 22e, dus er het is weer boerenvrouwtjes dag. Het is gelukt deze maand vijf blokken te maken, al hebben ze nog geen sashings, die moeten nodig geknipt worden Het is niet gelukt een hele rij vol te krijgen, maar er zijn nu nog twee blokken nodig, dus volgende maand zit hij eraan.
Hier komen ze:

block 30: End of Day

block50: Honey's Choice (helaas niet zo mooi van kleur)

block 99: W.C.T.U

block 17: Cats and Mice, en als laatste

block66: Periwinkle,

Ik dacht dat deze een makkie was met zo weinig stukjes, maar dat viel tegen. Het blok in het boek heeft andere kleuren, en de eerste versie, die ik maakte benaderde die een beetje, maar viel erg tegen. Ook bobbelde hij in de hoeken, zodat ik begreep, dat de stukjes van de hoeken andersom hadden gemoeten. Dus ik heb heel andere kleuren genomen en ben opnieuw begonnen, met het idee dat ik maar één keer de fout van de omgedraaide templates zou maken. Nou, niet dus, het werd weer hetzelfde. Dus de hoeken er maar weer afgehaald en ze andersom  weer aangezet. En toen klopte het eindelijk. Dus moet je hem nog maken, let dan goed op de templates, de zijden schelen maar een paar millimeter, maar het scheelt echt een heel stuk. Al hoop ik, dat ik de enige ben, die die fout maakt/heeft gemaakt.Dan nog even een plaatje van de huisjes van de Mystery Quilt, de daken zitten erop, met schoorsteen en al, dus de kachels kunnen branden. Ik geniet van de letters, die een wereld van verschil maken. Nu nog alle hartjes en sterretjes erop.

Sommige quiltsters konden niet, of erg moeilijk, reageren. Dankzij Margreet van Home Sweet Home is dat nu veranderd, dus laat het je niet (meer) weerhouden een reactie te plaatsen.

Zo, dat was het weer. Vergeet niet even naar de andere boerenvrouwtjes te gaan kijken. De Quilt Mystère blogs zijn trouwens ook de moeite waard. Ze staan allemaal in de kolommen rechts.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

19 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Wat heb je weer een prachtige blokken gemaakt.

Sylvia zei

Mooie blokken heb je gemaakt.
Tja op deze manier gaat `t reageren goed, ik had het bij mij ook al veranderd.Leuk je 'home'huisjes in wording.
Gr.Sylvia.

Peti zei

Wooh, Cisca, 5 stuks en bijna klaar! Dat is super. en bedankt voor de tip van het laatste blokje, want die vind ik wel erg mooi, dus ga hem ook maken!

Mascha zei

Wat een mooie blokken en zo mooi van kleur.
Je huisjes zien er ook al zo leuk uit.
Groetjes Mascha

katrien zei

Mooie blokken heb je er weer bij.

jolanda zei

Je blokken zijn prachtig geworden!! Ik kan me voorstellen dat het niet gelukt is om een hele rij vol te krijgen, want het ziet er nog best bewerkelijk uit allemaal. De blokken bestaan vaak best nog uit allemaal kleine friemellapjes hé?
Je huisjes worden ook erg mooi en dat blok schiet ook al aardig op. Succes!
groetjes, jolanda

susiloci zei

Que cantidad de bloques, son todos preciosos. Cuanto has trabajado. Enhorabuena.

Lida zei

Al heb ik zelf geen blokjes, ik kan gelukkig wel reageren dankzij DD! Mooie blokken, vooral nummer 3 en 5! Ja dat lijkt mij best lastig, ik moet het blok nog maken dus bedankt voor de waarschuwing! Je HSH wordt ook heel mooi, schattige huisjes! Knuffel
Lida

bere zei

Belos trabalhos!
Parabéns.
Sou seguidora deste lindo blog.
studiodabere.blogspot.com

Rina zei

Mooie blokken e weer bij, vooral die eerste

Marion zei

Mooie blokken heb je gemaakt. Met die periwinkle heb ik ook moeite gehad en heb hem ook weer uit elkaar moeten halen. Heb mijn beegenoten nodig gehad om te begrijpen wat er fout was :)

Guusje, zei

Mooie blokken heb je gemaakt en ja degene met de minste stukjes is niet altijd de gemakkelijkste. Je huisjes zijn ook mooi het is een erg mooie quilt de mysterie.

Miny zei

Leuk worden de blokken en de mysterie, je hebt behoorlijk wat gedaan.

Groeten Miny

Karen zei

Your blocks are just lovely! I always run into trouble with the reverse templates for my Dear Jane blocks. I guess I am a slow learner! LOL. Love the Mystery Quilt!

marion zei

dank je wel voor de tip, ik moet dat blok nog maken. Prachtige blokken zijn het wel.......

carine zei

Prachtig hé ,je blokken, je denkt dat je kleur van je honingblokje niet mooi is, vind dat het toch past bij de rest hoor! Je mysterie quilt gaat goed vooruit!. Bedankt voor je reactie op mijn blogje aangaande mijn huwlijk-verjaardag. Groetjes uit Brugge Carine

Carolina zei

The blocks are very nice, and the Mystery of HOME, you'll get gorgeous with these materials ...

Hugs, Carola.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Hoi Cisca, wat een leuke blog heb je gekregen. Lekker zomers in de blauwe tinten. Even over de lijmspray. Deze wordt ook gebruikt bij het sandwichen van quilts dus dan zal hij niet afgeven. Tenminste daar ben ik van uit gegaan. Het was echt een stuk makkelijker dan dat je alles met klemmetje vastmaakt.
Groetjes Anita

Hennie zei

Mooie blokken heb je er weer bij gemaakt ! ! !
Fijn weekend Hennie.