Volgers

zondag 3 juli 2011

Quilt Mystère 2, de Duo Penotti en nieuwe lapjesBlock 2 van de Quilt Mystère is klaar. Als ik hem naast de engel hang, vind ik het wel een mooi gezicht! Ook deze was weer heel leuk om te maken.Jammer genoeg had ik wel een paar stukken van de oorspronkelijke merklappenstof,  maar helaas, de stukken hadden aan elkaar moeten zitten, want ze waren allebei te klein.  Maar ach, zo is het ook wel leuk, vind ik.Vorige week ben ik samen met DDIL1 gezellig naar Zwijndrecht geweest. Van Zwijndrechtse DDIL3 en DS3 had ik voor moederdag een cadeaubon van  Aztec Rose gekregen en daar DS1 en DDIL1 de week voor moederdag in Zuid Frankrijk waren geweest, had ik nog een cadeautje te goed, zodat DDIL1 voorstelde, dat ze me mee zou nemen naar die quiltwinkel, zodat ik ook wat van hun twee uit kon zoeken. We hebben nog even gezellig gewinkeld, lekker wat gegeten en zijn daarna naar Aztec Rose gegaan. Ik heb heerlijk kunnen zoeken, er was keus genoeg, alleen miste ik een lekker kopje koffie of thee. Maar dat hebben we later gezellig op een terras aan het water ingehaald. We zaten er heerlijk buiten achter glas in de zon en Diana (ik word  niet goed van al dat geDDIL) had een lekker kleurtje toen we naar huis gingen. Ik niet, want ik ben er met m'n rug naar toe gaan zitten. Jammer genoeg was ik weer eens mijn fototoestel vergeten, dus alleen een foto van de buit. Er werd weer veel geaaid, toen ik thuiskwam, dat snap je!


Eindelijk ben ik begonnen met een stukje quiltwerk aan de Duo Penotti, gelukkig had ik ook een stift gekocht, want ik durf het niet met de Sewline pen te doen, ik heb groene, roze en zwarte stiftjes, maar ik vind het er moeilijk uit te krijgen. Dus dan maar weer één die je met een plantenspuit wegspuit, maar dat is op het donkerbruin niet te zien.


Daar heb ik toch de Sewline pen voor moeten gebruiken, met witte vulling, die er gelukkig wel uit gaat. Hebben jullie ervaring met de gekleurde vullingen, of een methode om het er uit te krijgen zonder wassen, want ik kan het nooit over mij hart verkrijgen om hem gelijk in de wasmachine te doen. Ik heb een quiltpatroon met ronde vormen gekozen, dat leek me mooi bij al die vierkanten en driehoeken.


Dit was het weer, morgen ga ik weer voor de eerste keer naar de maandagmorgenbee, na een maand beevakantie. Deze maand is het bij Ria L., ik ben benieuwd met hoeveel we zullen zijn. Ik ga in ieder geval mijn schaapjes appliqueren. Die zien jullie dan de volgende keer.

Groetjes,

Cisca

PS: Vergeet ik bijna nog te zeggen, dat er een heel leuke giveaway is bij de nieuwe quiltshop "De Quilthoeve" (klik), in Naaldwijk. Ik ga er ook eens gauw kijken, maar dan moet ik mijn DH eerst eens lief aankijken (LOL).

14 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

OH wat zijn je vogeltjes leuk boven de huizen! Gelukkig ben ik niet de enige met moeite met het DDDD...DD gedoe. Het lijkt wel morse af en toe. Ik heb geen ervaring met de gekleurde stiftjes voor de sewingpen. Als ik er aan denk zal ik het nog eens aan Dorry vragen.
Ik heb je foto even vergroot om mee te aaien. Hmmmm heerlijk zo'n buit. Geniet ervan!!

Groetjes Anita

Berna zei

Je quiltwerk zie er schoon uit! Ik heb wel ervaring met de gekleurde stiftjes maar niet voor quiltwerk, wel voor patroontekenen. Maar ja, dat zie je niet aan de goeie kant van de stof. Ik was mijn quilts altijd als ze klaar zijn. Je hebt er toch maanden mee in je handen gezeten en dan is ie meteen lekker fris en je streepjes eruit. Succes! Aztec Rose, leuk! Wil er ook ooit nog eens naartoe als ik in de buurt ben.

quilting Jeannet zei

Wat een mooi blok weer Cisca, het blijft wennen die grote blokken, ik "tob"er ook nog steeds mee, maar allemaal bij elkaar zijn ze vast mooi!Leuke winkel is Aztec Rose he? En ook nog op zo,n mooie plek,Ik kom er ook graag.

groetjes, Jeannet

jolanda zei

Je blok ziet er erg mooi uit. Wat zijn ze groot hé? Ik vind het zo'n leuke quilt om te zien wanneer hij klaar is, maar om eraan te werken vind ik eerlijk gezegd iets minder fijn. Maar ik zet toch maar door... ben ik straks des te meer voldaan wanneer het laatste blok klaar is.
Aztec Rose daar ben ik nog nooit geweest, maar het is dus wel een aanrader begrijp ik.
DS en DH begrijp ik nog wel, maar wat is dan DDIL?? Vast een domme vraag hihihi.
groetjes jolanda

Inge Slaats zei

Allereerst je blog, dat ziet er gezellig uit hier!
Het nieuwe blok is supermooi, ja en wel groot, maar geeft niks, toch? Altijd die kleine blokjes, een mens wil ook wel eens iets anders LOL
Gaaf hè, die winkel in Zwijndrecht. Ik was er met mijn zus en wij hebben toen ook zo genoten. Dat restaurant aan het water is heerlijk. Wij zijn ook nog met het pontje naar de overkant gevaren. Duurde wel 3 minuten!

Fijne zondag verder,
Inge

Marisa zei

I love this block!

Miny zei

Wat een super leuke verandering van je blog, en ook het blok is weer mooi geworden. Ik wordt steeds verliefder op die quilt.
Je hebt leuke aankopen gedaan, Aztec Rose staat ook op mijn verlanglijstje wie weet?

Groeten Miny

Daniëlle zei

Gaat goed zo joh met jou Duo P!! Mooi patroon heb je gekozen, heerlijke lapjes uitgezocht hihi!! Heel veel plezier op de BEE! Mooie avond, liefs, Daniëlle

Raewyn zei

Your latest mystery block is lovely - it looks like it will be a gorgeous quilt. The quilting design you are doing looks just right for your quilt - your hand quilting looks beautiful (PS...love your new fabric!!)

quiltingmieke zei

piep
hey meid, erg mooi blok hoor, super gaat die worden

mmm give away ng snel even kijken voor ik onder de veren duik

knufje mieke

quiltingmieke zei

piep
hey meid, erg mooi blok hoor, super gaat die worden

mmm give away ng snel even kijken voor ik onder de veren duik

knufje mieke

Guusje, zei

Wat een mooi blok heb je gemaakt, de mysterie wordt een plaatje. Je quiltwerk is ook erg mooi, mooi patroon en wat een mooie aankopen heb je gedaan.

Karen zei

I love your new blog look, very nice! Something is going on with Google Translate, I don't think it is available anymore, so I was unable to read your post, but I love what I see! The home block turned out lovely and oh the yummy fabric!! Excellent stencil too!

susiloci zei

Que bonito se ve el bloque de las casas. El acolchado que elegiste es muy bonito.