Volgers

donderdag 21 juli 2011

Van alles wat en de 22e

Hallo allemaal,En alweer is het (bijna) de 22e van de maand en ik ben net niet gekomen waar ik wezen wilde, nl. de volgende rij er helemaal aan. Drie blokken zijn genaaid en de hele rij in elkaar gezet.

nr 62: Old Windmill


nr 45: Grape Basket, en


nr 98: Waterwheel


De rij is dan weliswaar in elkaar, maar ik heb besloten toch wat te veranderen. Ik wilde de Twin Size maken, waarbij 83 blokken nodig zijn, maar ik heb zojuist besloten, dat het er 72 gaan worden, zodat hij vierkant gaat worden. Dan ben ik al bijna klaar met de blokken en dan kan hopelijk volgende maand de top af zijn. Dan is hij ook wat makkelijker te quilten, maar ik heb ook nieuwe plannen, zodat ik hem graag af wil hebben.
Ria Borgstrom gaat namelijk bij Cora's Cottage een nieuwe Dear Jane groep (of twee) starten en Marijke, Ria L. en ik gaan de Dear Jane maken. Voor Marijke en mij betekent het de tweede Dear Jane:  Marijke omdat ze hem zonder de driehoeken heeft gemaakt en ik omdat toen ik hem maakte ik nog nooit van reproductiestoffen had gehoord. Niet dat ik hem precies hetzelfde ga maken, want hij wordt waarschijnlijk blauw/ecru. Maar dat is nog niet zeker, het kan nog alle kanten op.


De schaapjes van de Quilt Mystèrezijn nog niet af, ten eerste vond ik het ruitje dat ik gebruikte niet zo mooi, en ten tweede plaatste ik de schaapjes iets te hoog. Er zijn wel twee leuke vogeltjes klaar.


Ook de twee blokken met de driehoekjesrand is af, maar het applicatieblokje ernaast staat nog op stapel.


Het was een vruchtbare tijd, vorige week met DH onverwachts naar De Quilthoeve geweest. Een mooie quiltwinkel in een landelijke omgeving. Prachtige stoffen, ik heb vijf fat quarters uit de serie Ciel van Kristel Salgarollo gekocht.Verder nog wat borduurbenodigdheden en drie leuke houten huisjes. Op de twee kleine staan spreuken boven de deurtjes.. Op de ene "Live the life you love" en op de andere "Bless this house with love".                                        

Maandag op de bee spraken we ook nog eens af om woensdag naar De Haen en Wagenmakers te gaan. Marijke, Ria en ik. Dus gisteren gingen we per trein naar Amsterdam. Gelukkig was het weer goed, de jassen hadden we niet nodig, tenminste, tot we bijna thuis waren, toen kregen we toch nog een bui. Allebei de eigenaressen waren er, we kochten de laarste drie boeken van Petra, die ze voor ons signeerde. Het is een boek met prachtige patronen, echt aan te bevelen. Behalve een boek kocht ik ook nog wat blauwe fat quarters, met de DJ in gedachten. een nieuwe lap voor de schaapjes en gelukkig dacht ik eraan om blauwe stof voor m'n de H&W quilt te kopen, zodat ik die nu ook zo gauw mogelijk af kan maken. Het nadeel is alleen dat ik straks allemaal tops heb, die gequilt moeten worden.


Wat quiltbladen betreft kan het ook al niet op, vorige week de nieuwe Quiltmania en deze week kwam vanuit Amerika ook de nieuwe Primitive Quilts. Leuk, dat ze daar met de seizoenen vooruitlopen, dit is een blad vol herfstpatronen, zodat je vroeg genoeg kunt beginnen met uitzoeken wat je in de herfst in je huis wilt hebben hangen of liggen.

Nu de komende dagen weer eens wat meer aan de Duo Penotti gaan doen, Ik kan helaas niet zo lang achter elkaar quilten, maar alle beetjes helpen. En ik zal echt ook weer eens bij jullie langskomen, het was de laatste weken alleen alle blogs lezen. ik zie het maar als een beetje "blogvakantie".

Groetjes,
Cisca

20 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

wat een kleuren als je je blog opkomt. Prachtige warme ontvangst. Stiekem heb je toch veel gedaan. Nog een dear jane maken noem ik wel lef hebben. Geniet van je boeken en stofjes want ze zijn prachtig.
Groetjes Anita

Erna zei

Hoi Cisca, wat een prachtige quiltblokken heb je toch weer gemaakt, ik vind dat zo'n mooie techniek en toch ga ik me er niet aan wagen :) .Vind het al moeilijk om mijn borduursels af te maken hahahah...
Volgens mij hebben jullie het ook heerlijk gehad in "mijn" Amsterdam...
Liefs
Erna

Berna zei

Wat is je blog leuk opgefleurd! Leuke quilterige achtergrond.
Je blokjes zijn allemaal even mooi. Noem dat maar weinig gedaan hebben. En dan nog 2 leuke uitstapjes! Amsterdam is altijd leuk en de Quilthoeve ga ik zaterdag beleven. Ben zo benieuwd!

Heleni zei

Wow Cisca, wat is je blog leuk geworden.
En schitterende blokken zeg. Leuke stofkeuze. Je lapjes vind ik ook super.
Ja, uitstapjes zijn altijd leuk, vooral als je een doel hebt. En die hebben wij quilters altijd, toch.....!!??

groet Heleni

Quiltendewilma zei

Wat is je blog mooi!! Wat een heerlijke kleuren.... je blokken zijn prachtig en je aankopen fantastisch. Wat zul je nog nagenieten van zo;n heerlijke dagje..

Miny zei

Wat een leuke blokken heb je gemaakt en dan het plan om nog een DJ te maken, dat is nog eens moed hebben.
Maar ja het zijn dan ook wel erg leuke stofjes om daar de DJ van te maken, ook wel een reden om leuke quiltwinkels te bezoeken ;))

Groeten Miny

carine zei

Wat prachtig allemaal nieuwe blokken met veel kleur en mooi gebracht en dan de vogeltjes , er staat ook een mooie quilt op de front-pagina van de Quilt-Mania. Goed gedaan hoor! Kijk altijd graag naar je blogje, inspirerend! Groetjes uit Brugge Carine

quilting Jeannet zei

Wat veel te lezen Cisca! we hebben toch echt wel heel erg dezelfde smaak, dat boek van Petra, die stoffen die jij gebruikt, en die drie dozen...ik heb ze allemaal, wat leuk joh, en wat heb je een prachtige achtergrond zo voor je blokje van de BOM, ik vond dat best een moeilijk blokje, maar deze is wel heel goed gelukt.

Groetjes, en een fijn weekend! Jeannet

Sylvia zei

hallo Cisca,
Wat heb jij je blog bijzonder mooi ingevuld zeg! Een genot om naar te kijken.
Je bent druk bezig geweest, mooi stofjes heb je gebruikt.

Fijn weekend!
groetjes Sylvia

Anoniem zei

Heb weer fff bijgelezen, wat een gezellig blog heb je toch! Wat een genot om al jou projekten voorbij te zien komen, SUPER!! Krijg er de quiltkriebels van, ga gauw naar de tandarts en dan ..............
fijn weekend, Else

Mascha zei

Mooie blokken. Maar die aankopen van je ... geweldig mooi!
Groetjes Mascha

Lida zei

Jeetje waar moet ik beginnen, je laat zoveel moois zien! OK, eerst de FW, prachtige blokken en ook al een heel stel aan elkaar, dan de prachtige stofjes uit Naaldwijk en Amsterdam en dan dat gave boek van Petra! Maar vooral die Primitive Quilts ziet er gaaf uit, daar zou ik wel eens in willen bladeren/ uit maken, allemaal leuke dingen, dus ik hoop dat je je dit weekend niet hoeft te vervelen! LOL! Knuffel
Lida

jolanda zei

Wat een mooie blokken heb je gemaakt... die van blok 3 van de MQ vind ik ook erg mooi!!
Wat leuk dat je opnieuw een DJ gaat maken! Zelf ben ik ook van plan eraan te gaan beginnen in het blauw/wit/ecru dus ik ben druk doende stofjes te verzamelen. :-)
groetjes, Jolanda

Guusje, zei

Wat heb je mooie blokken gemaakt en mooie aankopen gedaan. Geweldig hoor.

Peti zei

Wat een leuk verhaal om te lezen, Cisca. Mooie spulletjes heb je gekocht, en genoeg inspiratie voor een hele lange herfst/winter. Al hoop ik dat het toch nog eerst echt zomer wordt. Groetjes en een fijne blogvakantie, Peti

Marion zei

Poeh, ik weet niet waar ik moet beginnen met mijn bericht. Je hebt zo veel geschreven en laten zien en alles even prachtig!!! Laat ik me op deze 22e van de maand beperken tot de Farmers Wife: je blokken zijn prachtig en zo kleurrijk. Echt heel mooi!!

Daniëlle zei

Mooi zijn ze weer! Lieve vogeltjes!! Voorlopig heb je inspiratie genoeg!! Prachtige stoffen voor je DJ!! Mooie dag verder, liefs, Daniëlle

Karen zei

Such lovely blocks, books and fabric!!! I think you are going to be busy for a very long time.

Miranda zei

En ineens zie ik ergens Cisca staan...da's lang geleden....en wat een moois heb je daar gemaakt! Blijkt dat ik al wat maanden achter loop...gelukkig dat je rugpijn voorbij is en je weer mooie dingen maken mag! Knuffels

Anoniem zei

http://13dfgsdfg57.com/