Volgers

donderdag 11 augustus 2011

De Quilt-Mystère en Christmas in August

Hallo allemaal,

Allereerst wil ik bedanken voor de complimenten voor mijn vernieuwde blog, mijn DH heeft de reacties gelezen, hij vond het leuk, want hij zorgt er tenslotte voor. Hij was het ook, die van de week vroeg of ik niet weer eens een logje moest schrijven. Ik antwoordde, dat er niet zoveel was om te laten zien. Vorige week heb ik bijna niets gedaan, voor mijn doen had ik een erg drukke week, met o.a. de begrafenis van één van onze schoonzussen, (ze was 86 en het was voor haar een zegen) en de Dear Jane bee, die deze keer bij mij gehouden werd en die door de begrafenis een dag uitgesteld moest worden.  Het werd een heel gezellige middag, waarbij ik me definitief met Marijke bij Ria Borgstrom opgegeven heb voor de  maandagavond Dear Jane bee bij Cora's Cottage. Ria heeft aan het eind van de middag mijn (eerste) DJ quilt meegenomen, want die zal op de open dag bij Cora op 20 september te zien zijn. Twijfel je om hem te maken omdat je hem te groot vindt om te quilten, kijk dan hoe ik hem gequilt heb: het middenstuk in negen stukken en de rand ook apart. Zodoende heb ik hem intensief door kunnen quilten, soms nog meer dan Jane Stickle zelf.


Blok 3 van de Quilt Mystère is af, hij stond al op de foto, maar ik bleek weer eens de pootjes en het oogje van de vogel vergeten te zijn, dus nu moet er nog even een nieuwe foto gemaakt worden. De schaapjes (dwz. hun lijfjes en kopjes) zijn inmiddels van de oude stof afgetornd en op de nieuwe genaaid, maar bij het neerleggen van de pootjes en oren, blijken er een paar zoekgeraakt te zijn, o,o, hoe kan dat nou weer! Dus die moeten opnieuw geknipt worden. Gelukkig ben ik met deze stof helemaal tevreden, de sterren zijn inmiddels ook gemaakt, dus lang zal het niet meer duren, of deze is ook af.


Dan heb ik ook eindelijk een borduurtje voor de kerst gemaakt. Laatst heb ik bij Crownstitches een paar leuke sneeuwpop-patroontjes in de Summersale gekocht, maar toch heb ik weer eerst voor deze freebee gekozen. Hè, wat is borduren toch ook heerlijk, ik stel me zo voor, dat er een tijd komt, dat ik weer meer zal gaan borduren dan quilten! Maar voorlopig staan er nog zoveel nieuwe en oude quilts op het programma, dat dat nog wel even zal duren.

Verder ben ik druk bezig met het in elkaar zetten van de Farmer's Wife. Er moe(s)ten nog heel wat sashings, corner stones en driehoeken aan, maar ik zal hem wel kunnen laten zien, de 22e. Ik ben nog aan het dubben hoe ik de rand doe, daar ben ik nog niet uit.

Tot volgende keer,
Groetjes,
Cisca

28 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Ik denk dat er veel quilters zijn die ook borduren en het is altijd een strijd wat er wint.Ik quilt graag, maar helemaal zonder borduren zou ik niet kunnen.

*Stitches* zei

love your mystery quilt!!!!

karen

Heleni zei

Het ziet er allemaal hardstikke leuk uit Cisca. Ja, een vogel zonder pootjes en oogjes kan natuurlijk niet, maar je hebt 't opgelost nu.
Het geborduurde kussentje vind ik ook erg leuk.

groet Heleni

Else zei

Komt me heel bekend voor, je wil en quilten en borduren en ja welke wordt het nu (lol) Je blok is weer erg mooi en je borduurtje ook. Fijn weekend, succes met je boeren wijfie Knuffel else

Sue zei

I'm sorry about the passing of your sister. That is tough. My prayers to you all.

Your mystery quilt block is just gorgeous and I love the little bird on it :)

Take care,
Sue

Erna zei

Bij mij is het geen strijd. Ik pak waar ik zin in heb en vaak is het dan elke dag een beetje stitchen en quilten en lapjes aan elkaar zetten. Is de dag om en heb ik niet alles gedaan, jammer dan morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen. hahahaha. Je blok is prachtig en je borduurtje ook. Groetjes, Erna

carine zei

Prachtig gedaan hoor !Mooie gequilt en heel mooi en warm van kleur. Je sticherie is ook fantastisch , het doet ons nogal zweven!! veel succes verder met alles wat je onderneemt , leuke blog om te volgen, dank je wel. Groetjes uit het Brugse Carine

jolanda zei

Je MQ blokken worden mooi zeg! Ga je ook voor de quilt-as-you-go methode of ga je straks de lap in z'n geheel doorquilten?
Ja, borduren vind ik ook heerlijk om te doen, kruissteekjes én stitchery's. Soms heb ik overal tegelijk zin in en is het zo moeilijk kiezen!
groetjes, Jolanda

Miranda zei

Ook ik zou best wat lapjes of draadjes kunnen gebruiken, maar ook hier zijn we de hele dag bezig geweest met een begrafenis, ver bij ons vandaan. Maar ik merk wel dat mijn koppetje er vandaag niet echt naar staat. Knuffel

Hubertine zei

Quilten, patchen appliceren, borduren, stitchen......af en toe is zoveel dat ik niet kan kiezen. Het is allemaal leuk! Groetjes, Hubertine

Miny zei

Dat ken ik wel, ik moet ook af en toe even flink borduren.
Je blok is weer erg leuk geworden, ben benieuwd naar het geheel.

Groeten Miny

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wat ben je druk! Stiekum heb je toch veel te vertellen. Je mistery is een plaatje. Voor mij blijft borduren nr. !. Ik kan het niet laten. geniet van je quilts en steekjes.
groetjes Anita

ria vogelzang zei

Het blijft allebei heerlijk om te doen; en ja, het strijdt wel eens om de aandacht.....
Maar geniet vooral van al je handwerkjes; ze zien er prachtig uit!
Groetjes, Ria.

AnitaS zei

Wat heb je weer leuke dingen gemaakt. Juist de afwisseling tussen borduren en quilten vind ik zo leuk. En het combineren nog het mooist.

bere zei

Cisca,adoro ver teus trabalhos.
Teu blog está cada dia mais bonito.
Bjo.
studiodabere.blogspot.com

Sylvia zei

Ja afwisselen is juist wel leuk!
Leuk hoor de nieuwe omlijsting van je blog, staat vrolijk. Handig zo`n DH die dat voor je doet!
Prettig weekend, gr.Sylvia

Guusje, zei

Je blog is zeker mooi geworden en ja als je een begrafenis hebt ben je zeker ergens anders mee bezig heel logisch. Je hebt ondanks dat een prachtig borduurwerk gemaakt en mooie blokken voor je mysterie. En ja ik zit nu ook steeds in strijd met mezelf zal ik gaan borduren of quilten dus heel herkenbaar.

marijke's crea zei

Mooie schaapjes!
Groetjes Marijke

Carmen María zei

Wonderful combination of colors and lovely choice of fabrics.
Hugs, Carmen Mª

Jantine zei

Je mysterie quilt blokken worden prachtig. Dat ruitje is erg leuk er bij!

Hennie zei

Ik zie het al ook bij jou genoeg te doen, je blok is erg mooi ! ! !
Fijne zopndagavond Hennie.

Karen zei

Always a delight to see what you are making. Love the applique and sweet Noel!

Raewyn zei

Beautiful work. I love the little sheep and how the Christmas mystery is coming along. I'm sorry to hear about your sister.

Lida zei

Echt prachtig, zowel je blokken als je borduurtje! Je bent dus erg druk bezig geweest, nu dat is te merken, wat een mooi resultaat! Ik hoop jouw Jane te kunnen zien op de 20e! Fijne dag, knuffel
Lida

Atelier Hartendief zei

Hallo Cisca,

Wat een gezellig blog heb je! Ik ga je volgen, je hebt een beetje dezelfde stijl als ik.

Groetjes Marijke

Raquel Lugo zei

Hola Cisca, gracias por visitar mi blog. Tu bloque es preciosa. Te sigo. Besitos

Klaske zei

Ik vind borduren prachtig om te zien, maar het is mijn werkje niet echt, op één of andere steek ik altijd verkeerd en ben ik telkens aan het achteruit naaien.Dus ik hoef niet te kiezen maar blijf bij het quilten..Maar uuuh ik zou toch willen dat ik beter kon borduren want als ik sommige werkjes zie....
Prachtig!!

Karen zei

The mystery quilt you are working on is wonderful! My kind of style.