Volgers

maandag 22 augustus 2011

Farmer's Wife en een weekendje weg

Hallo allemaal,


Nog een voorlopig laatste blik op mijn Farmer's Wife Quilt. Dit weekend waren DH en ik weer in Driebergen voor een bridgeweekend en daar heb ik er de laatste hand aan gelegd. Er moesten nog een aantal sashings,  cornerstones en driehoeken aangenaaid worden. Toen we gisteren thuis kwamen en ik foto's wilde maken, waren alle batterijen leeggelopen en vanmorgen moest ik naar de bee, dus ben ik een beetje laat vandaag.
'


Het plan was om eerst naar Zutphen te rijden, niet speciaal voor de Phebe, maar het was wel leuk geweest om de maaksters met hun quilt te zien. Maar ik was te moe en onderweg hebben we het roer omgegooid en zijn in Amersfoort gestopt en daar hebben we wat gegeten en ben ik even bij Mur binnengelopen. Ze hadden naar mijn idee niet veel quiltstoffen meer en ook de boeken waren verdwenen, maar er was wel een bak met reproduktiestoffen, daar heb ik er wat van uitgezocht.
's Avonds zaten we weer met z'n vieren als niet-bridgers bij elkaar, eerst een uurtje buiten en dan naar binnen. Het was weer erg gezellig, dus hopelijk volgend jaar voor de vierde keer. Natuurlijk was ik weer mijn fototoestel vergeten, dus helaas geen foto's van de dames, de prachtige heide en het mooie stadje Bronckhorst.


Helaas konden we zaterdag niet, zoals vorig jaar naar Bep in Hall, want ze was nog niet open. Maar ik had op het www een leuke winkel ontdekt in Brummen, Keetje Knus. Ze hebben een webwinkel met allerlei leuke woondingetjes en ook wat meubels en daarom dacht ik, dat het een grote winkel zou zijn. In het hotel maakten ze nog een grapje, dat dat misschien wel tegen zou vallen, en ja hoor, ze kregen gelijk,  het bleek maar een heel klein winkeltje te zijn.Maar wel een heel leuk winkeltje, met een erg aardige mevrouw, en ik heb er leuke dingen gekocht. Het beertje heeft een kaal snuitje, wat ik altijd zo leuk vind bij de zelfgemaakte beren. Ik ben al een paar jaar van plan er zelf één te maken, maar er komt maar niet van. Later, toen ik ze aan de andere drie vrouwen liet zien, vond ik hem, of eigenlijk haar, toch meer op een muis lijken. Maar ze heeft geen staart, dus ik houd het er maar op, dat het een beertje is.


Vorige week was ik nog even bij Cora, die zich aan het voorbereiden was voor de Open Dag van jl zaterdag. Wat had ze weer leuke hebbedingetjes. Ik kocht nog een vierde huis, de grootste, het wordt al een hele straat, maar daar zal het nu wel bij blijven. Ook kon ik een DMC "hoesje" voor een schaartje niet laten hangen, het jubileumschaartje van Quiltnieuws past er mooi in. O,o, vergeten op de foto te zetten! Het is de bedoeling dat het aan een  chatelaine gehangen wordt. Verder heb ik er nog een paar mooie lapjes gekocht, daar kun je er nooit genoeg van hebben, haha! Jammer genoeg kon ik dus zelf niet naar de open dag.


Dit is één van de patronen die ik laatst bij Crownstitches kocht. Ik had met één draadje DMC moeten werken, maar toen ik begon was ik dat alweer vergeten, dus dan maar twee draadjes. De twee randen groen moet ik ook nog uithalen, want ze moeten de kleur van de bovenste rand hebben, dus dat gaat lekker!!! Ik viel voor de kleur van de schaal, dat is helemaal mijn kleur.

Gaan jullie ook even bij de andere maaksters van de Farmer's Wife Quilt kijken, ze staan aan de rechterkant onder de quilt vermeld. Ik ga ze in ieder geval nog volgen en er komen bij mij nog verdere updates van, maar wanneer weet ik nog niet.Tot volgende keer,
Groetjes,
Cisca

22 opmerkingen:

katrien zei

Prachtig je FW.
Mooi stadje hé Brockhorst,ik was er woensdag.En ja ik wilde ook naar Bep toegaan maar zag op haar blog dat ze in vakantie was,jammer.

Annelies vdB zei

Wat ziet je top er schitterend uit. Leuke aankopen ook !

martine zei

mooi is je farmers wife.
Leuk winkeltje, kneetje knus, inderdaad klein, maar vol leuke hebbedingen. Lekker even zo een weekend weg, zeker die kanten op, al die hanzesteden te bezoeken, en ze hebben die kant op, heel wat stoffen winkeltjes.
Kon ook helaas niet naar de open dag bij cora.
Groetjes, Martine

Else zei

Zo jij hebt lekker doorgewerkt, wat word ie MOOI! Lekker weekend heb je gehad en mooie aankopen gedaan. knuffel Else

die geen updeet heeft, OEPS!

AnitaS zei

Mooi is je farmerswife. Leuk weekeind gehad zo te horen.

Marion zei

Je Farmerswife ziet er goed uit en is zo herkenbaar!! En je hebt heel wat winkeltjes bezocht. Gezellig!

*Stitches* zei

wow!!!! Love seeing your blocks together with sashing and cornerstones. the cornerstones make your quilt sparkle! what color sashing did you pick?? i can't really tell from looking at the picture.....looks beautiful! i hope to have some of my blocks sashed by the end of the week. thanks for the inspiration!!
karen

Guusje, zei

Wat een mooi FW is dit prachtig en wat heb je leuke en mooie aankopen gedaan het beertje vind ik een schatje en je borduurwerk erg mooi.

Lida zei

Wat is er ineens een hoop te zien bij jou!Schattig borduurwerk, mooie lapjes en beeldschone hebbedingetjes (daar was ik ook voor gevallen) en dan je geweldige top! Prachtig helemaal in de originele kleuren lijkt hij geweldig op de voorkant van het boek! Gaaf! Was echt even genieten! Knuffel
Lida

Berna zei

Je boerenwijffie is mooi en verder heb je mooie aankopen gedaan.
Leuk dat je toch bij Mur geslaagd bent. Ik moet zeggen dat ik er (bijna) nooit kom omdat ze zo onaardig zijn. Alleen als het echt nodig is, ga ik erheen.
Keetje Knus heb ik een keer op een beurs gezien hier of daar. Was heel leuk ja.

Karen zei

Farmer's Wife is just lovely, you must be very pleased. A wonderful selection of fabric and other treasures too. And, a very sweet cross-stitch.

jolanda zei

Je FW vind ik schitterend!! Erg mooi in die kleuren zo.
En wat heb je een hoop leuke dingen gekocht hé? Je beer ook zo lief... ik vind het trouwens wel echt een beren hoofdje hoor! ;-)

Peti zei

heerlijk hé ons Nederlandse landje, met al zijn mooie plaatsjes en leuke winkeltje. Je mag heeft er een mooi weblog van gemaakt. Ik hoop dat web-log na morgen ook wat mogelijkheden heeft. groetjes Peti

Sue zei

Your Farmer's Wife quilt is coming along so nicely. I love the fabrics you use. I really need to get crackin' on mine! I'm in a slump right now and just haven't felt like sewing much.

pauline zei

Wat wordt je FWQ mooi. Vind je hem ook zo leuk om te maken? Ik ben al hard aan het quilten en vind het leuk om elk blokje anders te doen. Het wordt zo niet saai. Mooi lapjes heb je gekocht. Ze komen me bekend voor haha.
En je beer is echt een BEER hoor!
groetjes,

Inge Slaats zei

Hé Cisca, even snel een kort berichtje. Ik lees op het moment eigenlijk alleen maar en reageer niet veel. Dat heb je soms hè, dan wil het niet.
Ik heb genoten van dit logje en veel mooie dingen bewonderd, vooral de Farmer's Wife is erg mooi.

Groetjes,
Inge

carina zei

Farmers wife ik heb het boek gekocht heb jij al die patroontjes uitgeprint ik jeb ook wel eens gejoord dt je er malletjes voor kan kopen? Hij is in ieder geval schitterend groet carina

Hubertine zei

Hoi Cisca!!! Je FW is schitterend!!!! En zo te lezen en te zien een vruchtbaar weekendje!!!!!
Groetjes, Hubertine

Hennie zei

Cisca, je FW top ziet er prachtig uit ! ! !

Gr. Hennie.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Heerlijk aan de shop geweest. Zo gezellig al die kleine pakjes. De FW wordt mooi! Het borduurwerkje met de mooie blauwe schaal lijkt me erg gezellig om aan te werken.
Fijn weekend.
groetjes Anita

Erna Peekel zei

Je farmers wife ziet er geweldig uit, Echt super. Het borduurtje lijkt mij erg leuk om aan te werken. Groetjes, Erna

Raewyn zei

How fabulous to have all your Farmers Wife blocks made - very exciting!! I haven't made one yet but still intend to!!