Volgers

zondag 11 september 2011

Even wat anders en tentoonstelling Leiden

Hallo allemaal,


Deze week had ik ook weer eens zin in wat anders. Nadat ik, een tijdje geleden al, het derde blok van deze katoen/wolletjesquilt van Lori Smith had gemaakt, raakte ik dit laatste blok kwijt, net voor ik het bruine wollen stukje had opgenaaid, wat nu zo zielig alleen overgebleven is. Ik vertrouwde erop, dat het blok wel weer terecht zou komen. Maar al weken- en misschien al wel een paar maandenlang ben ik tussen stofjes, boeken en quiltbladen aan het kijken, of ik het kan vinden. Maar nee, nog steeds niets.


Dus ben ik deze week maar aan het vierde blok begonnen, misschien als ik ze alle twaalf gemaakt heb, heb ik hem inmiddels teruggevonden. Of niet, en dan wordt dat ene blok voor de tweede keer gemaakt.


Deze week zat ook Pauline's giveaway in de brievenbus, een leuk pakketje van Kaatje de Kerstengel. Alles zit erbij: stofjes, ijzerdraad voor de armen, stokvilt (ik had er nooit van gehoord) voor de haren, "veters" voor de schoenen en vilt en touw voor de slinger. 


De Gift for her Birthday is ook af, ik had er helaas geen passend lijstje voor, zodat hij even moet wachten. Ik ben wel al aan een volgende begonnen, die moet voor oktober af, natuurlijk!


En dan ben ik gisteren met Hennie en Plonie van de oude Dear Jane groep naar Leiden geweest. Ik had mijn fototoestel thuisgelaten, nadat ik had gelezen, dat er niet zoveel traditionele quilts hingen.  Nou vond ik dat zelf nogal meevallen, Plonie heeft wat foto's gemaakt, dus als ik die krijg, zet ik ze erop. Er hing een Dear Jane, of nee, er hingen er twee, één was felgroen, ook de achtergrond, mooi gemaakt, maar daar moet je van houden, maar ik ben niet zo van de hele felle kleuren. De andere vond ik zó mooi, de effen punten waren ook in ecru en de stoffen waren maar in een paar kleuren, heel erg mooi! Er was dan ook veel belangstelling voor.


In één van de winkeltjes kocht ik een Country Quilting. Met allerlei projectjes, van wolletjes gemaakt, die ik op andere blogs al was tegengekomen. Dus die kon ik niet laten liggen. Verder had ik tot we bijna weggingen alleen wat kleine rode lapjes bij Dorry gekocht, maar net toen de anderen nog even terug liepen, om nog wat te kopen, zag ik bij De Gelreblo(e)m een aanbieding van fat quarters. En in de bak van de flanels zag ik twee mooie Halloween kleuren, dus er toch nog maar wat ruitjes bijgezocht, die ik ook in de Mysterie kan gebruiken. En zo had ik weer meer gekocht dan ik van plan was. O ja we kwamen een quiltvriendin van Hennie en Plonie tegen, die bij Marijke van Hesse quiltnaalden had gekocht, drie pakjes tegelijk, want zei ze,ze zijn duur, 6 voor 4,95 Euro, maar ze zijn fantastisch: geen gebuig en gebreek. Dus wij ook nog gauw even langs, ik heb helaas nummer 9, want 10 was al uitverkocht. Maar ik ben benieuwd.


Zo, dat was het weer, voor degenen die de komende dagen gaan: heel veel plezier!

Groetjes,
Cisca

23 opmerkingen:

pauline zei

Jullie hebben een leuke dag gehad uin Leiden, zo te lezen. Voor mij dit jaar geen Algemene Tentoonstelling. Maar er moeten keuzes gemaakt worden.
Wat zijn je borduurwerkjes leuk, ik ben een beetje verliefd op het "pompoenwerkje".
En je aankopen zijn ook al zo leuk, stond er ook een winkeltje met tijd LOL?
groetjes,

Heleni zei

Toch nog leuk inkopen gedaan Cisca.
Nou dat is vreemd dat je een blok kwijt bent. Misschien heb je het wel ergens laten liggen, of het zit diep weggedoken in een tas, (ik durf het bijna niet te zeggen) misschien is tie wel in de prullenbak terecht gekomen. Je weet maar nooit.
Anders maak je toch 'gewoon' een nieuwe.......(flauw hè). Het is gewoon balen, dat snap ik heel goed.
Dat boek met huisjes lijkt me heel interessant.

groet Heleni

Cisca zei

@ Pauline: Zo'n winkeltje staat er maar steeds niet (lol)

@ heleni: Bij mijn weten heb ik in alle tasssen gekeken, maar je weet maar nooit. En ik wacht zo lang mogelijk met opnieuw maken, maar dat gaat dan wel gebeuren, hoor!

Cybele's patch zei

Wat heb jij een productieve tijd achter de rug. Ik liep wat maanden achter en had heel in te halen. Prachtig borduurwerk Cisca, en je FW is erg mooi, zoals trouwens al je werk. Ik heb hier even zitten genieten.

carina zei

Leuke projecten allemaal, dat huisje is een snoepje zeg. En leuke aankopen heb je gedaan. Helaas gaat het niet lukken om naar leiden te gaan maar ik zie altijd jouw fotos nog,he:) groetjes carina

Lida zei

Hop morgen of dinsdag te gaan, heb nog niets afgesproken voor Tara's oppas, maar ja ga nu alleen en dus kan ik het zelf bepalen. Maar jij hebt in ieder geval weer een schitterende affo en genoeg kruisjes weer te zetten en ook die lapjes zien er geweldig uit! Maar ik denk dat dat blok ook wel weer boven water komt, vond zelf een quilt terug die ik bijna twee jaar kwijt was! Dus geduld!! Groetjes
Lida

AnitaS zei

Je hebt wel mooie dingen gekocht, al is het op de valrap. Vervelend dat je een blok kwijt bent. Hopelijk komt het nog boven water. Het wordt een hele mooie quilt. Je borduurwerk is ook weer fantastisch.

jolanda zei

Wat een mooie blokken Cisca! Hopelijk komt het verdwenen blok toch nog boven water... ook zo zonde wanneer je het helemaal voor niks gemaakt hebt hé?
Die engel vind ik super... maar ook ik heb geen idee wat stokvelt is.
Je borduurtje is ook al zo leuk! Super met die verlichte pompoenen!
Country Quilting ken ik niet. Is dat een tijdschrift? Het huis wat je laat zien vind ik geweldig! Ziet er zo gezellig uit! Ga je die maken?

Raewyn zei

What a shame you had to re-make a block! Oh well if you do ever find it you could use it for a label. It's going to be a lovely quilt. You have some lovely new purchases there - I'm sure you will have fun with them.

Elly's freubel hoekje zei

Wat erg dat je een blok mist, het wordt een leuke quilt
Hopelijk duikt hij tussentijds nog ergens op
Je borduur cadeautje is super geworden!
En verliefd op je volgend project hitchin'a ride
Ik had hem laatst besteld bij de Nederlandse site die de Amerikaanse garens verkoopt(naam effe kwijt) , maar helaas uitverkocht vind da schaapke zooo snoezig En een hele mooie buit gecoord op je dagje uit!ook het huisje in de wolletjes is een dotje
Freubelgroet, Elly

Inge zei

Ook hier een drukte van belang. Ik vind het leuk dat ook jij met zoveel dingen bezig bent. Heerlijk toch, die afwisseling. Mooi hoor je borduurwerk en het nieuwe lijkt me ook weer énig.
Mooie buit uit Leiden!

foekie's fashion zei

wat ben jij met veel onderwerpen bezig, wel leuk hoor die blokken, dat ene blok kom je vast wel weer tegen. Leuke lapjes enz. gekocht op de TT, ik ben ook geweest, was best mooi. Groetjes van JOke

Miranda zei

Heerlijk zo een lekker lang berichtje vol mooie verleidingen. Ik hoop dit najaar te gaan beginnen aan Jeanneke's quiltje... Welk lapje mis je... ik heb nog wel een en ander aan wol liggen...zodat jij het ontbrekende blokje kan maken! Laat maar even horen Ciska..

Sue zei

I think your blocks are lovely! I just love the applique. They are very pretty to me.

That is a sweet stitchery too!

quilting Jeannet zei

Leuk te zien waar je allemaal mee bezig bent Cisca, dat wollen huisje is ook een snoepje! en die BOM van Lori heb ik ook nog liggen in wol, misschien net een leuk klein werkje.

groetjes, Jeannet

Karen zei

A post full of lovelies! I hope you find that missing block. :(

Sylvia zei

Leuke blokken allemaal en de gekochte lapjes zien er ook mooi uit. Hoop dat je het blok nog een keer terug zal vinden.
Gr.Sylvia.

Ineke van den Akker zei

Ik zie al wel dat je net zo genoten hebt als ik. Het was fantastisch! Leuke aankopen heb je gedaan.

Guusje, zei

Wat een mooi borduurwerk heb je gemaakt en helemaal af knap hoor, je blokken zijn erg mooi geworden ook al zo'n mooie quilt en dan de aankopen en je nieuwe borduurwerk ook al zo mooi. Je laat weer erg mooie dingen zien deze keer.

Elena zei

Hello:
A wonderful shopping. I love the red fabric!

I'll be careful when you start working for the Christmas angel.
I love angels, of course!

A hug from Spain.

Jantine zei

Een blok kwijt, hoe kan dat nou? Die komt vast en zeker boven water, ooit. Eerst de andere blokken maken is een goed idee!

Raquel Lugo zei

Hello Cisca, the blocks are lovely. Too bad you missed one. Happy weekend

Karen zei

I was looking at your Lori Smith quilt blocks. They are very nice.