Volgers

zondag 4 september 2011

Mystery block 5 en de Birthday Gift


Hallo allemaal,


Is hij niet mooi geworden? Ik ben er helemaal weg van, wat een leuk blok! Als ik aan de onder- en bovenkant nog zo'n randje als aan de zijkanten zou zetten, is het een schattig quiltje op zich. Maar dat zijn ze allemaal wel. Er volgen hierna ook nog zoveel prachtige blokken!
De borduursteken waren ook leuk om te maken, de slingerende tak om de boom, de lange steken door de ster. Eerst had ik voor de hond een oortje op zijn "Beps" gemaakt, met voor en achterkant dus, en dat er alleen met de bovenkant aan vastgezet, maar dat viel tegen, de stof was ook te licht. Toen heb ik er een stukje wol voor gebruikt en zo is het leuker, vind ik, en ziet het er ook losjes uit.


Hierna is Sunbonnet Sue aan de beurt, ook alweer zo'n leuke, met weer een hond. Of zal ik er deze keer toch maar een poes van maken. Met onze laatste poes Cindy, ging ik in de zomer bij mooi weer 's avonds altijd even wandelen. Ja, lach maar even, hoor, maar dat komt zo: we kwamen van een flat, dus ze was niet gewend alleen naar buiten te gaan. Ze zat in de tuin aan een lijn, die van het huis naar de schuur liep, en ze vond het heerlijk om buiten de tuin te komen. In de flat was ze al eens van vijfhoog naar beneden gevallen en naar de buren boven ons klimmen was ook geen probleem voor haar. Voor ons wel, wat we ook deden om haar op het balcon te houden, het lukte nooit. Toen we een paar jaar later weer in een flat woonden, wilde ze in de zomer 's avonds het balcon op en dan liep ze te miauwen en kon ik aan haar merken dat ze er van af wilde. Dat heeft toen nog een hele tijd geduurd voor ze het vergeten was. Zielig toch eigenlijk, hè!


Dan ook nog even het borduurwerk, de pot is af en er zijn wat bloemen bijgekomen. Hij schiet dus op, al moest de Mystery deze week meestal voorgaan. Maar gisteren op het balcon heb ik lekker onder de parasol kruissteekjes zitten prikken.En dan las ik gisteren, dat ik het pakket van een leuke kerstengel heb gewonnen bij Pauline. Er waren maar 2 quilters die hem wilden hebben, dus dan win je al gauw. Maar goed, ik bof maar weer. Alvast hartelijk bedankt, Pauline!

Morgen komen de Quiltkwebbels bij mij, want Ria waar de bee deze maand is, is er niet. Misschien denk ik er dan eens aan, wat foto's te maken, als ze dat willen, natuurlijk.
Of ik naar Leiden ga, weet ik nog niet. Misschien ga ik met de Dear Jane quilters, als dat niet doorgaat, zou ik met Marijke gaan, maar dat gaat wegens haar vakantie niet door. Maar met twee beurzen in oktober is het ook niet zo heel erg om deze te missen, Dan kan ik ook nog even verder sparen... lol.

Voor wie deze week wel gaat: heel veel plezier!

Groetjes,
Cisca

PS:  Zie ik, nu het gepubliceerd is pas, dat ik vergeten heb hartjesknoopjes op de i's te naaien. Gek, dat je dat pas op de foto ziet!

25 opmerkingen:

Anita - Vlijtige Handjes zei

Proficiat met je engel 'Kaatje'. Je borduurtje is prachtig aan het worden. Ik vind de blokken erg leuk. Ik heb nog nooit geappliceerd en denk dat ik nu een cursus bij Dorry ga volgen. Het lijkt me wel leuk om te doen.
Fijne zondag oh en ik zou een poesje nemen als eerbetoon aan Cindy.
Groetjes Anita

Inge zei

Hoi Cisca,

Wat een geweldig leuk blok! Gisteren was ik bij Dorry en daar heb ik het blok ook in het echt kunnen bewonderen. Die hond is helemaal super. Mijn handen jeuken om ook aan deze quilt te beginnen, maar het mag echt niet van mezelf. Gelukkig heb ik het boek (nog) niet. IK MOET ECHT VERDER MET AL MIJN WIP's!
Het borduurwerk vind ik ook schitterend, misschien "ooit"?? Ik vind de kruisjes wel steeds leuker om te doen.

Fijne zondag, lekker weer om te prullen!

Inge

Erna Peekel zei

Een super, kei gaaf blok. Zou er zo aan willen beginnen. Maar ja er ligt nog genoeg wat eerst af moet. Fijne zondag. Groetjes, Erna

Elly's freubel hoekje zei

wauwh super blok!
heel mooi gemaakt en prachtig van kleur
deze is er ook nog eentje op mijn wachtlijst
gefeliciteerd met je leuke give away patroontje
die doet het zeker goed met de kerst
groetjes Elly

Hubertine zei

Wat een leuk blok!! Ik kan mij voorstellen dat je daar met veel plezier aan gewerkt hebt!!! En is de poes nu weer helemaal gelukkig? Wel een kat met zeven levens, vijf-hoog naar beneden vallen, lijkt mij aardig hoog!!!
Groetjes, Hubertine

Cisca zei

@ Hubertine:
Ja , dat was een hele val, Cindy's poot was op een hoge plaats gebroken, zodat er niets aan gedaan kon worden. Maar het is allemaal weer vastgegroeid, alleen was haar ene achterpoot korter dan de andere.
Helaas kreeg ze op haar 14e een hersentumor en hebben we haar tijdens een kijkoperatie in laten slapen. Maar vergeten doen we haar niet.

quilting Jeannet zei

Wat een leuk blok is het weer geworden Cisca, het is door de afwisseling een erg leuke quilt om aan te werken.

groetjes, Jeannet

Else zei

Gisteren de quilt in het eggie gezien, ohhh wat is die vreselijk LEUK!! Het boek is al een tijdje in huis, eerst wat ufo's wegwerken (lol)Je blok is erg leuk geworden net als het borduurwerk schitterend!! fijne zondag, knuffel else

Rick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
jolanda zei

Wat een leuk blok was dit om aan te werken hé? Ik zie dat jij de vierkantjes van de zijrand ook in z'n geheel gemaakt hebt inplaats van eerst driehoekjes die je vervolgens weer aan elkaar moest zetten.
Je hebt me bijna ingehaald, want ik heb net pas blok 6 afgemaakt. ;-)
Gefeliciteerd met je engel... ben ik ook zo gek op!

Heleni zei

Wat een schitterend blok Cisca. Ik kan me voorstellen dat je daar met veel plezier aan hebt gewerkt.
Het borduurtje vind ik ook geweldig mooi.

groet Heleni

AnitaS zei

Wat een leuk blok is het geworden. Die hond is zo leuk. Je borduurwerk mag er ook wezen. Die handwerkbeurzen ziten ook wel erg dicht bij elkaar. Vast gaan sparen maar.

Lida zei

Wat een geweldig blok en wat ga je lekker snel met je prachtige borduurwerk! Gezellige dag morgen en er is nog een plekje vrij in de auto naar Leiden, dus als je zin hebt? Knuffel
Lida

martine zei

Wat een leuke blokken worden het toch.Gefeliciteerd met je prijs, altijd leuk wat te winnen.
Dank je wel voor je reactie, het is ook een prachtig land.

Fijne dag, Martine

Annemieke Price-Talen zei

Prachtig blok met het logo`tje 7 km, leuk.

Groetjes Annemieke.

Raquel Lugo zei

Hello Cisca, the block is very very beautiful. Kiss.

Karen zei

A very sweet block and the stitchery is lovely too!!!

Guusje, zei

Hij is zeker mooi geworden en wat een leuk verhaal en bijzonder verhaal over jullie kat Cindy. Die katten zijn ook echte acrobaten en ja eenmaal buiten gaan ze op onderzoek uit. Je borduurwerk is geweldig mooi geworden en ik hoop dat jullie een leuke en gezellige bee hebben gehad.

betty prins zei

hallo Cisca, nu pas ontdek ik je blog en weet ik van wie de Dear Jane is die ik zag hangen bij Cora! Prachtig, ik heb er met mijn neus bovenopgezeten.
Leuk om je andere werk te bekijken, groetjes, Betty
atelierprins.blogspot.com

bere zei

Belos teus trabalhos.
Bjo.
Bere

carina zei

Ja een snoepie blijf hem erg leuk vinden. Groetjes Carina

Miranda zei

Wat wordt het toch al een mooi quiltje! Geweldig gewoon. Knuffel

Elena zei

Hola!!!
Creo que estuviste por mi blog.
Mil gracias por tu visita.

Tu Mistery quilt me encanta!!
Enhorabuena.

Un abrazo desde España.

foekie's fashion zei

wat een leuk blok is dat en mooi gemaakt. Ook je borduurtje vind ik erg mooi. Groetjes van Joke

Karen zei

I like that the quilt block has "Quiltpassion" on it. Such a good idea.