Volgers

dinsdag 25 oktober 2011

Sjaan en Hannah: Sjannah? En een freebee...

Hallo allemaal,


En weer zijn er vijf blokjes klaar, ik kon gisteren op de tweede Jane-bee negen blokjes laten zien, vijf Sjaantjes en vier Hannah's. Ik heb besloten dat mijn quilt Sjannah gaat heten.
Hierboven  zie je de eerste, nl. M9: Lucy and Katy,
G8: Justin's Comet,

De derde: E5: Rising Sun,
De vierde: C11: Azalia Friends.
En de laatste: L5: Chattanooga Charlie,

En dan alle negen van deze maand bij elkaar. Het was een gezellige bee, iedereen was er, met Cora en Ria B erbij waren we met z'n elven.  De resultaten waren verschillend, de één had twee blokjes gemaakt, de ander twintig. De één klein, zoals Jane ze maakte, de ander groter, zodat het een grotere quilt wordt.

Hier nog even de buit van Vijfhuizen, de flanel fat quarters links waren 1 Euro per stuk, is dat een koopje of niet!  De mooie kerststitchery kocht ik bij Jookies, omdat ik daar een toegangskaartje gewonnen had.
Dan heb ik ook even tijd gevonden om een kerstboom hangertje te borduren, een freebee, die ik ergens vond. Wil je hem ook maken, zeg het even, dan probeer ik het op te zoeken. Ik vond hem leuk, ik ben gek op sneeuwmannetjes, en in de vorm van een hartje vind ik het helemaal leuk. Het hangt even in de boom van het Mystery Quiltblok, dat nog steeds niet af is. Maar de ramen zitten nu bijna allemaal in het huis, de boom is geplant en de slinger met sterren is in de maak. Ik ben het nog niet eens over de kleur van het dak in combinatie met de ramen, dus als het af is bekijk ik het nog eens, liever het dak vernieuwen, dan die tien ramen.

Op verzoek van Pauline heb ik kunnen achterhalen waar je de freebee kunt vinden: http://lamatassinarossa.blogspot.com/ , kijk bij freebees, te vinden aan de rechterkant, op 14/10/2009, er zijn heel veel leuke patroontjes te vinden, dus altijd leuk om te bekijken.

Waarschijnlijk gaan Marijke en ik vrijdag Ahoy onveilig maken, (LOL), daar horen jullie volgende keer dus weer wat over. En hopelijk is er dan weer een Mystery-blok af.

Groetjes,

Cisca

22 opmerkingen:

pauline zei

Wat gebruik je mooie kleuren in je "Sjannah", leuk gevonden die naam. En je buit van Vijfhuizen is om te watertanden, jammie.
Je borduurwerkje is ook al zo mooi, ik ben ook dol op sneeuwmannen en zou het patroontje best wel willen hebben, als het niet te veel werk is. Misschien een link op je blog?
Fijne dag verder,
Pauline

Karen zei

The applique block is my favorite one.

Anita - Vlijtige Handjes zei

De eerste bloem is Prachtig, Cisca! Zoals je het stof gebruikt heb. Neeeee lapjes van € 1,00 laat je niet liggen :) Het zijn mooie kleuren. Ik ben wel benieuwd naar je mystery met het leuke hangertje.
Veel plezier in Ahoy.
Groetjes Anita

Berna zei

Mooie buit en prachtige blokjes!

jolanda zei

Wat heb je hard gewerkt!! En wat zijn ze mooi geworden!
Vijfhuizen was leuk hé? De stitchery die je gekocht hebt, vind ik ook zoooo leuk!! Ik heb hem niet gezien bij Jookies anders had ik hem misschien ook wel genomen. Nu heb ik bij haar wat lapjes gekocht en wat van dat mooie band dat ze had.
Veel plezier alvast in Ahoy!!!
groetjes, Jolanda

Lida zei

Ik vind jouw Sjannah geweldig, de kleuren, de prachtige stoffen, geweldig! Bedankt voor de link, erg leuk die sneeuwman! Knuffel
Lida

martine zei

De blokken zijn echt mooi.
Dat is nog eens een koopje voor stof.
Leuk die kerstman, dat zijn van die leuke tussendoor projectjes.
Wij gaan ook vrijdag naar ahoy, daar heb ik echt zin in, dus wie weet tot ziens.

Groetjes, Martine

Annemieke Price-Talen zei

Prachtige blokjes er bij, de kleuren zijn ook erg mooi.
Groetjes Annemieke.

Raewyn zei

I love all your blocks - love the colours you are using..how bis is each block?

Heleni zei

Schitterende blokken Cisca.
De naam Sjannah heb je leuk bedacht.

groet Heleni

Sue zei

Gorgeous blocks, Cisca! I really love the fabrics you've used to!!

Guusje, zei

Wat een mooie blokjes en wat heb je er al veel geweldig om te zien de kleuren zijn ook mooi en wat een geweldige naam heb je gekozen. Mooie lapjes heb je gekocht en de sneeuwman is een dotje.

susiloci zei

Unos bloques preciosos!!!!

Daniëlle zei

Prachtige blommen en blokken!! Heel veel plezier een vrijdag en groeten aan Marijke! Liefs, Daniëlle

Mascha zei

Prachtige blokken. Veel plezier vrijdag!
Groetjes Mascha

Erna Peekel zei

Super leuke blokken en kei veel plezier in Ahoy

Manoli C. zei

Cisca, it is a wonderful work, and the lovely fabric.
Congratulations!

Hennie zei

Je blokjes zien er mooi uit, geweldige buit heb je binnen gehaald, voor een koopje ! ! !

Groetjes Hennie.

Cybele's patch zei

Dat zijn weer veel mooie blokken.
'Sjannah' wat leuk gevonden. Ga je de blokken samen in een quilt verwerken? (ben een tijdje uit de blo-running geweest en heb veel bij te lezen)

Karen zei

Excellent blocks Cisca. The fabric is so easy on the eyes. Lovely! Cute Christmas freebie too!

Jane in Wales zei

Prachtige blokjes. wat leuk dat je Jane en Hannah samen doet.
groetjes
Jane

Ulla's Quilt World zei

Hi! Greetings from Finland! The blogs are very nice! I love your quilts! It’s so nice to find other quilters all around the world!