Volgers

donderdag 10 november 2011

Mystery block 7

Hallo allemaal,


Eindelijk is dit blok afgekomen, en daar ben ik heel blij om. Het is zo'n mooi blok, maar het wilde maar niet opschieten. Deze week is alles blijven liggen, ik ben nergens naar toe geweest en ik was gedwongen me rustig te houden. Ik ben al sinds mijn 18e een (dagelijkse) hoofdpijnpatiënt en een paar jaar later werd ik ook nog eens een zware migrainepatiënt. Sinds de Imigran, (een migraine medicijn) eind jaren 80 in mijn leven kwam, is het een stuk beter geworden, de meeste aanvallen worden afgezwakt, maar deze week hield het niet op.
Afgelopen vrijdagavond wilde DH naar Marijke bellen, dat ik zaterdag niet mee zou gaan naar de regiodag, maar ik wilde het  toch proberen, en gelukkig voelde ik me die dag goed. Maar daarna ging het helemaal mis. vandaag gaat het weer iets beter en dus kon ik de laatste hand aan dit blok leggen.
Helaas had ik op de regiodag weer eens geen fototoestel bij me, er was weer een show and tell met mooie quilts, en van de lezing hebben we zo genoten, jammer dat ik daar geen foto's van heb.
Tussen de middag moest de zaal leeg, alleen de stoelen mochten blijven en werden langs de kanten neergezet, want we kregen een modeshow van kleding van 1850 tot 1950. Het werd gepresenteerd door meneer en mevrouw Haan, en meneer voelde zich echt de haan in het kippenhok, zoals hij zei.
De kleding werd geshowd door 'echte' mannequins, namelijk de drie regiovertegenwoordigsters en nog drie anderen, allemaal vrouwen van zekere leeftijd.  Het begon met het showen van onder- en nachtkleding, de dames voelden gelukkig geen gêne en lieten met veel flair hun gebreide onderbroeken en wat dies meer zij, zien. Je kunt je voorstellen, dat het een heerlijk middagje lachen was. Na een kop thee werd de bovenkleding geshowd, en we zagen de dames gelijk twintig jaar ouder worden als dametjes van toen. Niet te geloven wat kleding doet. Aan het eind was er nog een bruidspaar, dat waren twee jongere vrouwen uit de zaal, die in de echt werden verbonden door burgemeester Haan in eigen persoon.
Er was maar één winkel en ik heb niet veel gekocht, hoewel, wel een handige houder voor mijn klosjes garen, maar die laat ik een andere keer zien. Ook de beurs in Rotterdam was leuk, alhoewel er niet zoveel quiltwinkels waren, vonden wij. Bij Bobbin  Els' nieuwe boek gekocht, o, wat staan er leuke dingen in, en bij Crownstitches een heleboel garen voor een mooi borduurwerk. Maar daarover later meer.
Is het geen leuke sneeuwman? Iemand van de andere maaksters heeft in plaats ervan een  brievenbus gemaakt, die ik ook erg leuk vind, maar het is toch maar mijn favoriete sneeuwman geworden.

Tot volgende keer,

Groetjes, Cisca

40 opmerkingen:

Raewyn zei

Regional day sounds a lot of fun - you will be pleased you got there. Love your latest block - I agree, the snowman is a real sweetie - and the tree has lots of personality too!

Marisa zei

I love all the fabrics you have chosen for this block!!!
Really beautiful!

foekie's fashion zei

Mooi blok geworden. Vervelend he die hoofdpijn, beterschap daarmee. Groetjes van Joke

Miny zei

Ondanks alles heb je toch nog een mooi blok gemaakt.

Groeten Miny

Martine zei

Die regiodag is vast heel leuk geweest.
Mooie Mysterie en beterschap met het hoofd.

sylvia zei

Knap dat je toch nog zo'n blok in elkaar gekregen hebt!! Mijn moeder is migrainepatient, dus ik weet hoe het is!! Inderdaad doet de Imigran wel wat goed, maar nooit helemaal,he?!
Heel veel sterkte en ik kom nog wel eens buurten.....

Lida zei

Hoi Ciska,
Ben jij dus wel naar de regiodag geweest! Ik kon het deze keer niet opbengen, was al zo veel weg geweest! Zou het aan het weer liggen dat er zoveel mensen hoofdpijn hebben, ik loop al vanaf zaterdag in mijn medicijnwolk! Je probeert dus net als ik ook gewoon toch wat steekjes te doen en je bent weer heel goed geslaagd, ze zijn echt heel leuk geworden deze blokken! Hoop dat je snel helemaal opknapt, knuffel
Lida

Guusje, zei

Wat een mooi blok heb je gemaakt, en wat vervelend voor je die mirgrane ik hoop dat het weer ietsje beter met je gaat.

martine zei

een prachtig blok is het geworden, moet nog steeds een aan blok 2 gaan beginnen.
oh vervelend dat je dan zo hoofdpijn heb , hoop dat je je al veel beter voelt.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een mooi blok Cisca. De stofjes en sneeuwman helemaal leuk. Jammer dat de hoofdpijn deze week baas is. Heel veel beterschap.
Groetjes Anita

Heleni zei

Wat een schattig blok Cisca. Dat sneeuwmannetje staat er heel leuk op.
Ik hoop voor je dat die verschrikkelijke migraine snel en lang verdwijnt........

groet Heleni

Carmen zei

Het is prachtig geworden!!!

Erna Peekel zei

Een super blok. Echt geweldig. Groetjes, Erna

quilting Jeannet zei

Erg leuk en toepasselijk blok geworden voor de tijd van het jaar, ik vond dit zelf het mooiste blok van de quilt. wat vreselijk naar je migraine, onze zooon heeft het ook, wekelijks, dus we kunnen er hier over meepraten over hoe vaak iets dan in het water valt wat leuk had moeten zijn. Sterkte er mee!

jolanda zei

Wat lijkt me dat erg om dagelijks hoofdpijn te hebben! Heel vervelend om te horen dat je er deze week helemáál zo'n last van hebt. Heel veel beterschap hoor!
Je blok is wel heel erg mooi geworden... leuk om te maken hé?
En persoonlijk vind ik het dak prima kunnen bij je raampjes hoor. ;-)
groetjes, Jolanda

betty prins zei

Een heel leuk blok, Cisca, fijn dat het af gekomen is. Zo'n regiodag, ik neem mij altijd voor om ook te gaan, maar het is nog nooit gebeurd.
Veel beterschap, wat naar altijd die hoofdpijn.

Judith zei

Wat een ellende, dagelijks hoofdpijn. pfft wat vermoeiend, gelukkig gaat het je weer wat beter. en wat heb je een prachtig blok gemaakt, de kleuren, de stoffen, echt helemaal prachtig! Geniet van je weekend en doe nog maar even rustig aan.

susiloci zei

Un bloque precioso y con unas telas muy adecuadas....que cantidad de detalles... Lamento tus migrañas, yo también las sufro, ( gracias al Zomig las puedo sobrellevar)

Miranda zei

Ohh, die migraines ... vreselijk hoor..ik heb ze helaas ook ervaren..., knap dat je dan toch dit blok heb kunnen maken! De winter is daar al gearriveerd! Top en hopelijk blijft de sneeuw hier nog even weg...knuffel en sterkte hoor!

mieke zei

Heel mooi, deze mysterie
Hoofdpijn, vreselijk.

Annemieke Price-Talen zei

Mooi blok geworden, jammer en vervelend van de hoofd pijn. Hopelijk een pijn vrije Vrijdag.
Groetjes Annemieke.

Anneke zei

Je blok is zeer zeker mooi geworden!!
Hopelijk blijft de hoofdpijn voorlopig weg!

Groetjes Anneke

quiltlodge gerda zei

Geweldig blok van een geweldige quilt!

Jane in Wales zei

Wat een prachtig blok is dat geworden! Toch fijn dat je hem af kon maken. Ik hoop dat je voorlopig weer zonder migraines verder kunt gaan!
groetjes
Jane

Mascha zei

Wat een leuk blok. Veel beterschap.
Groetjes Mascha

Inge zei

Wat een prachtig blok, Cisca.
Migraine is echt vreselijk, ik weet er alles van. Gelukkig is het bij mij de laatste jaren een stuk minder. Jij heel veel sterkte hè!

Ik wens je een fijn en vooral hoofdpijn-loos weekend toe,
Inge

Elena zei

Hola Cisca:
A pesar de tu dolor de cabeza este bloque es maravilloso. Me gusta tu snowman!!
Deseo que estés mejor.
Besitos.

Cybele's patch zei

Al heeft het dan even geduurd, het is wel een erg leuke blok geworden. Wat naar dat je nog steeds migraine hebt. Ik hoop dat je je snel beter voelt. Ik heb er 40 jaar last van gehad maar na de overgang was het plotseling over. Een heerlijk gevoel.

Jantine zei

O wat erg zoveel hoofdpijn, ik herinner het me van mijn eigen moeder. Overigens... zij bleek verslaafd aan Imigran, dat kan dus ook, hou je het in de gaten? Het lijkt dan of je migraine krijgt, maar dat is het dan dus niet (bij haar misten de aura's)...
Je blok is prachtig...

Corrie zei

Wat een prachtig blok Cisca! Ik vind het vreselijk voor je dat je zoveel last van migraine hebt, mijn vader had het ook heel erg en ons hele gezin hield er rekening mee. Dat is nooit moeilijk geweest voor ons, maar we hadden zó met papa te doen.
Heel veel sterkte gewenst!

angela zei

Sólo hablo francés o español así que cómo no se si hablas francés te escribo en español. Me encanta el color que has puesto y lo bien que está trabajado. ¡¡FELICIDADES!!. Un beso y feliz tarde de domingo.

Karen zei

What a wonderful block!!!!! The tree puts a big smile on my face.

inge zei

leuk dat blok!

Anja.M zei

Wat zijn dit mooie blokken zeg.
Wow ! en die stoffen en kleuren helemaal geweldig.

Wat vervelend iedere keer weer die hoofdpijn, hopelijk kom je er nog eens vanaf.

pat zei

fantastic...lovely!!
Pat

Carmen María zei

Great block! I love the fabrics.
Carmen María

Carolina zei

A beautiful block!!! is my favorite...

Hugs, Carola.

marijke's crea zei

Mooi blok is het geworden!
Fijn weekend,
groetjes Marijke

Corrie zei

Wat een leuke dag zal dat geweest zijn, heerlijk lachen met elkaar. Erg hoor die migraine, ik weet hoe het je leven ontwricht omdat mijn vader het zijn leven lang had. Pas op later leeftijd werd het minder. Heel veel sterkte gewenst. Je blok is prachtig!

Karen zei

The tree is going to fall on the house! Well done block.