Volgers

zaterdag 15 oktober 2011

Sjaan update en een kaartje gewonnen

Hallo allemaal,

Tussen het raamwerk van het te bouwen huis door, kan ik niet stoppen met het maken van de eerste blokjes van mijn Sjaantje, ik heb er vier gemaakt deze week. Dat wil zeggen: twee Jane-blokjes en twee Hannah-blokjes. Ik zat een beetje te twijfelen of ik groen moest nemen voor de steeltjes en blaadjes, daarom heb ik voor het eerste blokje een lap genomen die ik al had en mooi bij de andere lapjes past. Daarin zitten druiventrossen, maar ook bladeren, die wat grijsgroenig zijn. En ik ben er wel tevreden over.
Toen kwam er een Jane blokje, deze keer ben ik niet met het middelste blok begonnen, dat had ik al twee keer gemaakt, dus daar wacht ik even mee.


En nog een Jane-blokje, ..

En toen weer een appliquatie-blokje, en nu heb ik alleen bruinen gebruikt, en met het gevlekte stofje voor de steel en blaadjes, vind ik dat toch ook wel mooi. In het echt is de kleur iets feller.


De 24e is het pas weer Dear Jane bee bij Cora, maar de anderen, op Marijke en Ria na, weten niet dat ik een weblog heb, dus kan ik ze wel laten zien. Hier zijn ze allemaal bij elkaar.


Ik heb de giveaway bij Jookies gewonnen, één van de vijf kaartjes voor de beurs in Vijfhuizen. Mocht je dit lezen, Joke, nog hartelijk bedankt! Ik ga morgen met Marijke en haar man, die zich voor ons "opoffert". Zou er niet veel animo voor zijn, behalve bij Lida, heb ik, geloof ik, bij niemand gelezen dat ze ging. Wel jammer, dat de beurs in Ahoy al binnen twee weken is, een maand later was leuker geweest, vind ik. Dat zal veel handwerksters tegenhouden, vermoed ik.

Het huis is weer wat verder, zeven ramen heeft het al, ik vind het maar een vervelend werkje, het luistert erg nauw, maar het resultaat zal vast leuk zijn. Sjaan trekt ook erg aan me, maar dat gaat binnenkort vast wel weer over. En tussendoor moeten er ook af en toe een paar steekjes aan de Duo Penotti worden gedaan, het schiet nog niet erg op, maar ik heb ook geen erg makkelijk quiltpatroon genomen. Maar daarover later meer.

Voor degenen die ook morgen gaan, veel plezier, misschien zien we elkaar nog!

Groetjes,

Cisca

30 opmerkingen:

Annemieke Price-Talen zei

Mooi de applicatie blokjes, gave kleurtjes heb je er voor gebruikt en ja in het "echt" zijn de kleuren toch altijd mooier. Fijn weekend en van harte met je gewonnen prijs.
Groetjes Annemieke.

Karen zei

Your blocks are very good. Especially the applique blocks. You still so nicely.

AnitaS zei

Ik vind de mix tussen DJ en DH erg leuk. Mooie kleurtjes gebruik je. Veel plezier in Vijfhuizen. Ik ga niet omdat Ahoy er wel erg dicht achter zit. Fijn dat je kaartjes gewonnen hebt.

Heleni zei

Mooie blokjes Cisca en prachtige kleuren gebruik je.
Leuk dat je een kaartje hebt gewonnen. Veel plezier.

Inge zei

Ik vind de blokjes prachtig. Het zijn zulke mooie kleuren.
Ik herken dat wel, dat gevoel van ik moet eigenlijk ook nog hier aan werken en oh ja, die quilt-to-be ligt er ook nog en maar trekken al die dingen. Tegelijkertijd weten we dat we het onszelf aandoen, maar toch hè.
Nou Cisca, succes met alles hè en voor morgen: heel veel plezier. Voor mij is Vijfhuizen gewoon te ver, anders was ik wel van de partij.

Groetjes,
Inge

Rina zei

Leuke combinatie zo met die geappliceerde blokjes erbij.

sylvia zei

ik kom toevallig op je blog: mooie sjaantjes-blokken. Sommige vind ik wel lastig te maken, dus ze ligt bij mij even in de rust-stand!
Ik ga morgen naar Vijfhuizen: maar daar heb je niet zoveel aan, want we kennen elkaar niet.....;)
veel plezier morgen, groeten, Sylvia

martine zei

Mooi en apart met Japanse stofjes.

Anita - Vlijtige Handjes zei

Ik vind je blokjes prachtig... de kleur en zo netjes. Ik heb niet zo veel gelezen over Vijhuizen. Ik zag vanmorgen dat Lida ging en nu hier door alle comotie vorig jaar met de nieuwe locatie viel het misschien meer op.
Heel veel plezier.
Groetjes Anita

katrien zei

Wat leuk je blokjes.

Lida zei

Het was inderdaad heel stil en met die heerlijke brede paden ruimte om alles goed te overzien. Veel quiltsters wachten toch op Rotterdam en dat was te merken, maar ook veel quiltwinkels wachten erop! Ik ben er weer prima geslaagd en heb ervan genoten, dus ik wens jou morgen ook veel plezier! Je blokken zijn beeldschoon en ik vind de kleurkeuze gaaf! Knuffel
Lida

Mupminoes zei

Leuk, ik heb ook een kaartje gewonnen en ga ook morgen. Misschien zien we elkaar.

Sue zei

Boy, your blocks are very lovely! You are doing such nice work on them! I love your fabric choices once again. So pretty!

martine zei

Je jane en hannah blokken zien er pachtig uit.
Leuke dag morgen op de beurs.
Fijne dag, en groetjes, Martine

Guusje, zei

Je blokken zijn mooi geworden en je keuze van stoffen prachtig. Leuk dat je gewonnen hebt. Nee ik ga niet naar Veldhuizen en ook niet naar Ahoy te ver ik wacht weer op Zwolle in februari maar wens je wel heel veel plezier morgen.

Quiltendewilma zei

Wat een prachtige blokken!! Ik heb de Hannahs altijd overgeslagen maar als ik dit zo zie,..

Diana zei

Dat wordt heel mooi! Dat grijsgroene past prima.
Veel plezier morgen op de beurs!

Heleni zei

Ben ik weer Cisca. Bedankt voor je leuke reactie over mijn fotoboek van m'n poppenhuis. Ik heb het er niet bij gezet, maar het huis en bijna alles er in, heb ik eigenhandig gemaakt.
Als je er meer van zien wilt, kijk dan op mijn blog Très Petit Blanc. De link staat op mijn Patch to Patch blog.

groetjes Heleni

mieke zei

Mooie blokjes en mooie stofjes.
Succes verder, grtjs Mieke

Hubertine zei

Wat een mooie kleuren combinatie!!! Ziet er goed uit!! Veel plezier op de beurs met je gewonnen kaartje!! Kan je weer leuk een extra lapje kopen!!!
Groetjes, Hubertine

Mascha zei

Wat een mooie blokken.
Groetjes Mascha

Elena zei

Hola Cisca:
Un trabajo estupendo, y las telas, divinas!!
Me encanta!!
Besitos desde España.

Raquel Lugo zei

Hola Cisca, me encantan las telas que has elegido para hacer esos bloques tan bonitos. Deseo que te diviertas con tus amigas. Besitos

susiloci zei

Unos bloques preciosos, las aplicaciones me gustan muchísimo.

Miranda zei

Wat een schitterende dear Jane blokjes heb je alweer gemaakt Cisca! Vooral je stofkeuze is om te snoepen gewoon...en ik moet zeggen dat ik er heel weinig van gehoord of gezien had op voorhand! Jammer, want ik had best willen gaan...

jolanda zei

Wat wordt je DJ mooi in deze kleurtjes zeg!!! Zelf zit ik maar steeds te twijfelen tussen rood of blauw, maar nu ik dit zie vind ik dat toch ook wel erg mooi hihihi.
Heb je het naar je zin gehad in Vijfhuizen? Ik ben ook geweest zondag en ik vond het weer heel verleidelijk wat ik allemaal gezien heb.
groetjes, Jolanda

Karen zei

Lots of lovely blocks, beautiful fabric too!

foekie's fashion zei

wat een mooie blokken, jij werkt netjes hoor. Gefeliciteerd met je kaarten voor de beurs, geniet daar maar van alle moois. Groetjes van Joke

Erna Peekel zei

Wat mooi........... En de puntjes zo netjes. Echt kei gaaf.

Rosa zei

Such beautiful blocks.Great job!