Volgers

zondag 4 december 2011

Het is weer lang geleden...

Hallo allemaal,

                                                  
Mag ik jullie even voorstellen: dit is Kaatje de Kerstengel, vrijdag geboren en ze heeft al een mooi plaatsje in onze woonkamer. Zoals jullie misschien nog weten, won ik een pakketje met alle ingrediënten om haar te maken, bij Pauline, dus had ik een stok achter de deur om haar voor Kerstmis klaar te hebben. Want ik houd heel erg van al die leuke dingen als poppen, beren, enz., maar meestal komt het er maar niet van ze te maken. Pauline, voor de zoveelste keer: bedankt! Ik vind het een schat van een engel!


Nu we het toch over giveaways hebben, dit leuke patroon met allemaal kleine kerstborduurtjes won ik bij Donna van By The Bay Needleart. Je kunt kiezen om over één draadje te werken, dan worden ze 1 inch
en over 2 draadjes 2 inch. Ik heb er inmiddels 2 gemaakt op 14-draads borduurlinnen.

En deze boekenlegger maakte ik voor mijn Engelse penvriendin Angela, hij is met een gekocht cadeautje en brief al op weg naar haar. Ik geloof, dat ik er ook maar eens één voor mezelf moet maken, hij lijkt me heel makkelijk.

En jawel, hoor, ook ik ben bezweken voor de verleiding van Jeanneke, huisjes bouwen in 2012! Elke dag een huisje, zodat je er 366 hebt aan het eind van het jaar. Terwijl ik al met zoveel dingen bezig ben. Maar gelukkig ben ik niet de enige die last heeft van dat "probleem", met mij zijn vele quiltsters, met een heleboel ufo's, ook bezweken. Wie op internet zit, kan toch vaak niet alle verleidingen weerstaan.
De laatste keer dat ik keek, waren er al zo'n 290 quiltsters, "all over the world", die mee gaan doen! Jeanneke heeft zelfs een "Building Houses with Scraps" weblog gemaakt. .Als je wilt gaan kijken of mee wilt doen, druk dan op het logo rechts.

                                                                  
  • En dan hier komen hier een paar van de ongeveer acht nieuw gemaakte blokjes voor mijn Sjannah, 3 Hannah's,  en 1 Sjaantje, de andere blokjes zijn al in het grote geheel opgenomen en zien jullie wel als ik ze aan elkaar heb gezet. Die ene Hannah linksonder is dus geen appliqué, maar ik vind hem wel mooi voor het midden. Misschien moet ik de rand om de cirkel nog eens over doen, want hij zit niet mooi.Ik heb er al meer dan de benodigde 25, voor het middenstuk, maar ik wil de goede kleuren bij elkaar doen, dus moet ik er nog een paar extra maken. We hadden trouwens een gezellige Dear Jane bee, ik was net beter van een week ziek zijn, dus daar bofte ik bij.

                          
De laatste weken heb ik het wat rustiger aan moeten doen met blog activiteiten, ik heb de meeste logjes wel gelezen, maar heb geen reacties gegeven. Eerst was ik ziek en daarna had ik niet veel fut. .Ik zal vanaf nu weer gaan proberen, dat wel te doen, in ieder geval degenen, die een reactie bij mij geven. Ik wil ook iedereen bedanken, die zo meegeleefd hebben met mijn hoofdpijn en migraine verhaal. Zoals het die week was, is het gelukkig niet zo vaak meer als vroeger. Ik heb ook ME(CVS)/Fybromyalgie, en het zo weinig energie hebben en pijn ervan hebben, weegt vaak zwaarder. Maar ik zal het er nu niet meer over hebben, als ik misschien eens klaag over moe zijn, weten jullie in ieder geval waar het aan ligt.

Dan eindig ik met 2 kerstornamentjes, klaar om in de kerstboom te hangen. Het kerstboompje maakte ik vorig jaar al, maar ik vond het resultaat niet zo leuk. Maar ik heb het nu toch maar afgewerkt. Dan mag het op een rustig plaatsje hangen. De foto is slecht, maar hij verdient niet beter, zullen we maar zeggen.

Degenen die nog Sinterklaas gaan vieren, veel plezier. Wij hebben het gisteren gevierd, met alle kinderen en kleinkinderen. Wat hebben ze weer veel gekregen, Heerlijk, die blije koppies van de 3 jongsten. Kim van acht  is weliswaar niet meer "gelovig", maar wilde toch wel erg graag cadeautjes hebben.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

30 opmerkingen:

mieke zei

Ook al was het lang geleden, je hebt toch een paar leuke ' dingen ' gemaakt.
grtjs Mieke

AnitaS zei

Wat een uitgebrid logje. Waar moet ik mee beginnen om te bewonderen. Alles lijkt me, vooral je engel vind ik erg mooi.

Karen zei

I like those long legs!

Vero zei

wat een scheetje die Kaatje, :))

Anja.M zei

Wat een mooie engel heb je gemaakt.
Je bent zo te zien best nog goed bezig geweest.
En dan die huisjes van Jeanneke, nee ik ga niet meer kijken anders word ik ook nog besmet en dat wil ik niet ! ze zijn zo leuk en ik ben zooo... gek op huizenquilts.
Zelf heb ik ook nog een aantal blokken liggen maar dan groter die zijn ook nog niet af.
Quilt groetjes Anja.

Erna zei

Dag lieve Cisca, wat ben je weer lekker bezig geweest, ik vind Kaatje echt helemaal super, en ook al je andere werkjes zijn mooi...Een fijne zondag verder...
Liefs
Erna

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wat fijn dat je er weer bent en toch lekker hebt kunnen freubelen. Kaatje is een schatje. Benen om jaloers op te worden:-)
Weten dat je er weer bent is net zo fijn als een reactie dus kom maar weer lekker langs.
Groetjes Anita

martine zei

Gelukkig voel je je weer wat beter.
Wat een leukerd is die kaatje. De kerstborduurtjes zijn prachtig.

Fijne dag, Groetjes, Martine

Klaske zei

wat laat je weer mooie dingen zien! Staat gezellig, Kaatje op de bank!

Anne Marieke zei

Leuke dingen heb je gemaakt!

Ik begrijp het helemaal van die migraine, CFS/Me en figromyalgie, want ik heb precies dezelfe gezondheidsproblemen.

Gelukkig hebben we onze handwerkprojecten om ontspanning te zoeken en van te genieten.

Sterkte ermee.

pauline zei

Wat ben ik blij dat Kaatje op zo'n fijne plek terecht gekomen is. Wat is ze leuk geworden! En nee, ik ben streng voor mezelf en doe niet mee aan de huisjesquilt, want het is zooooo'n leuk idee. En ja, ik weet maar al te goed wat fibro is. Veel sterkte ermee

betty prins zei

Gelukkig ben je weer opgeknapt en laat je heel veel moois zien, een hele leuke engel!!

Elena zei

Ohhh!
Cuántos trabajos preciosos!!
Me encanta tu ángel (me encantan los ángeles, siempre), y ese marcapáginas tan original.
Besitos y feliz semana.

Jantine zei

Ook al aangestoken door de huisjes... gezellig!

Miranda zei

Wat heerlijk om weer even bij te lezen Ciska...mooie maaksels en die huisjes zijn ook zo geweldig leuk! Al vrees ik dat we straks in blogland niks anders meer zullen zien dan huiskes;))))

Cybele's patch zei

Wat laat je weer veel mooie dingen zien. En wat dapper dat je toch aan de huisjes gaat beginnen. Tot nu toe heb ik de verleiding kunnen weerstaan. Er moet nog zoveel af.....!

susiloci zei

Que maravilla de trabajos!!!

Guusje, zei

Wat heb je veel moois gemaakt de afgelopen tijd. En wat leuk dat je ook aan de huisjes mee gaat doen, ook je blokken voor de sjannah vind ik erg mooi geworden.

Erna Peekel zei

Ook al was het lang geleden, je hebt in ieder geval niet stil gezeten. Het is allemaal even leuk om naar te kijken. super dat je ook mee gaat doen met huisjes bouwen.

Groetjes,
Erna

Jane in Wales zei

Wat een gezellige engel, die kaatje. En wat heb je leuke blokken gemaakt. Alles wat je laat zien is mooi.
Ik heb de huisjes-verleiding nog kunnen weerstaan, zolang ik met mijn grote huizenquilt bezig ben.....
groetjes
Jane

Carmen María zei

The Christmas Angel is so cute , beautiful!
I love your blocks, wonderful combination of colors and fabrics.

Groetjes, Carmen María.

pat zei

Your work is absolutely beautiful. Congratulations!
ciao Pat

marijke's crea zei

Leuke kerstengel en wat lief dat geborduurde schaapje!
groetjes marijke

Carolina zei

A beautiful Christmas Details! I love this angel ...

Hugs, Carol.

jolanda zei

Sjonge jonge, wat ben jij lekker bezig geweest zeg!! Die engel vind ik helemaal geweldig!! En de borduurtjes ook heel schattig. Wat een leuke give-away heb je gewonnen... komt helemaal goed van pas nu hé?
Je Sjannah blokjes vind ik ook prachtig geworden... zo mooi in die rustige tinten.
Wat vervelend voor je dat je zo veel hoofdpijn hebt en zo weinig energie hebt. Wanneer je er behoefte aan hebt, moet je het gewoon lekker van je af blijven schrijven hoor. Een blog is er niet alleen voor de leuke dingen, maar ook voor de minder leuke dingen.
Veel sterkte met alles,
Jolanda

Inge zei

Het mag dan een tijdje geleden zijn, maar je laat wel de meest prachtige dingen zien. Ik heb hier even zitten genieten, hoor.
En leuk, je bent ook een huisjesbouwer. Ik heb er zelfs een speciaal blog voor gemaakt (beetje gek ben ik wel.....)

Groetjes,
Inge

http://huisjesvaninge.blogspot.com

Raquel Lugo zei

Preciosos tus adornos navideños. Feliz Navidad.

Johanna Zweden zei

Hi Cisca het i dan wel een tijdje geleden, maar je laat meteen heleboel leuk dingen zien, enig allemaal
Groetjes Joke

Berna zei

Beetje late reactie maar mooie borduurtjes laat je zien.
Die in je header heb ik ook gemaakt alleen zijn de kleuren ietsje anders.

Raewyn zei

Belated Christmas Wishes to you Cisca. I hope you are well and had a lovely Christmas. Best wishes for 2012. Hugs from New Zealand, Raewyn