Volgers

zondag 1 januari 2012

Nieuwjaar, kersthuisje en Madeira

Hallo allemaal,


Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, gezond 2012 met heel veel quilt- en borduurplezier! Is het jaar niet weer voorbij gevlogen? Griezelig snel, vind ik.Op 1 januari mag het eerste huisje niet ontbreken. Een kersthuisje is het, Ik vind ze heel leuk om te maken, maar ze kosten veel tijd, vooral het tekenen van de verschillende malletjes op de stof vreet tijd, dus ik ben benieuwd, wie één huisje per dag gaat halen?! Ik vast niet, er zijn zoveel andere quilts waaraan ik moet werken, o.a Dear Jane, en vooral het quilten van de Duo Penotti. Die wil maar niet af, maar ik heb me wel voorgenomen, dat hij vanaf deze dag prioriteit gaat krijgen, Nou ja, vanaf morgen, want vandaag zal er niet veel van quilten komen. Het zal vast druk worden met kinderen en kleinkinderen.


We hebben tamelijk onverwacht Kerstmis op Madeira gevierd. Wie had gedacht, dat het er zo mooi was, er zoveel bloemen bloeiden en het er zo prachtig versierd is met Kerstmis. Daar is Londen niks bij. Alleen ons hotel al: de mooiste kerststallen, op elke verdieping een grote kerstboom in rood en goud versierd. De trapleuningen, de ontbijtzaal, het restaurant, alles ademde kerst! We zaten een kwartier rijden van de hoofdstad Funchal, waar we echt onze ogen uitkeken, toen we terug op de hotelbus wachtten en de lichten aangingen. Je hoorde overal: "Ohhh". Adembenemend!Elke boom was met honderden lichtjes verlicht, ook de stammen van de palmbomen, er waren bandjes op straat, een kerstmarkt, kerstmannen met ballonnen en meisjes in mooie pakjes als Christmas elves gekleed. En al was het niet heel warm, alles in een stralende zon. En wat een vriendelijke mensen!Vanuit ons hotel konden we de hoofdstad Funchal zien liggen, maar toen we er heen reden, bleek het toch een behoorlijk stuk te zijn, met veel toppen en dalen. Het was ook niet te doen buiten wat te wandelen, er waren geen stoepen en de weg was behoorlijk druk. Dat was het enige minpuntje.We hebben ook het eiland zelf gezien, de hoogste top, plat en eigenlijk een krater, die boven de wolken uitstak, normaal gesproken is het daar koud, winderig en nat, maar nu was het droog en windstil. Overal prachtige vergezichten.  Op de tweede excursie het Nonnendal, waar in vroeger tijden de nonnen zich verstopten voor de piraten, en geloof me: zij liever dan ik. Het waren twee vermoeiende excursiedagen, maar ik had het niet willen missen. De derde excursie hebben we aan ons voorbij moeten laten gaan, ik was te moe en je kon dan in de kabelbaan, waar DH voor geen goud in gaat, dus dat was niet zo erg. En wat een bloemen, ook in deze tijd, omdat ze daar een heel gelijkmatig klimaat hebben. Dus konden we meestal overdag gewoon in een bloesje lopen.Ik heb niets quilterigs gezien, alleen mijn eigen quiltwerkjes. Een (nep)vingerhoed gekocht, omdat daar de nationale bloem van Madeira op staat,de paradijsvogel bloem. DH had de bloemen gefotografeerd, maar die waren opeens verdwenen. (Dat gebeurt ons helaas wel vaker). En daar de vingerhoed niet mooi op de foto is gegaan, hieronder een internetfoto ervan. Verder zagen we er ook bananenbomen en ananassen, die daar ook groeien. Die ananassen en heerlijke zoete meloenen kregen we ook elke dag bij ons ontbijt. Heerlijk!


Verder een beetje geborduurd, maar niet zo heel veel. En alvast tien huisjes gebouwd, al was het bouwen eigenlijk nog niet officieel begonnen. Maar het nam zo'n klein plaatsje in de koffer in, en ik had er zo'n zin in om ze te maken, dat ik de verleiding niet kon weerstaan. In een winkel vond ik nog een handwerkblad met deze lieve engeltjes, dat kon ik echt niet laten liggen.


Ik was nog niet thuis, of ik werd ziek, maar dat schijnt te heersen. Ik was blij, dat het pas begon, toen ik thuis was, het zou niet de eerste keer geweest zijn, dat ik ziek was met de Kerst.
Voor ik wegging hebben we met onze maandagmorgenbee  ook kerst gevierd. Ik had voor allemaal in die laatste week een kussentje geborduurd, wat ik nagetekend had. Het is een patroon van Crownstitches, en waarschijnlijk is de echte veel groter. Ik heb alleen een klein schetsje gemaakt, er toen niet meer naar gekeken en heb er daarna een kruissteekjespatroontje van gemaakt. Na eerst wel op hun site gekeken te hebben of ik het kon kopen, maar ik kon het niet vinden. Maar ik vond het zo'n lekker klein patroontje en het verveelde gelukkig niet om er zes van te maken, waar ik nog weleens last van heb. Alleen die knoopjes opnaaien was meer werk dan ik dacht, maar iedereen vond het leuk er één te krijgen.

Ik heb er weer eens een heel lang verhaal van gemaakt, hoe komt dat toch bij mij? Maar gelukkig zijn jullie niet verplicht alles te lezen. Tot de volgende keer,

Groetjes,

Cisca

27 opmerkingen:

Karen zei

Happy New Year Cisca! I enjoy reading every word. :)

Raewyn zei

I enjoyed every word too, although sometimes I think Google translate doesn't quite get it right! :-) What a beautiful place to visit - and the weather was so good. I am thinking of doing the houses too - I think I will foundation piece mine and also make them a little larger - and I have been thinking two a week would be achievable for me - as I want to start my Farmers Wife quilt this year too!! Have a nice day!

Coco zei

I was pleasantly impressed by the beautiful pictures of the Isle of Madeira.
Best wishes!

Jeanneke zei

Hoi Cisca,

wat een geweldig leuk huisje heb je gebouwd, en wat een geweldig mooie vakantie heb je gehad! Succes met de volgende huisjes!

AnitaS zei

Heerlijk zo'n mooie vakantie. Je eerse huisje is alvast mooi geworden. Ik wens je een heel gezond en gelukkig 2012.

Else zei

Leuk huisje! Ik wens je een heel gezond en creatief 2012, knuffel Else

pauline zei

Voor jullie ook een heel gelukkig nieuwjaar.
Wat is het een mooi eiland, Madeira. Ik zou zo mijn koffer willen pakken. Zeker met het weer hier in Nederland .
Succes met je huisjes.

Erna zei

Goedemorgen lieve Cisca , ook voor jou en je gezin een geweldig 2012 ...en wat een heerlijke vakantie is dat geweest...Je kersthuisje is superleuk net als je borduurtjes.Ik hoop ook dit jaar weer veel van je creaties te kunnen genieten.Een hele fijne en gezellige Nieuwjaarsdag...
Liefs
Erna

Jannie V zei

Hallo Cisca,
Een heel gelukkig nieuwjaar gewenst.
Van dit bericht krijg ik acuut heimwee naar Madeira. Wat een heerlijk eiland is het toch. Ben er twee keer geweest, maar de tweede keer met wat minder weer. Toen hebben we niet gedaan wat we van plan waren, dus wie weet een derde keer ?
Groetjes, Jannie

Inge zei

Gaaf huisje, Cisca en wat een mooie foto's van, zo te lezen, een heerlijke vakantie!

Vanuit hier ook de allerbeste wensen voor 2012!

Anja.M zei

Wat een mooi eerste huisje heb je gemaakt.
En een hele mooie vakantie gehad.
De beste wensen voor 2012.
Quilt groetjes Anja.

Heleni zei

Wat een snoeperig eerste huisje Cisca.
En die vakantie, om van te smullen, lijkt me.
Een heel goed jaar gewenst.

groet Heleni

sylvia zei

een lang verhaal, maar heel leuk om te lezen!!
leuk huisje, op naar de 366!!!
groetjes, Sylvia

betty prins zei

Heerlijk om te lezen dat je zo fijn de kerst doorbracht, een prachtig eiland! Je huisje is schattig, op naar de volgende...En een heel goed nieuwjaar Ciska

Guusje, zei

Leuk verhaal en wat mooi Madeira. Je borduurtjes zijn ook al zo mooi en je eerste huisje geweldig die is prachtig. En ook voor jouw een goed, gezond en creatief 2012.

Anoniem zei

De beste wensen.
Een onverwachte vakantie die ook nog goed bevallen is is altijd leuk.
Het eerste huisje ziet er goed uit met die olijke kerstman voor het raam.

Lida zei

Fijne dat jullie zo genoten hebben en jammer dat je ziek werd erna, maar ik wens je toch een gezond, gezellig en creatief 2012, knuffel
Lida

Sue zei

Greetings for the new year, Cisca!

Your little house is so very sweet!

I love the photos. Those are breathtaking.

Many blessings for a wonderful New Year!

Hugs,
Sue

Bertie zei

Lovely house!! it's so tiny and have not started myself yet!
Madeira looks fabulous!
Glad to see I can read your blog, Bing translator is useless in Dutch lol.
Happy New Year :))

yvonne zei

Een gezellig en gezond,niet te vergeten goed bouw jaar ...

Groetjes yvonne

Cybele's patch zei

Toch wel erg leuk om het hele verhaal te lezen! Ik wens je een heel mooi en gezond 2012 met veel gezellige werkjes en weinig pijn. Wat heb je de kerstdagen op een speciale manier doorgebracht. Het lijkt me een schitterend eiland.

Marians Quiltblog zei

Mooie foto's van je verblijf op Madeira. En je kersthuisje vind ik schattig. Bij mij staat ook een kersthuisje op het lijstje voor de huisjesquilt en iedere dag een huisje gaat mij ook niet lukken. Mijn huisjes zijn wel groter als de 7,5 cm.
Groet Marian

Willie zei

Wat een schattig huisje, echt in stijl voor de maand december.

gr Willie

Annemieke Price-Talen zei

Wat een schattig huisje met de Kerstman achter het raam.

Raquel Lugo zei

Hola Cisca, qué bonito viaje en Navidad. Espero que ya estés recuperada. Estoy deseando leer la próxima historia. Besitos.

martine zei

Dat was nog eens een goede manier van kerst vieren, lekker van de zon genieten en toch kerstsfeer. Ziet er ook prachtig uit.
Wens je nog een mooi, en gezond nieuwjaar.

Groetjes, Martine

Miranda zei

Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad! Hopelijk voel je jezelf al wat lekkerder in je vel... en die huizenbouw die gaat lekker!