Volgers

dinsdag 17 januari 2012

Nieuws van de bouwplaats, de Duo Penotti, paarden en Oma's Quilt

Hallo allemaal,Eindelijk een huisjesbericht. Er zijn nu negentien huisjes gebouwd, dit is de eerste week. Zondag had ik wat rode sashings geknipt, om te kijken hoe dat stond, en wonder boven wonder vind ik het wel mooi. Zo hoef ik niet een paar meter nieuwe stof te kopen, tenslotte weet ik nog niet of het een dorp of een stad gaat worden. Deze (dubbelbrede) stof had ik eens voor de achterkant van mijn Moda quilt gekocht, maar het was niet groot genoeg, dus ik heb toen een grotere lap gekocht, en kijk eens aan, nu komt deze lap van pas.


Één van mijn (weinige) goede voornemens van dit nieuwe jaar was het doorquilten van de duo penotti, de quilt die ik voor oudste zoon en schoondochter maak, en die maar niet af wil komen. En gelukkig, bijna elke middag ga ik netjes aan tafel zitten en quilt, quilt, quilt.... Inmiddels heb ik al een grote kloof in mijn duim, waar af en toe de naald weer heel gemeen in gaat, en die 's avonds zo fijn gaat kloppen. Maar het resultaat mag er zijn, al gaat het niet zo vlug als ik zou willen. Toen DIL1 vorige week op de koffie kwam, was ze er heel blij mee, ze had al stiekem gedacht dat het een levenslange ufo was geworden. Ook het patroon vindt ze erg mooi. Tussendoor was ik nog even op een ander quiltpatroon overgegaan, omdat dat makkelijker was om te quilten, maar dat vond ze minder mooi, en ik ook. En al is het eind nog niet in zicht, ik heb toch een beetje het idee, dat het opschiet.


Verder is de zin in blokken maken een beetje weg, natuurlijk ben ik met veel te veel dingen tegelijk bezig geweest, de laatste tijd... Maar de zin zal wel weer terugkomen, als er weer eens wat af is en ik door de bomen het bos weer kan zien. Ik ben ook gestopt met de Dear Jane, de spanning zoals bij de eerste kwam niet terug, de blokken zijn even opgeborgen, net als de Mystery Quilt.


Zondag zijn we bij kleindochter Kim gaan kijken, die sinds een paar maanden op paardrijles zit. Vol trots kwam ze op ons toegerend en we moesten mee langs de stallen, ze wist de namen van alle paarden en pony's al uit haar hoofd. Toen begon de les, wat leek ze, al is ze lang voor haar acht jaar, klein op die pony. Maar het ging prima en ze heeft zelfs een paar rondjes in galop gelopen. 
Carly van zes, die ook graag op les wil, mocht deze keer een paard borstelen, wat ze ook heel leuk vond.


Ik kwam ook dit leuke animatie  filmpje tegen, je moet er even voor gaan zitten, want het duurt wat langer. Dus neem er lekker een kop koffie bij. Het heet 'Oma's Quilt' en het is leuk deze oma Engels met een accent te horen praten, niet zoals zou moeten, Nederlands, maar wat is het? Frans, Russisch? Voor degenen die geen Engels kunnen verstaan, het gaat over een oma, die niet meer op zichzelf kan wonen en naar een bejaardentehuis wordt gebracht door haar dochter en kleindochter Emily. (Leuk, dat ze ook echt 'oma' genoemd wordt door Emily, met dezelfde uitspraak als de kleinkinderen van mijn schoonzus in Nieuw Zeeland oma tegen haar zeggen, maar dat terzijde). Oma kan niet wennen in het bejaardentehuis, waar de kleindochter nogal over inzit. In oma's oude huis staan de dozen met haar spullen nog en samen zoeken Emily en haar moeder alles uit, wat weg moet en wat bewaard moet blijven. Tot ze een doos met allemaal oude kleren tegenkomen en Emily voorstelt er een herinneringsquilt van te maken. Als hij klaar is rijden ze naar oma, die echter al met haar koffer klaar staat, want ze kan niet wennen en wil weer terug naar huis. Maar: als ze de quilt ziet en allerlei dingen herkent van haar man, kinderen en kleinkinderen, verandert ze van gedachten en besluit ze het nog eens te proberen. En het lukt, met die mooie herinneringsquilt, waardoor ze alles wat ze achter heeft gelaten, weer bij zich heeft. Wat een leuk filmpje! Geniet ervan!  (klik hieronder)

http://www.nfb.ca/film/omas_quilt

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

22 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een mooi quiltwerk. Je huisjes worden ook mooi en ach soms berg ik ook een quilt op omdat ik er even geen zin meer in heb.

betty prins zei

Ja, mooi, dat rood voor de sashings, lieve huisjes zijn het geworden.
Stoere kleindochter hoor, zo boven op en naast het paard!!
En nu ga ik even genieten van het filmpje, groetjes

Anita - Vlijtige Handjes zei

Moie huisjes Cisca. Ik vind de sasings ook erg leuk. Het quiltpatroon van de duo is mooi. Veel plezier bij het quilten.

martine zei

Leuk die huisjes, heb tot nu toe me in kunnen houden om eraan te beginnen, maar dat wordt steeds moeilijker.
De duo penotti wordt mooi.
Goed van je kleindochter, zo hoog op een pony.

Groetjes, Martine

AnitaS zei

Je quiltwerk is erg mooi. Je huisjes zijn ook leuk met het rood erom.

Lida zei

Schattige huisjes, dat rood is echt heel mooi en schattige kleindochters, ze zit zo fier op haar pony! Heb het filmpje net bekeken, echt enig! Zie mijn kleindochter nog geen naald vasthouden! Totaal geen interesse, dus ik zal zelf een herinneringsquilt voor mijn oude dag moeten maken! LOL!!
Knuffel
Lida

Heleni zei

Het rood is erg mooi bij je huisjes Cisca. Leuk werkje hè.
Duo Penotti krijgt prachtig quiltwerk hoor.
Ach die kleintjes op een paard. Prachtig.
Mijn kleindochter EN kleinzoon zitten ook allebei pas op paardrijles. Wij hebben ze nog niet gezien maar ik ben wel heel benieuwd hoe ze 't doen.
En ach dat filmpje, wat kan een quilt teweeg brengen.
Succes verder met alles en alleen doen waar je zin in hebt hoor !!

groet Heleni

Sue zei

Oh I just love your houses! I need to get started on mine!
Very pretty.

mieke zei

Mooie huisjes en een leuk doorquilt patroontje.
Ik ben benieuwd naar het geheel van duo penotti.

Sylvia zei

Leuk de huisjes en de sashing staat inderdaad perfect.
Ik geniet ook even van je foto met blauwe zee e.d. doet me aan betere tijden denken dan aan deze kou. Hoewel de lucht dan ook vaak blauw is!
Gr.Sylvia.

veerle zei

Aan rood voor bij de huisjes had ik nog niet gedacht. Leuk idee, moet ik ook even over nadenken :) Veel bouwplezier nog

Daniëlle zei

Staat heel mooi dat rood bij de huisjes! Wordt wel gaaf zeg jouw duo Penotti!! Arghh een kloof, is die diep?? Heb je al hoogtevrees wanneer je er in kijkt?? Kan dat gemeen zeer doen he?! Toch veel quiltplezier! liefs, Daniëlle

Elly zei

Bedankt voor het leuke filmpje.
Dat is wat quilts doen.

Kiekplaotiesenzo zei

Prachtige huisjes en de blokkenquilt ziet er ook mooi uit! groet.

Miny zei

Jee je bent mooi schema, en dan al alle andere leuke dingen die je doet, de penotti wordt leuk.

Groeten Miny

Cybele's patch zei

Je straatje ziet er mooi uit. Dat rood maakt het lekker zonnig.
Verstandig om je projecten even weg te leggen. Na een tijdje zijn ze weer als nieuw voor je en ga je weer als vanouds.

foekie's fashion zei

Mooie straat heb je al en je duopenottie wordt vast heel mooi. Leuk hoor die kids op paardrijles. Groetjes van Joke

yvon zei

Mooie huisjes..... elke dag één gaat snel ... En oma zal trots zijn op kleindochter. Weet er alles van. Mijn kleindochter begon toen ze 5 was en als je haar nu ziet springen.....

Inge zei

Ik zie je logje nu pas. Wat leuk de huisjes met rode sashings.
Mooi wordt de Duo Penotti!
Oh en je kleindochter op dat paard, stoer hoor!
Nu nog even filmpje kijken en dan ben ik weer bij.

Fijn weekend,
Inge

Inge zei

Ben ik weer. Wat een geweldig filmpje. Ik heb zitten genieten. Dankjewel voor de link!

Groetjes,
Inge

Chris zei

Ciska, ik de link voor het filmpje van Inge. Ik heb zitten genieten!! Wat een enig filmpje, dank je wel.

Cis zei

Zo nu en dan kom ik eens bij je op bezoek. Vandaag was het weer zover. Heb achterstallige verhalen gelezen. En nu net heb ik het filmpje bekeken. Wat een enig filmpje. Heb er zo van genoten. Dank voor het plaatsen.
hart. groetjes
Cis v.d. B