Volgers

dinsdag 2 oktober 2012

De laatste Sunbonnet

Hallo allemaal,


Het schiet hier niet zo op. Wel is de Herfst Sunbonnet klaar,  maar echt vlug gaat het op het ogenblik niet. Ik ben tussendoor steeds naar patronen en naar oude Ufo's aan het kijken, voor wat hierna moet komen, maar ik ben er nog niet uit wat het gaat worden.Misschien komt het ook een beetje, doordat ik de woonblogs ontdekt heb. Wat zie ik daar veel mooie dingen. Ik heb op dit blog eens geschreven, dat ik geen woonblogs las, omdat ik het bij mezelf toch niet kon realiseren, maar misschien omdat ik weer naar brocante zoek, dat ik er weer zin in heb.

In de loop van de 70er jaren had ik mijn huis vol met wat we nu brocante noemen. Meestal kreeg ik dat van mijn moeder, die dingen van mijn beide oma's bewaard had, en van mijn tante. Ik haakte een sprei, een kleed voor op tafel en tientallen kleedjes. Veel daarvan is later weggedaan, helaas. Maar wat wil je, we zijn 12 keer verhuisd en dan wordt er nogal eens wat weggegooid, vooral door mijn lieve DH, die hoopt nog eens een huis te krijgen met halflege kasten, zowel bovenop als erin. Maar helaas voor hem, zolang ik erin woon, zal het niet gebeuren, lol...

In de 90er jaren kochten we alles in antiek grenen. We struinden daar heel wat winkels voor af, want we wilden de mooiste, en hadden heel veel prachtige kasten in onze flat, die heel grote kamers had ,en ook een mooi oud grenen bed, waarvoor er twee twijfelaars aan elkaar waren gemaakt, want bedden van 1.80 breed hadden ze vroeger niet.


En toen was DH het grenen zat en werd in de loop der jaren bijna alles verkocht, op een bureau, een keukenkast en wat kleinere kastjes in de slaapkamer na. En snif, snif, nu zie ik op die mooie woonblogs zoveel, dat ik ook had en wat geschilderd had kunnen worden, met van die mooie verf die ze tegenwoordig verkopen. Ik denk al stiekem aan die kast in de keuken, maar ik weet dat DH er geen zin in zal hebben, en ik kan het niet meer. Dus dat blijft dromen.Terug naar het borduurgebeuren, in mijn antieke schaal liggen inmiddels 2 borduurtjes, de grote is vanmiddag afgewerkt.  Het hartje komt uit een boekje, de grotere is een freebee.
En ook nog de Halloween kat, ook al een freebee.

Zo, nu het laatste huisje, dan de bloemetjes erop borduren en dan...

Tot volgende keer!

Groetjes,

Cisca

21 opmerkingen:

Inge zei

Je Sunbonnet is weer prachtig! Ik kan me dat gedreutel helemaal voorstellen. Ik heb precies hetzelfde. Steeds maar weer denken en bedenken wat ik zal gaan doen. Iets nieuws, want daar heb ik zin in, maar wat dan? Hele stapels tijdschriften naast op de bank en maar bladeren en kijken. Ach, Cisca, het zal er wel bij horen, bij ons quilters in ieder geval. Ik weet zeker dat dit verhaal heel herkenbaar zal zijn voor de meesten van ons, net als het huizen kijken, ook zo leuk!

Fijne avond, geniet gewoon van alles! En niet te veel denken aan de dingen die je niet (meer) hebt, helpt toch niks, helaas.....

Groetjes,
Inge

Anoniem zei

Wat vind ik die Sunbonnet prachtig. Ik krijg er een nostalgisch gevoel bij. Wat betreft je spullen wegdoen en verhuizen en opruimen. Heel bekend allemaal, maar ik kan me voorstellen dat je denkt: had ik het maar "kunnen"bewaren, want ruimte is ook iets dat je dan nodig hebt. Blijf maar lekker dromen. Groetjes Wilma

Conny's-blog zei

Je sunbonnet is weer leuk geworden zeg, de zevende is bij mij onderweg.
Misschien moeten we wat minder op die woonblog kijken, vind het ook allemaal zo leuk, maar in je eentje ook altijd niet te realiseren, we blijven er over dromen toch, wie weet...............gr.Conny

baukje zei

ERg leuk die herfst Sunbonnet. Ga gewoon beginnen aan de Yoko Saito quiltmystery. Is vreselijk leuk werk en je houdt van applicatie.
En wat betreft al die dingen die je niet meer hebt , ach het zijn toch maar spullen, er zijn zo veel meer belangrijkere zaken........

Wietskes Quilts zei

Ik begrijp het wel hoor, vooral als je al die mooie spulletjes ziet, dan heb je ook weer zin in veranderingen.
Maar gelukkig kun je prachtige werkjes maken. Ik heb je al eerder geschreven dat ik deze figuurtjes zoooo ontzettend mooi vind. Ongelooflijk knap gedaan.

Enne lekker blijven dromen hoor, dat mag namelijk altijd en het kost niks.

Groetjes

Wietske

Heleni zei

Ach wat ziet die Sunbonnet er weer schattig uit Cisca. Ik ben zo benieuwd naar het geheel.
Och ik heb daar ook zo'n last van, van dingen die weg zijn waar ik nog iets mee had kunnen doen, zucht.......
Maar ik ben ook wel blij dat ik 't niet allemaal meer heb, want dan hoef ik er lekker niks meer mee, hahaha. Alleen maar handwerken, heeeerlijk.

groet, Heleni

Klaske zei

Wat een mooi blok Cisca!!

nelleke zei

Hoi Cisca,

Wat een mooie sunbonnet,en die halloweenponpoenkat is ook geweldig.
Tja...de woonblogs...zelf heb ik alles hier brocante,en me eerder laten afleiden door de woonblogs daar aan meegedaan,veel veranderd,steeds wat nieuws,nu is het hele huis brocante,heb ik eindelijk het blog (poppen)waar ik oorspronkelijk mee ben begonnen,maar kijk toch ook weer op woonblogs en verander nog steeds hier thuis dingen...zit er waarschijnlijk zo in,dat het er niet meer uit gaat..hahaha.
De kwestie met dingen veranderen in huis is vaak...begin je aan het èèn dan verval je in het ander...dus soms is het veiliger om de energie in hobby`s tehouden.

groetjes van:
Nelleke

Cybele's patch zei

Wat een herkenbaar logje. Zowel wat het nieuwe quiltproject als wat het wonen betreft. Beslissingen nemen blijft moeilijk.
Sue Bonnet is weer een schatje geworden en je borduurtjes zien er zo lief uit.

Sue zei

Your sunbonnet Sue is so very adorable. I really love the fabrics you've chosen for this one too! You are so talented!

Rennie zei

Wat is dit een heel lief Sunbonnet blok. Trouwens ze zijn allemaal om te snoepen.

Else zei

Zie weer hele leuke dingen hier! Fijne dag knuffel Else

Lida zei

Hier staat dus al dat antieke grenen nog in huis en DP wil het helaas niet geverfd hebben, maar binnenkort gaat de kast op mijn werkkamer echt in de krijtverf! Je Sunbonnet is weer beeldschoon, wat zal dat een schitterend geheel worden en je borduurtjes zijn weer gaaf! Knuffel
Lida

Sylvia zei

De sunbonnet zijn echt heel erg leuk geworden.
Komt me bekend voor, nadenken over Ufo`s, nog moeten dubbelen of toch maar iets nieuws beginnen.....vreselijk moeilijk te kiezen soms.
Gr.Sylvia.

Raewyn zei

Your applique is beautiful and your sunbonnets adorable!

Chris zei

Sunbonnet is zó LEUK! Heeft natuurlijk ook iets van vroeger, nostalgisch. Ik snap je heel goed hoor Cisca. We moeten nou eenmaal rekening houden met onze DH's. Soms is er wel een hoekje dat we helemaal naar onze eigen smaak kunnen inrichten. Ik vind dat grenen ook prachtig. Hebben we ook wel wat van, vooral op onze slaapkamer. Een prachtig bed, oude commode, nachtkastjes met marmer blad. En houtgesneden rozetten! Komt uit een oude boerderij. Was knalrood geschilderd en is toen helemaal geloogd. Ik vind het nog steeds prachtig.

AnitaS zei

Mooie sunbonnet weer. De borduurtjes zijn ook leuk. Als ik bedenk wat we in al die jaren hebben weggedaan en nu voor veel geld in de mode is. Maar zo zal het altijd wel gaan.

Guusje, zei

Wat een mooi blok heb je weer gemaakt en die borduurwerken zijn ook al zo mooi.

Daniëlle zei

Wat is het een schatje geworden! Wel een sterke meid zeg, kijk ze duwen! Enne ... herkenbaar?? Hoezo hihi! Maar nu even niet, eerst het huis verder in orde, daarna weer wat nieuws. Liefs, Daniëlle

susiloci zei

Gracias por tus amables palabras, la Sunbonnet es preciosa y los bordados también.
Feliz semana.

Jeanette zei

Love your Halloween cat. So cute.