Volgers

dinsdag 16 oktober 2012

Van klein naar groot

Hallo allemaal,Dit is dus mijn nieuwe project, vier leuke meisjes in één quilt, waarvan hier de eerste. En tot nu toe helemaal uit eigen kast gewinkeld. De vier achtergronden, die ik ga gebruiken, zijn eigenlijk allemaal fat quarters, die ik eens kocht, en nooit ergens voor kon gebruiken. Normaal zou ik ze niet als achtergrond gebruiken, maar het oorspronkelijke patroon heeft ook ongeveer die tinten, dus ik dacht, ik waag het erop. En ik vind het toch wel leuk worden. Ik heb tenminste weer zitten genieten, toen ik het zag groeien.


Hier het verschil tussen de maten van de patronen. Ik merk weer, dat er qua tijd niet veel verschil in zit, bij de grote moet je meer steekjes zetten, maar de kleine is natuurlijk meer priegelwerk. Het laatste huisje van de Sunbonnets is ook af, ik dacht dat ik er een foto van had gemaakt, maar dus niet, en toen ik net een foto ervan wilde maken, kreeg ik Systeem error, dus ik vrees het ergste.


Ondertussen heb ik ook nog een speldenkussen voor gebruik en een biscornu gemaakt. Van de biscornu's gaan er meer volgen, wat een leuk resultaat. Dat smaakt naar meer. Het enter your pin vond ik heel toepasselijk, en de muis (denk ik) onderaan is heel makkelijk om je naalden op te parkeren. Dat was trouwens een freebee.


Ik ben zaterdag met Marijke en haar man naar Woudrichem geweest, waar bij Schering en Inslag  een heel mooie tentoonstelling was van vierhonderd quilts. Niet allemaal in de winkel maar op andere locaties. Wat heb ik weer zin gekregen in bijvoorbeeld die mooie kerstquilt van Lynette Anderson, waar ik al een paar jaar de patronen van in huis heb.  Maar er waren heel veel mooie quilts, het is zeker de moeite waard deze week te gaan kijken, als je in de buurt woont. Ook Ria L, ons mede-beelid had er drie quilts hangen. Helaas, ik was weer eens mijn fototoestel vergeten.Maar het is zeker de moeite waard er deze week nog naar toe te gaan.

Tot volgende keer,

Groetjes,

Cisca

23 opmerkingen:

Conny's-blog zei

Heb blok 7 van de sunbonnet sue voorbewerkt liggen om te maken, maar je nieuwe projekt ziet er ook leuk uit joh, veel succes ermee.............gr.Conny

AnitaS zei

Wat een leuk nieuw project. En een prima achtergrond hoor.

Wietskes Quilts zei

Wat ziet het er weer ontzettend leuk uit. Die stijl vind ik zo leuk. Het is dat ik zo veel onderhanden heb en ga krijgen, anders..... Maar eerst maar even genieten bij jou, ook al leuk.

groetjes

Wietske

quiltingmieke zei

piep

mooi hoor en de achtergrond past er mooi bij

knuf mieke

Nelleke zei

Hallo Cisca wat heb je een mooie projekten onderhanden het appliceren gaat je goed af.Ook de borduurwerkjes zijn weer top.Ook ik heb hier een boek liggen van de Bonnets girls maar steeds komt het er niet van om eraan te beginnen maar als ik bij jou kijk wil ik het toch ook eens proberen zo mooi vind ik je werkjes.Ben ook naar Woudrichem geweest en vond het ook zeer de moeite waard heb er weer de nodige inspiratie opgedaan.Groetjes en een fijne week Nelleke

Heleni zei

Oh wat vind ik DIT leuk Cisca. De stijl, de kleuren, ik ben er weg van.
Borduurtjes zijn ook erg leuk.

quiltlodge gerda zei

Hartstikke leuk die je meisjes en de Sunbonnets met het huisje. Lief hoor die achtergrondstof! En je spelden kussentjes zijn ook een succes. De tekst is inderdaad wel zeer toepasselijk en nog grappig ook. groetjes

Chris zei

Enig vind ik ze, het meisje en het huisje. Dat speldenkussentje vind ik ook geweldig. Enter your pin! Zo origineel.

Wilma Kuin zei

Oh wat een schattig meisje!!! Erg leuk,..

Klaske zei

oh wat is dit toch mooi!

Hennie zei

Wat een leuke projecten heb je gemaakt, en ben je mee bezig! Prachtig heb je geappliceerd! En de kleuren vind ik erg mooi. Leuk speldenkussen!
En succes met het foto-toestel.
Groetjes, Hennie

nelleke zei

Hallo Cisca,

Wat is dat meisje scahttig zeg! Die mooie zachte kleurtjes..en dat uit eigen kast....de kleintjes zijn ook zo leuk.Kan me best voorstellen dat het evenveel werk is..De speldekussen vind ik ook leuk..zo veel werk allemaal maar zo persoonlijk.

groetjes,


Nelleke

Schering & Inslag zei

Ter voorkoming van misverstanden: Er hangen in Woudrichem t/m zondag 21 oktober geen 200 maar ruim 400 quilts...
Ik kon niet nalaten dat even recht te zetten.
Hartelijke groet
Schering & Inslag
www.scheringeninslag.com/tentoonstelling

Leeanne zei

Love all your wee blocks. That "please enter your pin" is great!

Ada zei

Ik heb laatst een boek met Sunbonnets patronen gekregen. Ze zijn allemaal zo schattig. Jouw meisje is erg mooi geworden. Heb geen idee wanneer ik tijd heb om iets uit dit prachtige boek te maken!

Rennie zei

Ik kan me voorstellen dat het naar meer smaakt. Zo schattig wat je hebt gemaakt.

Raewyn zei

I love your blocks - your stitching is beautiful!! The pincushions are great too - the biscornu is lovely and the other one , lots of fun!

Cybele's patch zei

Wat een lief nieuw project. De achtergrond past er perfect bij. Mooi ook die kleine speldenkussentjes.

Scrap, quilt and stitch... zei

Une surprise pour toi sur mon blog pour te traduire mon admiration.

Bon week end !
roxane

http://scrapquiltandstitch.blogspot.fr/

Renee zei

Hoi Cisca,
Je nieuwe projekt met 4 meisjes wordt weer prachtig!
Groetjes,
Renee

Brigitte zei

That's a cute little pincushion. And I love your new quilt block. Very beautiful.

evcilik zei

Hallo libe blogfreundin,
Deine arbeiten sind superschön..
Das maedchen mit bluben ist eine traumschönes arbeit...
Liebe grüsse aus der Türkei,
İjlal..

susiloci zei

Una hermosa entrada, que linda es la señorita!!!!!!!!!!!!