Volgers

dinsdag 25 augustus 2009

Over mandjes, een schaapje en nog meer...

Hallo allemaal,
Mijn week zat toch weer vol met handwerk, al was ik van plan het een tandje minder te doen. De maandagmorgen bee van de Quiltkwebbels staat twee weken stil en de twee kleindochters van DS2 zouden in het weekend komen logeren, daar geniet oma erg van, maar als ze weggaan moet ze eerst in de revisie. Jammer, want ze vinden het prachtig om hier te slapen, maar helaas is mijn energie erg gauw op. Niettemin hebben we alles gedaan wat ze op het programma hadden staan: spelletje doen, tekenen, naar de speeltuin enz. En vooral make- uppen, zoals zij het noemen,
Dus glommen we allemaal van de vette troep en mijn haar werd ook alle kanten opgekamd. Pappa en mamma gingen bij vrienden in Hoek van Holland naar een strandfeest en zouden daar blijven slapen. Toen we 's nachts wel een uur lang sirenes vanaf de A4 hoorden, dachten we er gelukkig niet aan, dat er daar weleens wat aan de hand kon zijn. Gelukkig hebben zij er weinig van gemerkt, maar het blijft schrikken.

Maar toch kwamen er twee mandjes
af. gisteren vroeg Lida in een reactie of ik toch maar niet dat ene scheve mandje ging overdoen en ze heeft gelijk, binnenkort gaat het gebeuren. Ik moet alleen af en toe even afstand nemen voor ik ertoe kom.

Er is ook één Christmas wish stitchery af, 'peace'. De volgende bleek bij het overnemen verschoven te zijn, toen de randen er al omheen zaten en ik m'n naald erin wou steken, zag ik dat het motief wel erg uit het midden stond.Toen had ik even geen zin meer en heb het weggelegd. Ik heb mijn map met freebees gepakt en heb een leuk schaapje uitgezocht om te borduren. Gisteren een paar leuke randjes erbij gezocht, dat is het leuke van een grote voorraad, hoewel je dan nòg weleens de goede kleuren niet in huis hebt.
Maar dit keer wel en ik ben er helemaal trots op, ik heb er een klein kussentje van gemaakt, wat ik in mijn vensterbank in mijn quiltkamertje ga zetten. Ik heb even op internet gezocht, want ik had het al maanden geleden geprint, je kunt het patroon en nog wat andere freebees, hier vinden, als je hem ook wilt maken.

Guute heeft weer nieuwe aanwijzingen gegeven, de nieuwe sterren zijn inderdaad even groot als de sterren van het middenblok. Ik heb er drie in elkaar, alleen de achtergrondstof nog. Nu nog 25, dus ik schiet lekker op, lol.


Vanmiddag was ik eerst van plan de rand van het middenblok af
te meten en eraan te zetten, maar omdat het wat minder warm was ben ik lekker aan het Jan Patek blok van de Moda-bom gaan quilten. Het is afgekomen, ik heb er een foto van gemaakt, maar je zag bijna niets van het quiltwerk, dus daar geen foto van.

Wel alvast een foto van de volgende mand, weer een mooie, hè!

Leintje is al volop aan het snijden van de SM Bom, dus het gaat er van komen, heerlijk, ik ben zo benieuwd hoe hij wordt!

Verder nog een foto van de duo penotti quilt
, met nog twee randen links en rechts en dan nog aan vier kanten een strook is hij klaar. Dan natuurlijk nog een rand, hij gaat ongeveer 2.55 m. in het vierkant worden. DS1 en vrouw (is dat DDL ?) hebben hem goedgekeurd tot nu toe, maar me wel verzekerd, dat ik rustig aan kan doen. Dat zal ook wel nodig zijn, denk ik.


Tot slot een foto van Kim en Carly
, die het weekend erg leuk, maar zo vermoeiend maakten. Kim wordt binnenkort 6 en is deze week in groep 3 gestart, Carly gaat in oktober naar groep 1. Zijn ze niet leuk, de zussen.

Zo, nu ga ik lekker in de Country Threads lezen, die ik net uit de brievenbus heb gehaald.

Tot volgende keer, groetjes van
Cisca
12 opmerkingen:

martine zei

Die mandjes van Moda zien er ook schattig uit.
En dank voor de link van het schaap.
Is even opgeslagen.

Else zei

Mooie mandjes deze week! Maar wat heb jij een produktie ik zie allemaal LEUKE dingen op dit blog. Succes met je sterren, en je meiden SUPER! fijne dag, Else

wilma zei

Wat een mooie dingen laat je weer zien. Wat een schatten die zusjes!! Wat kunnen deze oma's genieten van hun kleinkinderen hé??!! Het is zo'n mooi cadeautje in je leven....

quilting Jeannet zei

Wat een ijver zie ik allemaal Cisca, jij hoeft je ook niet te vervelen. Maar wel heel leuk, ook je sterretjes.

groetjes, Jeannet

rialigthart zei

Tjonge, jonge, wat doe jij veel als je niet zo productief bent. Je ziet inderdaad niet veel het quiltwerk op de Moda BOM. Ik ben nu af en toe aan het schaduwquilten gegaan, dat zie je beter.
Hij is nu haast af, moet nog drie blokken en de rand en als het nu een beetje koeler blijft hoop ik dat ik in ieder beval de blokken af heb als de Sweet Memories gaat beginnen. Wat een mooie stoffen zijn het, vind je ook niet. Ik moet er iedere keer even naar kijken.
Groetjes

Cisca zei

Hi Ria.
Ja jij bent al lekker ver met het quilten van je Moda Bom, jij kunt echt met een schone lei beginnen als de SM start. Ik heb er ook zo'n zin in, prachtige stoffen zijn het, in het echt vast nog veel mooier. En, het belangrijkste, dan kun je ze aaien! Leuk ook, dat het nu zo goed lukt met je weblog.
Tot de 7e?! Groetjes

Anja.M zei

Zo zo, je hebt heel wat werk verzet.
De mandjes zijn weer mooi en het schaap daar ben ik helemaal weg van, zo leuk.
De rest is erg mooi allemaal.

Cybele's patch zei

Zo druk en dan toch nog twee mandjes. Ze zijn erg leuk. Wat een droppies van kleindochters heb je.

Dorine zei

Oh Cisca wat ben jij ook een druk meisje. En zo veel mooie dingen maak je.
Je sterren voor de AQ zien er ook mooi uit en ja het zijn er maaaaaaar(lol) 28 die we moeten maken.
succes met alles Dorine

Yvonne aka sommeke zei

Dag Cisca,
'k Heb je blog gevonden en kom dus een wederbezoekje brengen!
'k Zie erg mooie dingen en kom dus zeker weer!
Ken je de afkorting al van schoondochter? DDIL = Dear daughter in law.
Schatjes van kleindochters heb je hé!
Tot de volgende!

Inge Slaats zei

Ohoh, wat is hier weer veel te zien, ik kom ogen tekort. Het schaapjeskussentje vind ik énig, maar ook je sterretjes worden mooi, en de kleine mandjes en de iets grotere mand en de duo penotti quilt, pffff......wat doe jij veel (hoor wie het zegt, hihi...)
En dan de foto van Kim en Carly, wat een leuke meisjes, die kleindochters van jou. En ja vermoeiend zijn ze vaak wel, maar leuk hè!
Fijn weekend!

Lida zei

Hoi Ciska,
Bedankt voor je commentaartje op mijn blog en ik hoop dat er de tijd voor vind om een herinneringsquiltje te maken, het is inderdaad een heel dierbaar bezit! Maar nu even jouw blog, wat is hij toch gezellig en wat maak je veel en zo mooi! En je kleindochters zijn om te stelen!! Maar ik weet maar al te goed wat een energie ze kosten! Veel succes en plezier met je quilts.
Groetjes
Lida